مدیرکل انتقال خون خبر داد:
آغاز پروژه جمع آوری پلاسمای افراد بهبود یافته از کووید ۱۹ در خراسان رضوی
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی از آغاز پروژه جمع آوری و ذخیره سازی پلاسمای افراد بهبود یافته از کووید ۱۹ در استان خبر داد و گفت: این پروژه با هماهنگی با سپاه استان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هفته اول اردیبهشت ماه آغاز می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، در آینده نزدیک، اهدای پلاسما به روش آفرزیس توسط یکی از مسئولان استانی که به کرونا مبتلا بوده و از دوران بهبود او 20 روز گذشته به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده وتمام بیمارستانهای خراسان رضوی را تحت پوشش قرار میدهد.
سید مجید حسینی، رییس بخش مرکزی بیمارستان امام رضا یکی از بهبود یافتگان کرونا بوده که پس از گذران دوره درمان و قرنطینه اقدام به اهدای پلاسمای خون به بیماران کرونایی کرده است.
او از روزهای سخت کرونایی میگوید: از همان روزهای ابتدایی که این ویروس منحوس وارد کشور شد، دانشگاه تصمیماتی را در خصوص درمان و کنترل این بیماری گرفت و با مشاهده اولین بیمارمشکوک به کرونا تمام اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه انجام شد و کار کادر درمانی بیش از پیش افزوده شد.
در همان روزها بود که این پزشک هنگام خدمت به کرونا مبتلا شد؛ اگرچه او اولین و آخرین پزشک و کادر درمانی که به این ویروس منحوس مبتلاشد نبود اما شاید بتوان گفت او اولین پزشکی است که پس از دوران قرنطینه اقدام به پلاسما کرده تا شاید از این طریق بتواند درد بیماران کرونایی را التیام ببخشد.
چند روزی است که با توجه به عدم درمان قطعی برای بیماران کرونایی، اهدای پلاسما به این بیماران حائز اهمیت شده و در صدر اخبار قرار گرفته است.
مخاطبان این پروژه افرادی هستند که حداقل یک ماه از بهبودی کامل آنان سپری شده است. داوطلبان اهدای پلاسما معاینه و مشاوره می شوند و پس از انجام برخی آزمایشات اولیه در صورت دارا بودن شرایط از آنان پلاسما دریافت می شود.
به گفته مدیرسازمان انتقال خون ایران اگرچه هنوز کارآزمایی های بالینی ادامه دارد اما نتایج اولیه پلاسما درمانی بیماران در مراحل اولیه ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای مختلف و از جمله ایران موفقیت آمیز بوده است.
سازمان انتقال خون ایران از معدود کشورهای منطقه است که به فناوری اهدای پلاسما به روش آفرزیس و بدون دریافت خون کامل دسترسی دارد.
پلاسما بخش زردابه خون است که ۵۵ درصد خون را تشکیل میدهد و اهدای آن امری معمول و شناخته شده در جهان است و هیچگونه تاثیری در افت میزان خون اهداکنندگان ندارد.
سازمان انتقال خون ایران از بهبود یافتگان کووید ۱۹ خواست با حضور در مراکز جامع اهدای پلاسما 14 مرکز استان کشور در پروژه جمع آوری و ذخیره پلاسما با هدف تامین نیازهای درمانی پیش بینی شده مراکز درمانی شرکت کنند.
مدیرکل انتقال خون استان نیز از آغاز پروژه جمع آوری و ذخیره سازی پلاسمای افراد بهبود یافته از کووید 19 در استان بزودی خبر داد و گفت: این پروژه با هماهنگی با سپاه استان و دانشگاه علوم پزشکی مشهددر هفته اول اردیبهشت ماه آغاز می شود.
عبدالهی افزود: مخاطبین این پروژه افرادی هستند که حداقل یک ماه از بهبودی کامل آنان سپری شده باشد
وی ادامه داد: ستاد علمی انتقال خون کشور با تشکیل جلسات متعدد به این نتیجه دست یافته و به زودی آینده کشور در خصوص کمک به بیماران مبتلا شده به این ویروس را تامین کند.
وی هدف اصلی این طرح را تامین پلاسمای مورد نیاز مراکز درمانی خواند و ادامه داد: امیدواریم بیماران بهبود یافته از ویروس کرونا به شکرانه ی بازیابی سلامتی شان با سازمان انتقال خون که همواره مورد اعتماد مردم بوده است همراه شوند.
پلاسما بخش زردابه خون است که ۵۵ درصد خون را تشکیل میدهد و اهدای آن امری معمول و شناخته شده در جهان است و هیچگونه تاثیری در افت میزان خون اهداکنندگان نخواهد داشت.
وی افزود شرکت در این پروژه کاملا داوطلبانه است و یادآور شد: داوطلبین اهدای پلاسما معاینه و مشاوره می شوند و پس از انجام برخی آزمایشات اولیه در صورت دارا بودن شرایط از آنان پلاسما دریافت می شود.
شایان ذکر است اگرچه هنوز کارآزمایی های بالینی ادامه دارد اما نتایج اولیه پلاسما درمانی بیماران در مراحل اولیه ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای مختلف و از جمله ایران موفقیت آمیز بوده است.
وی ادامه داد:با توجه به مجوزهای مراجع معتبر بین المللی با احتمال بالا پیش بینی می شود که این فرآورده در دسترس که تامین آن کم هزینه و بدون وابستگی به منابع خارجی مقدور است یکی از ارکان درمان بیماری کووید 19 به ویژه در مراحل ابتدایی آن محسوب گردد.
مدیرکل انتقال خون ابراز امیدواری کرد که کشور هرچه زودتر از شیوع این ویروس رهایی یابد و افزود اگر به هر دلیلی با موج دوم بیماری روبه رو شدیم و یا این ویروس چند ماه دیگر نیز مهمان ناخوانده نظام سلامت باقی ماند با توجه به افت تدریجی پادزهر در خون بهبودیافتگان می بایست از هم اکنون جهت تامین نیازهای درمانی مراکز پلاسمای کافی در اختیار داشته باشیم.
وی خاطر نشان ساخت: در ایران سالانه 800 هزار واحد پلاسما در مراکز درمانی توزیع می شود و پیش بینی می شود که با اجرای این طرح در حدود 10 تا 20 هزار واحد پلاسمای بهبود یافتگان کووید 19 به این آمار افزوده شود
گفتنی است اهداکنندگان با سن 18-60 سال که شرایط عمومی اهدای خون را دارند می توانند به مراکز انتقال خون در شهرستان های ارومیه، تبریز، زنجان، مشهد، شیراز، اصفهان، تهران، یزد، کرمانشاه، سمنان، گرگان، بابل (مازندران)، اهواز و کرج مراجعه کنند.
همه آقایان و آن دسته از بانوانی که سابقه بارداری یا زایمان نداشته باشند در اولویت شرکت در این پروژه نوع دوستانه قرار دارند.
سازمان انتقال خون ایران از معدود کشورهای منطقه است که به فناوری اهدای پلاسما به روش آفرزیس و بدون دریافت خون کامل دسترسی دارد.