روشندل خبر داد:
آغاز مطالعه بزرگترین طرح آبخیزداری در جنوب شهرستان خلیل آباد
معاون فنی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی گفت: از 2 هفته آینده مطالعه بزرگترین طرح آبخیزداری در جنوب شهرستان خلیل آباد آغاز میشود که کمک بسیار زیادی به تزریق آب به سفره های زیرزمینی خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خلیل آباد، محمود روشندل در سفر به این شهرستان و در دیدار با امام جمعه و فرماندار خلیل آباد اظهارکرد: کلیه بندهای خاکی و ملاتی خلیل آباد در پی بارندگی های اخیر سرریز شده است.
وی افزود: با ایجاد 2 طرح آبخیز داری دیگر در بالادست این شهرستان مهار کلیه سیلاب ها در مسیر گرفته میشود.
روشندل به اختصاص 15 میلیارد تومان برای 15 شهرستان استان در بحث مقابله با ریزگرد ها خبر داد و اظهارداشت: از این مبلغ 560 میلیون تومان به این شهرستان اختصاص و هزینه شده است.
روشندل همچنین از صرف هزینه یک میلیارد تومانی برای اجرای طرحهای بیابان زدایی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: قطعا در آینده شاهد اجرای طرح های آبخیزداری و طرحهای بیابان زداریی که کمکی در جلوگیری از ورود ریز گردها به داخل شهر میشود، اجرا خواهد شد.
معاون فنی مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان خراسان رضوی از تخصیص اعتبارات صندوق توسعه ملی حسب دستور مقام معظم رهبری به منابع طبیعی و آبخیزداری طی دوسال گذشته خبر داد و گفت: با ختصاص این اعتبارات صدها طرح آبخیز داری و آبخوانداری در سطح کشور و این استان اجرائی شده است.
در این جلسه ابراهیم قاسمپور فرماندار خلیل آباد نیز گفت: از ابتدای فروردین امسال تا کنون میزان بارش ۱۳۹ میلیمتر در خلیل آباد ثبت شده است در حالی که در فروردین ماه سال گذشته میزان 58 میلی متر بارندگی داشته ایم ولی امسال الحمد الله تا کنون81 میلی متر نسبت به فروردین ماه سال گذشته تا کنون افزایش بارش را نیز داشته ایم.
قاسم پور با اشاره به اینکه بارش بارندگی های فروردین امسال نسبت به سال قبل ۱۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است اظهار کرد: میزان بارش سال زراعی امسال تا امروز ۳۰۰ میلیمتر بوده که سال زراعی قبل ۲۲۷ میلیمتر بارندگی داشته ایم که امسال نسبت به سال گذشته تا کنون ۳۲ درصد افزایش بارش ثبت شده است .
وی با بیان اینکه بارندگی وتگرگ روز 12 فروردین ماه به بخشی از باغات انگور ، درختان گرجه سبز و مزارع زیره شهرستان متاسفانه خسارت وارد نموده است، افزود: بیشترین خسارت ها در حوزه باغات انگور شهرستان بوده است
فرماندار خلیل آباد اظهار داشت: میزان خسارت وارده 107 میلیارد تومان براساس گزارش کارشناسان جهاد کشاورزی برآورد شده بود، که به ستاد بحران استانداری خراسان رضوی انعکاس داده شده و استانداری هم خسارت ها را به وزارت کشور اعلام کرده است.
فرماندار خلیل آباد از اداره کل منابع طبیعی خواست باتوجه به حجم بارندگی ها و سیلاب نسبت به اجرای طرحهای آبخیز داری در پایین دست شهرستان به منظور جلوگیری از پیشروی کویر اقدام شود.
در این جلسه مهدی مظفر جلالی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری خلیل آباد گفت: مجموع حوزه آبخیز این شهرستان 54 هزار هکتار است که تاکنون در سطح 23 هزار و 300 هکتار عملیات اجرایی آبخیز داری در آنها انجام شده است.
وی به اثرات اجرای این طرحها جدا از حفظ خاک، پوشش گیاهی و افزایش درآمد کشاورزی و دامی روستائیان سالانه بالغ بر 10 میلیون متر مکعب سیلاب به سفره های زیرزمینی تزریق میشود.
مظفرجلالی 188 هزار هکتار مساحت شهرستان را نام برد و گفت : از این مقدار 12 هزار هکتار کوه ، 23 هزار هکتار تپه ، 72 هزار هکتار دشت و 42 هزار هکتار اراضی کویری و بیابانی این شهرستان است.
وی اجرای طرحهای آبخیزداری را مناسب نام برد گفت: آثار اجرای این طرح ها افزایش آبدهی قنوات، پایین دست ها را داشته است.
رئیس اداره منبع طبیعی خلیل آباد اولویت اجرای پروژه های آبخیزداری را بازنگری مطالعه حوزه و اجرای عملیات پخش سیلاب در حوزه شهری و نیز بازنگری مطالعه رودخانه خارزنج ، حوزه کاریزک و اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه شوراب را نام برد.