خبرگزاری کار ایران

در گفت وگو با ایلنا مطرح شد:

گلایه انجیرکاران بردسکنی از دولت به خاطر تحت پوشش قرار ندادن محصول انجیر

گلایه انجیرکاران بردسکنی از دولت به خاطر تحت پوشش قرار ندادن محصول انجیر
کد خبر : ۸۹۹۹۹۲

کشاورزان انجیرکار بردسکن به خاطر تحت پوشش قرار ندادن این محصول از دولت گلایه دارند و نبود بیمه خسارت، این کشاورزان را دلسرد کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از محصولاتی که شهرستان بردسکن را از دیگر شهرستان‌های استان مستثنی کرده، سطح کشت وسیعی از باغات انجیر آبی است که بردسکن را به عنوان قطب تولید انجیر خراسان معرفی کرده است.

کشاورزان انجیر کار همه ساله بر اثر بارش تگرگ و سرمازدگی، عدم حمایت در خرید و عدم پوشش بیمه این محصول دچار خسارات مالی جدی می شوند که این مسئله ادامه حیات این محصول را در این شهرستان به مخاطره انداخته است.

علی صابری رئیس شورای شهر بردسکن پیرامون مشکلات انجیرکاران شهرستان بردسکن اظهار داشت: 200 هکتار از باغات شهرستان بردسکن به باغات انجیر اختصاص داده شده است که هر هکتار حدود 4 تن محصول برداشت می‌شود؛ در واقع حدود 800 تن در سال تولید انجیر آبی که منظور همان انجیر رسمی سبز بدون دانه بردسکن است، تولید می شود. 

وی ادامه داد: پیرامون آمار کشاورزان دخیل در بحث انجیرکاری نمی‌توان آمار دقیقی گفت اما باید بگویم اکثر کشاورزان و باغ‌داران بردسکن یک سوم تا نیمی از باغ‌های شان درگیر کشت انجیر است.

رئیس شورای شهر بردسکن با نام بردن از مجدآباد به عنوان محلی که تماما باغ انجیری است درباره مشکلات این گونه بیان داشت: از مهمترین مشکلات انجیرکاران بحث بیمه کشاورزی است که متاسفانه تنها محصولی که در سبد بیمه ای قرار نگرفته است محصول انجیر است و کشاورزان ما از این حیث با توجه به سطح زیر کشت انجیر در بردسکن دچار زیان و خسارت فراوان شده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن نیز با اشاره به سطح زیر کشت 200 هکتاری از باغات بردسکن به تولید این محصول اظهار داشت: میانگین تولد حدود 4 تن در هر هکتار است که  بیش از 800 تن محصول انجیر از باغات این شهرستان برداشت می شود.

علیرضا مهمیز با اشاره به مشکلات تولید این محصول افزود: مهمترین مشکل کشاورزان عدم پوشش بیمه خسارت برای این محصول است.

وی اظهار داشت:عدم سازوکار و زیر ساخت مناسب فرآوری و بسته بندی جهت فروش، سرمازدگی و نیز عدم ثبات بازار و قیمت نازل خرید این محصول از کشاورزان بردسکنی؛ آنان را در ادامه تولید این محصول دچار دردسر کرده است.

وی اظهار کرد: همه ساله کشاورزان انجیرکار به دلیل سرمازدگی یا تگرگ ویا دیگر آفت ها دچار خسارت می شوند که به دلیل  زیرپوشش ندادن بیمه این محصول در ردیف دیگر محصولات برای جبران خسارت وارده از کمک های صندوق بیمه محصولات کشاورزی بی بهره هستند.

مدیر جهادکشاورزی بردسکن از ارگانیگ بودن و استفاده حداقلی سم و کود شیمیایی در تولید انجیر آبی بردسکن به عنوان نقاط مثبت این محصول نام برد و بیان داشت: انجیر بردسکن به اقصی نقاط کشور حمل می شود و امیدواریم بتوانیم با راه‌اندازی شرکت تعاونی بخشی از منفعت این محصول را برای کشاورزان جذب کنیم.

وی افزود: در شهرستان بردسکن 45 نوع محصول زراعی و باغی تولید می شود که تنها محصول انجیر تحت پوشش بیمه محصولات نیست درصورتی که خودکشاوزران رغبت به بیمه کردن محصولات خود دارند.

مدیر جهادکشاورزی بردسکن گفت: براثر سرمازدگی اخیر بین 50 تا 70 درصد به باغات انجیر شهرستان بردسکن خسارت شد و امسال کاهش تولید 70 درصدی محصول انجیر در منطقه خواهیم بود. 

رضایی مدیرعامل نمایندگی بیمه کشاورزی شهرستان بردسکن درهمین زمینه با اشاره به موضوع بیمه انجیر اظهار داشت: بیشتر سطح انجیر کشور به صورت دیم کاشت می‌شود که اتفاقا در فهرست بیمه خسارت لحاظ شده اما تا به حال تعرفه انجیر آبی پیشنهاد نشده است.

وی بیان کرد: پیش طرح این موضوع  به کارگروه شهرستان و ستاد بیمه محصولات کشاورزی پیشنهاد شد تا با توجه به سطح قابل توجه سطح زیر کشت انجیر آبی در بردسکن، این محصول بیمه شود.

وی اظهار داشت: البته عملی شدن این پروسه ملزوم به تائید وزارت جهاد کشاورزی و در دست شهرستان و استان نیست به همین زمان‌بر خواهد بود و همچنان منتظر نتیجه این مهم هستیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز