عملکرد خوب سیستم بهداشت و درمان در غربالگری، پیشگیری و اطلاع رسانی/ رفع کمبود های کادر درمان توسط خیرین جبهه سلامت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از حضور خیران اصفهانی در جبهه دفاع از سلامت استان به ویژه در زمان شیوع کرونا خبر داد.
به گزارش ایلنا از اصفهان، دکتر کمال حیدری با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور و استان اصفهان افزود: با توجه به شیوع کرونا باید آمادگی لازمی در حوزه بهداشت و درمان رخ می داد، اما سیستم بهداشت و درمان این آمادگی را برای مقابله و حجم تجهیزات و مواد مصرفی یا امثال آن را نداشت، بنابراین خیران خودجوش به ما پیوستند و در واقع بار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را با این ههمت شان کم کردند.
معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مجمع خیران بهداشت و سلامت امام هادی (ع) استان اصفهان با اشاره به این که مجمع خیرین بهداشت و سلامت استان اصفهان مزین به نام امام هادی (ع)، 13 سال است که کار خودش را شروع کرده است، اظهار داشت: خیریه امام هادی (ع) در همه شهرستان های استان شعبه و انجمنی دارد که هر کدام به نامی از ائمه که خیران پیشنهاد داده اند، مزین شده است.
وی بیان کرد: یکی از استراتژی هایی که داشتیم، این بود که به دلیل آلوده بودن محیط بیمارستان ها، از آمدن افراد به آنجا جلوگیری کنیم، به همین دلیل در سطح اول، مراکز بهداشتی 16 و 24 ساعته تجهیز شد تا مردم را پذیرش کنند و کارکنان مراکز سلامت توسط تلفن افراد را غربالگری کرده و اطلاعات لازم را را به مردم می دهند.
رئیس مجمع خیران بهداشت و سلامت امام هادی (ع) استان اصفهان با بیان این که سعی کردیم حتی الامکان در شهرستان ها و سطح شهر اصفهان آمادگی لازم را داشته باشیم تصریح کرد: امکانات مورد نیاز مانند دستگاه سنجش اکسیژن خون، تب سنجی و دیگر موارد، با همکاری خیران فراهم و به دانشگاه داده شد، در کنار آن در سطح درمان نیز برای تجهیز بیمارستان ها به ویژه تخت های آی سی یو، دستگاه های مورد نیاز برای تنفس مانند ونتیلاتور و کپسول اکسیژن توسط خیران تهیه شد و در اختیار بیمارستان ها قرار گرفت.
حمایت اتاق بازرگانی و مجتمع فولاد مبارکه از خیران
وی با تاکید بر اینکه همچنان این روند را ادامه می دهیم، اضافه کرد: همت خیران بار را از دوش دانشگاه علوم پزشکی کمتر کرده است و در کنار آن هم جاهایی مانند اتاق بازرگانی و مجتمع فولاد مبارکه در کنار خیران به کمک ما شتافتند و مقداری از این بار را به دوش گرفتند.
دکتر حیدری با بیان این که مجمع خیران امام هادی (ع) با نظر هیأت مدیره دست به کار شدند و با گروه هایی خودجوش، اقداماتی را در راستای کمک به دانشگاه علوم پزشکی انجام دادند، خاطرنشان کرد: در مجموع اقداماتی انجام و کمک هایی جمع آوری شد و بانیانی برای کمک پیدا شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این که بر اساس برنامه ریزی که کردیم حدود یک سوم اقلام تأمین و در بیمارستان ها مستقر شد، ادامه داد: امیدوار هستیم که همه کمک بدهند تا زیرساخت سلامت را با همت خیران در استان اصفهان تقویت کنیم.
وی ادامه داد: امیدوار هستیم که زیرساخت های سیستم سلامت هم بسیار قوی شود و برای خدمت رسانی، همیشه امنیت خاطر را برای مردم به ارمغان بیاورد.
حیدری با بیان این که ما همکاران خدوم و زحمتکشی داریم که در جبهه های سلامت و ایثار فعالیت می کنند، گفت: اگر در کنار آن ها تجهیزات، امکانات و مواردی که برای حفاظت از آن ها لازم است، تأمین شود به طور قطع می توانیم بهتر و بیشتر از این و با کمترین آسیب پرسنل، خدمت گذار شایسته ای برای مردم استان اصفهان باشیم.
نیازمند حمایت مردم و خیران
رئیس مجمع خیران بهداشت و سلامت امام هادی (ع) استان اصفهان با بیان اینکه پول مردم یک امانت دست ما است بنابراین باید بر اساس اولویت ها هزینه کنیم، افزود: برخی دستگاه ها تهیه شده، اما برای دستگاه های جنبی و تکمیلی آن پول نیاز داریم.
وی با تأکید بر این که همه کمک ها باید به حساب مجمع واریز شود تا بتوانیم بر اساس اولویت ها و با حفظ امانت مردم تحویل سیستم بهداشت و درمان بدهیم و آن را هدفمند و حساب شده هزینه کنیم، بیان کرد: ممکن است شخصی وسیله ای را خریداری و تحویل بیمارستان دهد که عملاً جایی برای استفاده از آن نباشد.
دکتر حیدری تصریح نمود: موظف هستیم پولی که واریز شده را اعلام کنیم که کجا و برای چه چیزی هزینه کردیم، مردم هم نیت خود را مشخص کنند که بدانیم برای چه کاری باید هزینه کنیم.
رئیس مجمع خیران بهداشت و سلامت امام هادی (ع) استان اصفهان تصریح کرد: امیدوار هستیم که همان طور که مردم در عرصه های مختلف به میدان آمدند و سختی ها را به آسانی تبدیل کردند، در این عرصه هم محبت کنند و بدانند که این همت جای دوری نخواهد رفت.
وی با تأکید بر این که همه این هزینه ها برای سلامت است، تصریح کرد: کشورهایی که خیلی از ما پیشرفته تر هستند و امکانات بیشتری دارند، زمین گیر شده اند، اما در کشور ما، خدمت گذاران در عرصه سلامت کار می کنند تا بتوانند این دغدغه را کم کنند.
حیدری با بیان این که اگر در حوزه پیشگیری کار کنیم، می توانیم میوه سلامتی را بچینیم، افزود: در حال حاضر علت این که کشورمان کمترین آسیب را نسبت به کشورهای پیشرفته داشته است به خاطر این بوده که در بحث غربالگری، پیشگیری و اطلاع رسانی خیلی خوب کار کرده است.
رئیس مجمع خیران بهداشت و سلامت امام هادی (ع) استان اصفهان افزود: امیدوار هستیم مردم رعایت و حمایت کنند و هر شخصی با توجه به مسؤولیت اجتماعی خود بتواند کمک دهد، تا بتوانیم در آینده نزدیک به خوبی از این بلا و مصیبت عبور کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مردم می توانند کمک های خود را به شماره حساب 1979145113 و شماره کارت 6104337427891773 بانک ملت به نام مجمع خیرین بهداشت و سلامت استان اصفهان امام هادی (ع) واریز کنند.
تجهیز مراکز 16 ساعته به کمک مجمع خیران امام هادی (ع) اصفهان
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان نیز با تقدیر از اقدامات خیران سلامت در پیشگیری و کنترل کرونا گفت: یکی از فعالیت های فوق العاده ارزشمند در حوزه بهداشت و پیشگیری، تشکیل و تجهیز مراکز 16 ساعته درمان بیماری کرونا بود که مجمع خیران بهداشت و سلامت استان اصفهان در تجهیز این مراکز بسیار به ما کمک کردند.
مصطفی رضایی ادامه داد: حدود 70 مرکز در قالب مراکز 16 ساعته در سطح استان اصفهان به کمک خیران مجموعه امام هادی (ع)، وارد مرحله ارائه خدمات شدند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان نقش این مراکز را در کاهش بار بیماری های درمان و بیمارستان بسیار مفید قلمداد کرد و افزود: مردم وقتی علامتی دارند به این مراکز مراجعه می کنند، این مراکز به صورت تشخیصی و هم در قالب ارائه داروهای رایگان برای درمان بیماری، می توانند نقش مفیدی را در راستای پیشگیری و کنترل ویروس کرونا داشته باشند.