خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز:

دو ماه بحرانی را پیش رو داریم/ مردم فکر جان‌شان باشند تا کسب و کار/ علت بازگشایی ادارات/ دغدغه‌های خاکسپاری اجساد کرونایی/ داروی ضد کرونا پیدا نشده

دو ماه بحرانی را پیش رو داریم/ مردم فکر جان‌شان باشند تا کسب و کار/ علت بازگشایی ادارات/ دغدغه‌های خاکسپاری اجساد کرونایی/ داروی ضد کرونا پیدا نشده
کد خبر : ۸۹۵۴۰۰

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه مردم در دو ماه اردیبهشت و خرداد نباید با خیال راحت از خانه خارج شوند، گفت: هر فرد باید در حفظ سلامتی و ادامه بقاء مصمم باشد لذا عقلانی است که مردم با پرهیز از هزینه های اضافی حتی با درآمد کم، دو ماه بحرانی را به سلامت سپری کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین کریم امروز در نشست خبری با اشاره به تصمیم دوِلت در ارتباط با بازگشایی ادارات و اصناف گفت: با توجه به وضعیت تحریم و به لحاظ پیشگیری از بحرانی جدی اقتصاد کشور، دولت، برای پیشگیری از تبعات و صدمات ناشی از اقتصاد کشور این تصمیم را اتخاذ کرد و متاسفانه احتمال می رود با این وجود اردیبهشت و خرداد سختی برای فراگیر شدن حداکثری در کشور و استان، پیش رو داشته باشیم. 

وی با ابراز امیدواری از اینکه البرز از پیک مورد نظر کشور پایین تر است، اذعان داشت: ساده انگاری در بحث کرونا، می تواند صدمات جبران ناپذیری را در استان رقم بزند لذا در دو ماه پر استرس پیش رو باید با جدیت بیشتر از گذشته، پروتکل های سختگیرانه تری برای اصناف، ادارات و شهروندان در نظر گرفته شود.

کریم تاکید کرد: مردم در دو ماه اردیبهشت و خرداد نباید با خیال راحت از خانه خارج شوند بلکه لازم است با جدیت و حساسیت بیشتر از یک ماه قبل طرح فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و تا جایی که امکان دارد از خارج شدن منزل حذر کنند.

وی با عنوان اینکه مشکلات اقتصادی دولت را مجبور به بازگشایی ادارات کرد، گفت: کارمندانی که می توانند از مرخصی خود استفاده کنند این امکان را به بعد واگذار نکنند چرا که اگر درگیر بیماری شوند مرخصی و ادامه کار برایشان سلامتی به ارمغان نمی آورد.

وی با عنوان اینکه هر خانواده باید در تصمیم حفظ سلامتی و ادامه بقاء مصمم باشد، تاکید کرد: در این شرایط این مردم هستند که باید برای خود تصمیم بگیرند که زنده بمانند و جانشان در امان باشد لذا عقلانی است که با پرهیز از هزینه های اضافی حتی با درآمد کم و استفاده از اندوخته گذشته، دو ماه بحرانی را سالم سپری کند.

کریم در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر تداخل آماری البرز و تهران گفت: با توجه به نزدیکی پایتخت به البرز ممکن است شهروندان البرزی برای درمان به تهران مراجعه کرده باشند لذا آمار ما تنها از بیمارستان و مراکز درمانی استان البرز است.

وی افزود: در صورت بازگشایی ادارات باید با شیوع تعداد بسیاری از البرزنشینان روبرو شویم چرا که اغلب مردم البرز و کرج در تهران مشغول فعالیت هستند و اکثر آنها از مترو به عنوان وسیله حمل و نقل عمومی استفاده می کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز در ارتباط با آمار مبتلایان و فوتی های استان گفت: تا امروز ۲۰۷ مرگ بر اثر کرونا و ۲۵۰ مرگ با تمام شباهت ها، ثبت شده که از عدد احتمالی چند برابری به این رقم رسیدیم.

وی به مرحله اول اشاره کرد و گفت: تا امروز بعد از یک بحران اولیه که در تمام استان ها اتفاق افتاد به دلیل غربالگری به موقع در البرز، مراجعات سرپایی از روزی هزار نفر به حدود ۷۰۰ نفر کاهش پیدا کرد و تعداد بیماران بستری امروز به ۴۴۰ نفر رسیده است.

وی با عنوان اینکه تعداد مرگ و میر در وضعیت روزانه زیر ۱۰ نفر است در ارتباط با تحلیل آماری سنین درگیر کرونا، تصریح کرد: در ابتدای شیوع مرحله نخست، متوسط سن مبتلایان ۵۰ تا ۶۰ سال بود که امروز به مرز ۶۰ تا ۷۰ سال رسیده و طبق آخرین آمار ۱۰ سال عقب‌تر رفته است و امیدواریم این رقم در سنین بالاتر باقی بماند.

وی با عنوان اینکه تاکنون به کمبود تخت ICU برخورد نکردیم، اظهار داشت: خوشبختانه هیچ یک از کادر درمانی و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی البرز از ویروس کرونا فوت نشدند و علیرغم داشتن چند مورد ابتلا کرونا، بهبودی کامل حاصل شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایلنا مبنی بر نظارت بهداشتی بر مراحل کفن و دفن فوت شدگان کرونا، تاکید کرد: بعد از فوت مبتلایان به کرونا تا دفن، نظارت دقیق داریم اما دغدغه مهم ما این است که این افراد بدون مرحله غسل میت و پوشش کفن، خاکسپاری شوند که این مورد هنوز رعایت نمی شود.

کریم در ارتباط با مشاهدات خبرنگار ایلنا در مورد دفن فوتی های کرونا در بین سایر قبور، اظهار داشت: تمام پروتکل های خاکسپاری رعایت می شود و با توجه به عمق محل دفن و شرایط هنگام دفن، مشکلی برای انتشار ویروس در آرامستان ها وجود ندارد.

کریم با اشاره به موفقیت های استان البرز در کنترل کرونا در مرحله نخست شیوع کرونا از چهار رکن اصلی در راستای مدیریت و کنترل این ویروس یاد کرد و اظهار داشت: همراهی و همدلی مردم و رعایت موارد ایمنی نقش موثری داشت به خصوص مردم البرز برخلاف تصور، خوش درخشیدند و موارد ایمنی را به جد رعایت کردند.

وی با اشاره به اقدامات اساسی و پیگیری استاندار البرز و اعضای ستاد کرونا در البرز اشاره کرد و گفت: از ابتدای اعلام ویروس در البرز، ستاد پیشگیری از شیوع کرونا با برگزاری جلسات بی وقفه دنبال شد و این جلسات همچنان دو بار در روز تشکیل می شود و تصمیمات خوب و بجایی نیز، اتخاذ شده است که توسط دستگاه‌های ذیربط در استان با جدیت عملیاتی می‌شود لذا ستاد کرونا نیز به عنوان یکی از ارکان خوب مدیریتی این دوران به خوبی کار کرد.

کریم با اشاره به غربالگری ۷۵ درصد از مردم استان، ادامه داد: مسئولان و معاونین دانشگاه علوم پزشکی، روسای بیمارستانها پرسنل و کادر درمانی از ابتدای شیوع کرونا، مانند سرباز پای کار بودند و سیستم‌های بهداشتی در روزهای تعطیل همچنان و بدون مرخصی مشغول فعالیت هستند.

وی از همت و تلاش اصحاب رسانه در پیشگیری کرونا به خوبی یاد کرد و تاکید داشت: معمولا در شرایط بحرانی، انسجام جامعه از بین می‌رود و بی شک، اصحاب رسانه رکن مهم کنترل بحران کرونا را در مرحله نخست شیوع در دست داشتند و توانستند همراه و همدل با مردم و مسئولان باشند لذا توقع ما این است در مرحله دوم بحران کرونا نیز این فعالیت ادامه پیدا کند.

کریم با عنوان اینکه کروناویروس با شدت بیشتری در  دو ماه اردیبهشت و خرداد شیوع پیدا می کند، اظهار داشت: جان مردم از هر چیز دیگر مهم تر است و رسانه‌ها باید بعد از این نیز کمک کنند.

وی با ابراز امیدواری از کاهش ویروس در فصل گرما، اضافه کرد: ویروس ناشناخته کرونا تاکنون به هیج دارویی پاسخ مثبت نشان نداده و در این راستا محققان ایرانی نیز با جدیت تحقیقات خوبی انجام می دهند که امیدواریم بتوانیم در این امر خبر خوبی برای دنیا داشته باشیم.

کریم با عنوان اینکه برخی از مردم برای پیشگیری کرونا به خوردن الکل و داروهای خانگی پناه می برند، تاکید کرد: خوردن الکل جز مسمومیت شدید و مرگ هیچ سودی نخواهد داشت و همچنین طب سنتی نیز چون اغلب از درمان‌های خانگی و بدون پشتوانه ناشی می‌شود به هیچ عنوان توانایی درمان و مقابله با این ویروس را ندارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز