در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
نفسهای مردم سردشت هنوز بوی گاز خردل میدهد/ اینجا امید به زندگی صفر است/ اقدام عاجل مسئولان قبل از وقوع یک فاجعه انسانی
عضو شورای شهر سردشت با اشاره به آمار بالای بیکاری، طلاق، خودکشی و افسردگی در این شهر، خواستار نگاه و توجه ویژه مسئولان به این منطقه محروم و زجرکشیده در طول جنگ شد و گفت: اینجا هنوز نفس های مردم بوی گاز خردل می دهد و برای پیشگیری از یک فاجعه انسانی نیاز به اقدامات فوری و اورژانسی دارند.
وریا حسن پور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه در شهرستان سردشت هنوز هم اثرات بمباران شیمیایی از بین نرفته و نفسهای مردم این دیار هنوز بوی گاز خردل میدهند، گفت: در این وضعیت بحرانی که کرونا ویروس مهمان ناخوانده ایرانیان است، بیشتر از قبل محرومیت این شهرستان نمایان شده است.
حسن پور با بیان اینکه بیمارستان سردشت که 3 شهر و تقریبا 250 روستا را پوشش میدهد، فاقد امکانات اولیه کافی برای خدمات رسانی است، افزود:خیرین شهرستان در این مدت حامی بیمارستان و دنبال رفع کمبودهای پرسنل و بیماران بوده و هستند. البته ناگفته نماند کلینیک مصدومان شیمیایی بدون هیچگونه خدمات پزشکی و درمانی در ساختمان بنیاد شهید این شهرستان وجود دارد که فقط نام کلینیک تخصصی را یدک میکشد.
عضو شورای شهر سردشت: آمار آسیب های اجتماعی از جمله بیکاری، افسردگی، طلاق و خودکشی در شهرستان سردشت بالا است. مردم امید به زندگی شان صفر است و با شیوع بیماری کرونا مشاغل روز مزد مردم تعطیل و خانهنشین شده اند
اینجا مردم قبل از مسئولان دست به کار شدند
وی با اشاره به اینکه مردم سردشت قبل از مسئولان برای مقابله با ویروس کرونا دست به کار شدند، افزود: عده کثیری از جوانان این شهرستان و فعالان مدنی به صورت خودجوش درصدد مبارزه با این بحران برآمدند و گاه با بستن پیش از موعد راههای مواصلاتی و گاه از طریق جمع آوری کمکهای مردمی و تهیه بستههای حمایتی از جمله اقلام غذایی و بهداشتی برای خانوادههای نیازمند تلاش کردند تا مانع از گسترش این بیماری کشنده شوند.
عضو شورای شهر سردشت با اشاره به اینکه بیمارستان این شهرستان تنها 5 دستگاه تنفسی دارد، عنوان کرد: هم اکنون بیماران کرونایی با مشکلات تنفسی 8 نفر هستند و به همین دلیل رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی 3 دستگاه به این استان ارسال کردند و هم اکنون تعداد این دستگاه ها به 8 عدد رسیده و اگر بیمار دیگری به آمار اضافه شود دیگر دستگاهی برای بهبودی شرایط تنفسیاش وجود ندارد.
عضو شورای شهر سردشت: مرزبانانی که هشت سال در صف مقدم جبهه و مبارزه بوده اند اکنون چشم به راه کمک مسئولان هستند و اینک در این وضعیت بغرنج نه تنها توجه ویژه، بلکه اقدام عاجل و اورژانسی را می طلبد چون هر آن احتمال فاجعه انسانی دیگر وجود دارد
90 درصد مردم سردشت مشاغل کاذب دارند
وی با اشاره به اینکه بجز قشر کارمند شهرستان سردشت، 90 درصد مردم این شهرستان دارای مشاغل کاذب از جمله دستفروش، دوره گرد یا کولبر هستند، گفت: این مردم محل درآمد دیگری ندارند و از گذشتهها تاکنون معیشت آنها وابسته به کولبری و بازارچههای مرزی بوده و با بسته شدن مرزها اکثرشان بیکار شدند و خود ما در شورای شهر و شهرداری اصلا نمیتوانیم به افراد دستفروش برای جمع آوری بساطشان در خصوص سد معبر اقدام کنیم چرا که میدانیم تنها منبع درآمدشان از همین کار است تا بتوانند لقمه نانی برای خانواده شان تهیه کنند.
اینجا امید به زندگی مردم صفر است
این استاد دانشگاه اضافه کرد: آمار آسیبهای اجتماعی از جمله بیکاری، افسردگی، طلاق و خودکشی در شهرستان سردشت بالا است. مردم امید به زندگی شان صفر است و با شیوع بیماری کرونا مشاغل روز مزد مردم تعطیل و اغلب آنهاخانهنشین شدهاند. حال و روز کولبرها که نماد محرومیت، بیکاری و مظلومیت هستند چندان تعریفی ندارد و آنان بیشتر از گذشته شرمنده خانواده های شان هستند. حذف شغل کولبری، بحران بیکاری در چند سال گذشته آلام مردم را دو چندان کرده است و آستانه تحمل مردم برای قرنطینه خانگی پایین است چون گرسنگی آنها را از پا در میآورد.
حسن پور در پایان افزود: مرزبانانی که هشت سال در صف مقدم جبهه و مبارزه بودهاند اکنون چشم به راه کمک مسئولان هستند و اینک در این وضعیت بغرنج نه تنها توجه ویژه، بلکه اقدام عاجل و اورژانسی را میطلبد چون هر آن احتمال فاجعه انسانی دیگری وجود دارد.