ایلنا از اصفهان گزارش میدهد؛
افزایش مبتلایان به کرونا در اصفهان/ توزیع اقدام بهداشتی بین کودکان کار/ تخصیص 10 میلیارد تومان برای مقابله با کرونا در اصفهان
شهر ساکت و خلوت است. خبری از ترافیک و ازدحام جمعیت نیست. تعداد تاکسیها و اتوبوس های حمل و نقل شهری بسیار کم شده اند. ویروس کرونا همه جریان شهر را مختل کرده است. با اینکه آخر اسفند است، اما خبری از جنب و جوش مردم نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، نصف جهان هم مانند سایر شهرهای کشور درگیر کویید 19 شده و پیام های مکرر بهداشتی خیلی ها را خانه نشین کرده است. کسب و کارها نیمه تعطیل و تعطیل، کرکره فرهنگ و هنر کاملا پایین و حال صنعت هم وخیم است.
استانداری اصفهان نیز دستور به کاهش ساعت اداری کار داده و دو کارخانه ذوب آهن و فولادمبارکه نیز ساعات کاری شان را تقلیل داده اند. البته آمد و شد در بخش خصوصی متوقف نشده و بعضا طبق روال سابق جریان ادامه دارد. اما در نهاد شهرداری که وظیفه اش اداره شهر است، فعالیت هایی مضاعف بر چارت سازمانی در حال انجام است.
از هفته گذشته شاهد ضدعفونی اتوبوسها و تاکسی ها بودیم و با آغاز این هفته ضد عفونی شهر در دستورکار قرار گرفت. ضدعفونی شهر در همه مناطق 15 گانه به ویژه مناطق حاشیه نشین آرامش خاصی را به شهروندان منتقل کرد.
شهرداری اصفهان با 10 میلیارد تومان به مقابله با ویروس کرونا می رود و لایحه این اعتبار با تصویب اکثریت اعضای شورای شهر اصفهان به شهرداری تخصیص داده شد. همچنین طی مصوبه ای دیگر، اقلام بهداشتی مانند ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی کننده، در اختیار کودکان کار قرار گرفت.
انتظار از شهرداری
مرتضی طهرانی، معاون مالی - اقتصادی شهرداری اصفهان در این خصوص اظهار کرد: با وجود اینکه هیچ ارگانی در اصفهان اعتباری برای کنترل ویروس کرونا اختصاص نداده است، اما همه از شهرداری انتظار تخصیص اعتبار دارند.
وی ادامه داد: در راستای تامین بهداشت عمومی و سلامت مردم، شهرداری پیشنهاد اختصاص 10 میلیارد تومان در قالب لایحه را به شورای شهر ارائه داد و با توجه به اینکه بودجه حوادث غیرمترقبه شهرداری اصفهان به یک صد میلیارد ریال هم نمی رسد، این لایحه می تواند در این زمینه به ما کمک کند.
فتح اله معین، رئیس کمیسیون پایش و نظارت شورای شهر اصفهان خاطرنشان کرد: از آنجائیکه اعتبار مورد نیاز شهرداری اصفهان برای مقابله با ویروس کرونا در قالب حوادث غیرمترقبه به شمار می رود، نیازی به مصوبه شورای شهر ندارد و بدون اجازه هم امکان تخصیص این اعتبار وجود دارد.
توزیع اقلام بهداشتی بین کودکان کار
به دلیل اینکه برخی اقشار آسیب پذیر شهر اصفهان به اقلام بهداشتی و آموزش های لازم برای مقابله در برابر ویروس کرونا دسترسی ندارند، شهرداری اصفهان اقدام به توزیع اقلام بهداشتی بین افراد کم بضاعت کرد و روز گذشته سمن های فعال در حوزه کودکان کار اقلام بهداشتی را دریافت و در بین کودکان کار توزیع کردند.
بر اساس مصوبه کمیسیون اجتماعی شورای شهر اصفهان، به کودکان کار اصفهان دستکش و محلول ضدعفونی کننده داده شد و به دلیل نبود ماسک هنوز به آنها ماسک تحویل داده نشده است. با توجه به شرایط موجود سمن های فعال در حوزه کودکان کار، مرتب پیگیر تهیه ماسک هستند و از فضای مجازی برای دریافت و خرید این کالای مهم اطلاع رسانی می کنند.
بیمارستان های شلوغ
یک منبع آگاه در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: ما با محدودیت کیت آزمایشگاهی برای تست کرونا مواجه هستیم، به همین دلیل متاسفانه بیمارستانهای شهر بسیار شلوغ شده اند و خیلیها با علائم سرماخوردگی، آنفولانزا و بعضا کرونا در مراکز بهداشتی و درمانی برای انجام آزمایش تجمع کرده اند.
وی تاکید کرد: هرگونه ازدحام جمعیتی در حال حاضر خطرناک است و این شلوغی در بیمارستان ها قطعا دردسر ساز خواهد بود.
این منبع آگاه با اشاره به سامانه تشخیص اولیه کرونا در سایت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: اتفاق ناخوشایند دیگر این است که دانشگاه علوم پزشکی بخشی را در سایت خود راه اندازه کرده تا کاربران با مراجعه به آن و پاسخ دهی به سئوالات منتشر شده در این بخش، پاسخی مبنی بر سلامت، یا مشکوک به ابتلا به کرونا دریافت کنند. اتفاق ناخوشایند اینجاست که در پاسخ به بیمارانی که با علائمی مثل تب و گلو درد و تنگی نفس روبرو هستند، گفته می شود شما مشکوک به کرونا هستید و هرچه سریع تر به بیمارستان خورشید مراجعه کنید. در حالی که برخی از این افراد صرفا دچار یک سرما خوردگی ساده و آنفولانزای خفیف هستند.
وی اضافه کرد: این نوع ارجاع سبب شلوغی و ازدحام جمعیت در این بیمارستان شده و احتمال ابتلا این افراد و سایرین به ویروس کرونا را در محیط بیرون از منزل افزایش می دهد.
افزایش جمعیت مبتلا به کرونا
به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ما شاهد افزایش جمعیت مبتلا به کرونا در اصفهان هستیم.
آرش نجیمی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: آمارها حکایت از افزایش جمعیت مبتلا به کرونا به صورت روزانه در اصفهان را دارد و این موضوع ثابت می کند که به سمت پیک بیماری در حرکت هستیم.
کارشناسان هشدار داده بودند که پیک بیماری در روزهای میانی اسفند به اوج خود می رسد و حالا افزایش جمعیت مبتلا به کرونا در اصفهان و کشور بر این هشدار صحه می گذارد. به همین خاطر لازم است ضمن رعایت اصول بهداشتی، حتی الامکان از منزل خارج نشوید و در صورت مشاهده علائم اولیه این بیماری به صورت تلفنی از مشاورین امر یاری بگیرید.
گزارش از : سمیه مسرور