خبرگزاری کار ایران

شهردار سابق شیراز مطرح کرد:

نماینده ای که برنامه محور نباشد هیچ هنری ندارد/ با شعار نمی‌توان گرفتاری‌ها و مشکلات مردم را حل کرد

نماینده ای که برنامه محور نباشد هیچ هنری ندارد/ با شعار نمی‌توان گرفتاری‌ها و مشکلات مردم را حل کرد
کد خبر : ۸۷۳۸۶۶

شهردار سابق شیراز، با بیان اینکه رویکردش در پیگیری و اجرای امور «برنامه محوری» است، گفت: آدم‌های شجاع، جسور و با جرات برنامه محور هستند.

به گزارش ایلنا علیرضا پاک‌فطرت در جمع خبرنگاران «برنامه‌محوری» را مهمترین وظیفه یک مدیر توانمند و نماینده کارا دانست و افزود: نماینده‌ای که برنامه‌محور نباشد، هیچ هنری ندارد زیرا در سایه بی‌برنامگی به فردی ترسو و کم‌جرات تبدیل می‌شود.

داوطلب یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهرستان شیراز و زرقان تأکید کرد: یک نماینده خوب، با درایت، برنامه و هوشمندانه حرکت می‌کند.

علیرضا پاک‌فطرت با بیان اینکه برای حل یک مشکل و ارائه راه ‌حل و بهبود شرایط، قبل از ارائه برنامه باید ببینیم در کجای کار قرار داریم، به داشته‌ها، ظرفیت‌ها، استعدادها و پتانسیل‌های استان به ویژه کلانشهر شیراز در عرصه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: امروز شیراز با دارا بودن 42 درصد جمعیت استان از کمترین سرانه ورزشی در بین شهرستان‌های استان برخوردار است و بخشی از این سرانه هم ناشی از عملکرد شهرداری در دوره 7 ساله پیشین از طریق احداث سالن‌ها و زمین‌های ورزشی است.

وی همچنین کمترین سرانه اعتبارات، محروم‌ترین روستاها و میزان برخورداری صنعتی در بین کلانشهرها را مربوط به شیراز عنوان کرد و اظهار داشت امروز بر اساس رتبه‌بندی طرح آمایش سرزمین منطبق با شاخص‌های فرهنگی- اقتصادی، اجتماعی، شهرستان شیراز در رتبه 18 قرار دارد که این رتبه با جایگاه کلانشهر شیراز به هیچ عنوان همخوانی ندارد.

علیرضا پاک‌فطرت تصریح کرد: در جذب سرمایه‌گذاری هم باوجود پتانسیل‌های فراوان شاهد پایین‌ترین میزان جذب سرمایه‌گذاری در کلانشهر شیراز هستیم.

علیرضا پاک فطرت خاطرنشان کرد: امروز 70 درصد سپرده‌گذاری‌های مردم فارس در بانک‌های استان در دیگر استان‌ها مصرف می‌شود و از این نظر فارس در بین 31 استان کشور در رتبه 29 قرار دارد.

شهردار سابق شیراز افزود: اگر این شاخص‌های ایجاد محرومیت را در کنار داشته‌ها و فرصت‌های استان قرار دهیم می‌بینیم بخش عمده‌ای از این مشکلات ناشی از بوروکراسی اداری، عدم شجاعت مدیران، خلأ نیروهای فارسی در مناصب کلان و کلیدی کشور، ضعف اتحاد در بین نمایندگان، سطحی‌نگری و دنباله‌روی از تفکرات فردی است.

وی با بیان اینکه امروز فارس به دلیل مباحث مرتبط با خشکسالی و کمبود آب در بخش کشاورزی دچار چالش‌های متعددی شده است، گفت: باید در حوزه کشاورزی با برنامه و منطبق با اقلیم هر منطقه اقدام به کشت نماییم تا کشاورزان استان اینقدر دچار خسران و ضرر نگردند.

علیرضا پاک‌فطرت ادامه داد: فارس به عنوان کریدور ارتباطی جنوب کشور باید از بهترین زیرساخت‌های حمل و نقلی برخوردار گردد و محل باراندازی، پشتیبانی و ذخیره انرژی کشور باشد.

با شعار نمی‌توان گرفتاری‌ها و مشکلات مردم را حل کرد

شهردار سابق شیراز با بیان اینکه با شعار نمی‌توان مسائل و مشکلات و گرفتاری‌های مردم را حل کرد، به سابقه 7 ساله خود در دوره پیشین شهرداری اشاره کرد و گفت: اجرای بیش از 3 هزار پروژه عمرانی، زیرساختی و فرهنگی از قبیل پارک‌ها، پل‌ها، روگذرها و زیرگذرها و تونل در کلانشهر شیراز، میثاق ارزشمندی برای «باور» مردم شیراز به «عمل‌گرایی» و کنار زدن نگاه‌های «شعاری» است.

نماینده ای که برنامه محور نباشد هیچ هنری ندارد/ با شعار نمی‌توان گرفتاری‌ها و مشکلات مردم را حل کرد

وی تصریح کرد: این «تجربه موفق هفت ساله» و تحول بی‌بدیلی که در عرصه خدمات زیرساخت شهری در دوره قبل شهرداری شیراز، بدون دریافت ریالی از بودجه دولتی صورت گرفت، شناسه متقنی از «باور به خدمت» و نگاه به درون است.

بهره‌ای نزدیک به هیچ

علیرضا پاک‌فطرت تأکید کرد: تسری این نگاه و رویکرد به بعد تقنینی و قانونگذاری، این تحولات مثبت را تکمیل و شیراز و مردم فرهیخته آن را به جایگاه شایسته و بایسته خود نزدیک خواهد ساخت.

وی از ضعف و نداشتن راهبرد اساسی و بلندمدت در بخش مهم گردشگری سلامت، باوجود پتانسیل‌های بی‌بدیل و ارزشمند استان و شیراز سخن گفت و اظهار داشت: وجود 15 کشور در همسایگی و جمعیت نزدیک به 650 میلیونی آن پتانسیل بسیار ارزشمندی در بخش صادرات و جذب گردشگری است؛ فرصتی که به دلیل بی‌برنامگی در حوزه «تقنینی» و «روزمره‌گی» در حال از دست رفتن است و تاکنون بهره‌ای نزدیک به هیچ از آن داشته‌ایم.

علیرضا پاک‌فطرت در ادامه سخنانش از کثرت قوانین و تبصره‌های گیج‌کننده در کشور سخن گفت و اظهار داشت: در بحث قوانین باید به دنبال کسب اختیارات برای مدیران و تدوین برخی قوانین منطقه‌ای باشیم.

وی افزود: نماینده وظیفه دارد در عین حالی که دخالتی در امور اجرایی نداشته باشد، مدیران خوب و توانمند استانی را به عرصه مدیریتی کشور معرفی کند.مدیر برای ایجاد تحول باید مورد پشتیبانی قرار گیرد.

وی تأکید کرد: وظیفه یک نماینده، پیگیری آسفالت فلان کوچه یا لوله‌کشی به فلان منطقه یا تغییر مدیران محلی نیست، نماینده باید به دنبال برنامه‌ریزی و کنترل آن و پالایش قوانین و ساده‌سازی آنها و واگذاری اختیارات باشد.

پاک‌فطرت افزود: همانگونه که پتانسیل‌ها و استعدادهای کشور در بخش‌های مختلف متفاوت است برخی قوانین نیز متناسب با نیازهای استانی و منطقه‌ای می‌تواند متفاوت باشد. لذا وظیفه نماینده ملی- منطقه‌ای است.

باید به بانوان اعتماد کرد

وی یادآور شد: نمایندگانی که می‌گویند وظیفه نماینده ملی است باید سرریز کار مثبت‌شان به استان‌ها بریزد و اگر چنین اتفاقی نیفتاد نشان می‌دهد که آنها کار ملی هم نکرده‌اند.

وی افزود: کشور نیازمند برنامه‌ریزی از بالا به پایین و پایین به بالا است، لذا اگر نماینده تسلطی بر حوزه انتخابیه خود نداشته باشد نمی‌تواند در برنامه‌ریزی‌های کلان مفید و مؤثر عمل نماید.

وی در بخشی دیگر از سخنانش از لزوم حضور زنان در عرصه‌های مختلف مدیریتی گفت و افزود: اعتقاد دارم که عملکرد مدیریتی بانوان در بسیاری از پست‌ها و مسئولیت‌ها بهتر از آقایان است، لذا برای پیشرفت و حرکت در مسیر توسعه باید به بانوان اعتماد کرد و از حضور آنان در عرصه‌های تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری بهترین بهره را برد.

علیرضا پاک‌فطرت اظهار امیدواری کرد: در این دوره حضور بانوان در مجلس بیشتر از دیگر دوره‌ها باشد.

حق گرفتنی است

وی همچنین ریشه مشکلات و عقب‌ماندگی‌های فارس و استان را در نجابت بیش از حد مردم این استان به ویژه کلانشهر شیراز دانست و گفت: حق گرفتنی است.

علیرضا پاک‌فطرت، افزود: عدم وحدت بین مسئولان و احترام نگذاشتن به بزرگان جامعه و استان از دیگر علل این عقب‌ماندگی است.

وی تصریح کرد: برای بهبود شرایط فعلی بیش از آنکه به پول و بودجه نیاز داشته باشیم نیازمند تعقل و همفکری هستیم.

مواظب باشید کلاه سرتان نرود

وی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مردم در خصوص چگونگی انتخاب کاندیداها گفت: مواظب باشید، کلاه سرتان نرود. مقام معظم رهبری مشخصه کاندیدای اصلح را اعلام کردند. اگر بر اساس همین شاخص‌ها جلو بروید، مطمئناً انتخاب شایسته‌ای انجام خواهد شد.

انسان مؤمن، خود را جای کس دیگری قالب نمی‌کند

وی تأکید کرد: یکی از شاخصه‌های مورد تأکید رهبری، مؤمن بودن است، نماینده‌ای که مؤمن باشد، دروغ نمی‌گوید و خود را جای کس دیگری قالب نمی‌کند و شعاری نمی‌دهد که نمی‌تواند آن را عملیاتی کند.

علیرضا پاک فطرت افزود: انقلابی بودن، به معنای دل به انقلاب دادن است نه فریب مردم برای چند رأی بیشتر.

وی در پایان گفت: نماینده باید شجاع، دارای روحیه جهادی و طرفدار عدالت باشد و در اجرای امور شب و روز نشناسد و در مقابل زورگویان مقتدر و با ابهت بوده و توان صحبت و اظهارنظر کردن داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز