خبرگزاری کار ایران

دودمان مطرح کرد:

لازمه‌ شهر هوشمند اقتصادی تسهیل‌گری برای بخش خصوصی است/ مدیران در مقابل استفاده از فناوری مقاومت نکنند

لازمه‌ شهر هوشمند اقتصادی تسهیل‌گری برای بخش خصوصی است/ مدیران در مقابل استفاده از فناوری مقاومت نکنند
کد خبر : ۸۷۰۸۷۹

رئیس‌کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای شهر شیراز با بیان اینکه اقتصاد هوشمند معظلات و چالش‌های شهری را کاهش می‌دهد، خواستار حذف مقررات زائد و تسهیل‌گری برای بخش خصوصی در حوزه فناوری شد.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای شهر شیراز، لیلا دودمان در جلسه کمیسیون کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات این شورا؛ اقتصاد نوآورانه و هوشمند را ترکیبی از عناصر موفق تشکیلات اقتصادی و نوآوری با بکارگیری ایده‌های سنت‌شکنانه دانست و گفت: این نوع از اقتصاد، قادر به حل معظلات و چالش‌های شهری اعم از ترافیک، آلودگی، ناامنی، آمادگی در برابر بحران‌ها و غیره است.

وی روحیه نوآوری، کارآفرینی، وجهه اقتصادی شهر، فعال و بارور بودن، انعطاف پذیری بازار کار و جایگاه بین‌المللی را از معیارهای اقتصادی شهر هوشمند دانست و افزود: در راستای رسیدن به شهر هوشمند اقتصادی «حذف مقررات زائد» و «تسهیل‌گری برای بخش خصوصی» موضوعات مهمی هستند که باید با جدیت اجرایی شوند.

دودمان افزود: در اقتصاد پایدار بر مبنای شهر هوشمند، شهرها به عنوان یک کلان سیستم در نظر گرفته شده و سازمان‌ها، صنایع، مردم و دیگر مؤلفه‌های شهری زیر مجموعه‌های آن هستند که در راستای رسیدن به هدف نهایی که همان اقتصاد توسعه یافته و پایدار شهری است، به صورت منظم و یکپارچه در ارتباط و تعامل با یکدیگر عمل می‌کنند.

این عضو شورای شهر شیراز، حذف مقررات زائد از حوزه فاوا و اقتصاد هوشمند را در گروی تعامل و همفکری دولت و بخش خصوصی با یکدیگر دانست و یادآور شد: هدف نهایی این تعامل‌ها، افزایش کیفیت زندگی شهری و بالابردن کارایی و اثربخشی در عملکردها‌ و ارائه سرویس‌های شهری است.

رییس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای شهر شیراز، بهبود مستمر جنبه‌های اقتصادی را جزو مهمترین عوامل افزایش کیفیت زندگی برشمرد و گفت:  ا توجه به تجربه موفق شرکت‌هایی در حوزه تاکسی‌های اینترنتی و استارت‌آپ‌های مشابه، باید به دنبال راهکارهایی برای پذیرش سریع آنها در فضای شهری، یادگیری و فرهنگ‌سازی مستمر، استفاده از بسترهای هوشمند برای ارتقای سطح آموزش، خلاقیت و کاهش مقاومت منفی در مقابل استفاده از فناوری‌ها در تصمیم‌گیری‌های مدیران شهرداری بود.

وی در ادامه با اشاره به تلاش‌های کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای شهر، خاطرنشان کرد: در راستای تحقق شهر هوشمند اقتصادی، در جلساتی با حضور اعضای کمیسیون، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس، نماینده شرکت آب و فاضلاب، شرکت شتاب دهنده کوانتوم، رئیس اداره مهندسی آب شهرداری و نماینده سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری، نماینده اداره املاک شهرداری و کارشناسان شورا و شهرداری با موضوع "ضرورت توجه به اقتصاد شهری هوشمند و فضای کسب و کارها‌ی نوآور در حوزه شهرداری و تعامل برون سازمانی"؛ پس از بحث و بررسی تصمیم‎هایی گرفتیم که می‌تواند مؤثر واقع شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس شهرداری می‌تواند در حوزه‌های مختلف شهری (کشاورزی، حمل و نقل و...) و از طریق اینترنت اشیا (IOT) داده‌ها را جمع‌آوری و داده‌کاوی داده‌ها را انجام دهد.

دودمان آمادگی ذهنی مدیران برای استفاده از داده و تبادل داده‌ها را ضروری دانست و گفت: داده‌ها حکم مواد اولیه آزمایشگاهی را دارند و تحلیل و پردازش داده‌ها امکان بهبود وضعیت فعلی و ارتقای پروژه‌های موجود و پیش‌بینی آینده را برای شهرداری و سایر ارگان‌ها فراهم می‌کند.

رییس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای شهر عدم  انحصارگرایی شهرداری شیراز در نگهداری داده و لزوم طبقه‌بندی اطلاعات برای در دسترس قرار گرفتن گروه‌های هدف را ضروری دانست و افزود: این امر باعث پیشبرد سریع‌تر اجرای پروژه‌های شهری می‌شود.

دودمان در پایان حذف مقررات زائد و تسهیل‌گری برای بخش خصوصی را لازمه بسترسازی برای اقتصاد هوشمند دانست و افزود: تعامل شهرداری با شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده در مرحله تهیه طرح و اجرا، موضوعات مهمی هستند که به ‌منظور تحقق پروژه‌های شهر هوشمند باید مورد توجه تصمیم‌گیران شهری قرار گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز