مدیرکل امور اجتماعی استانداری قزوین:
تقویت نشاط در جامعه موجب عدم بروز آسیبهای اجتماعی میشود
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: با افزایش نشاط و امید در جامعه می توان جلوی بروز آسیب های اجتماعی را گرفت.
به گزارش ایلنا، مریم بیدخام در جلسه کارگروه تخصصی، فرهنگی و اجتماعی استان اظهار کرد: شادی و نشاط نقش مهمی در تأمین و ارتقای سلامت فرد و جامعه دارد و میتواند در کنار حس خرسندی، امید و اعتماد توسعه دهنده رشد و رفاه اجتماعی باشد.
وی با اشاره به ضرورت تقویت نشاط در جامعه افزود: با برنامه ریزی و جلب مشارکت دستگاههای مختلف و حضور مردم میتوان زمینه ایجاد نشاط و شادابی در جامعه را فراهم کرد.
بیدخام بیان کرد: با تبیین کلیات برنامههای ارتقای نشاط اجتماعی ابلاغی از سازمانهای اجتماعی کشور با بیش از ۲۰ عنوان برنامه شرح وظایف دستگاههای مسئول مشخص شده و از دستگاهها انتظار میرود این برنامهها فقط بر روی کاغذ نباشد و مدیران نسبت به اجرای برنامههای نشاط بخش در بین آحاد مردم تلاش کنند.
دبیر کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان یادآور شد: این برنامهها بایستی مبتنی بر احکام و شئونات اسلامی بوده و با استفاده از ظرفیتها و فرهنگ بومی و محلی انجام پذیرد.
وی گفت: با اجرای این برنامهها میتوان به ارتقای سرمایه اجتماعی، تقویت روحیه مشارکت پذیری و تقویت سطح رضایتمندی عمومی کمک کرد.
تصریح کرد: برنامههای نشاط آفرین بایستی در چارچوب موازین شرعی و اخلاقی اجرا و شئونات اسلامی در آن لحاظ شود که در این راستا توجه به فرهنگ بومی و محلی در اجرای این برنامهها ضروری است.
اظهار داشت: با ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از مناسبتها، آئینها و آداب و رسوم محلی در استان تلاش میکنیم تا با توجه به ظرفیتهای محلی به ارتقا نشاط اجتماعی کمک شود.
دبیر کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان یادآور شد: زندگی شاد و با نشاط از مهمترین نعمتهای الهی است و امروزه بیش از هر زمان دیگری جامعه نیازمند شادی و شادمانی است و در صورت بی توجهی به این مسئله، آسیبهای زیادی خواهیم دید.
وی اظهار کرد: ایجاد ایستگاههای غذای خیابانی با استفاده از اتومبیلهای رستوران شکل، راه اندازی پارک هنرمندان با هدف ایجاد تفرجگاه فرهنگی، اجرای مسابقات ورزشی در محلات حاشیه نشین استان، نذر سلامت منجی و ساماندهی نذورات و خیریهها، جشن پیوندهای با دوام با حضور زوجهای سالمندی که حداقل ۴۰ سال از ازدواجشان میگذرد، کارناوال اتومبیلهای قدیمی، نقالی و پرده خوانی، نور و آهنگ دفاع مقدس در دهه مبارکه فجر، موزه گردانی و نمایش مجموعههای خصوصی از برنامههای پیش بینمی شده است.
وی گفت: انتقال پیامهای نشاط و امید بر روی بیلبوردهای شهری، جشن هدایای مهربانی و جمع آوری و توزیع لوازم خانگی و البسه برای بهرهمندی نیازمندان، تجلیل از هنرمندان و مشاهیر بومی، راه اندازی باشگاه سالمندان، راه اندازی گذر فرهنگ هنر و تاریخ، ایجاد شکوفه زارهای فصلی در بلوارها و فضاهای سبز، اجرای برنامههای شاد در محلات و رنگ پردازی شهرها و مبلمان شهری در برنامهها پیش بینی شده است.