جانفدا مطرح کرد:
61 درصد سوختگیها در یزد در محیط منزل رخ میدهد/ افزایش فوتیهای ناشی از سوختگی
مدیر گروه مدیریت کاهش خطر در حوادث و بلایای دانشگاه یزد با بیان اینکه موارد سوختگی در کشور ما 8 برابر متوسط جهانی است، گفت: در یزد 61 درصد سوختگی ها در محیط منزل اتفاق می افتد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن جانفدا با استناد به آمارهای منتشر شده از سوی تنها انجمن تخصصی بیماران سوخته اظهار داشت: سالیانه حدود 300 هزار نفر در ایران دچار سوختگی می شوند که 10 درصد آنها معادل 30 هزار نفر بستری می شوند و از این 30 هزار نفر 10 درصد یعنی سه هزار نفر فوت می کنند.
وی با بیان اینکه مشکل اساسی در زمینه سوختگی و سایر حوادث و بلایا، فقدان آموزش و استراتژی جامع جهت پیشگیری از وقوع آنهاست، ادامه داد: اینکه «باور ایمنی» از کودکی در ذهن و روان فرد، نهادینه نمی شود و این امر منجر به بروز رفتارهای مخاطره آمیز مانند آتش سوزی، رانندگی های ناایمن و خطرناک و عدم رعایت موارد ایمنی مرتبط با شغل، محل کار و منزل و... است.
مدیر گروه مدیریت کاهش خطر در حوادث و بلایای دانشگاه یزد تصریح کرد: در استان یزد بیش از 61 درصد سوختگی ها در منزل اتفاق افتاده، 35 درصد در محیط کاری و سه درصد هم سایر موارد را شامل می شود و هر یک درصد سوختگی مبلغی معادل 56 میلیون ریال هزینه درمان و بازتوانی در پی دارد.
وی با اشاره به ضرورت آموزش سواد سلامت به مردم استان گفت: در نیمه اول سال جاری با افزایش قابل ملاحظه موارد منجر به فوت سوختگی در استان مواجه ایم که علت اصلی آن را باید در پایین بودن سواد سلامت مردم در یکی از مهاجر پذیرین استانهای کشور دانست.
جانفدا افزود: اغلب مهاجران و کارگران اتباع هستند و بیماران سوخته مراجعه کننده از استانهای دیگر جهت درمان به یزد نیز در این ردیف می گنجند.
وی تصریح کرد: حدود 30 درصد سوختگی های منجر به فوت در نیمه اول سال 98 مربوط به مراجعه کنندگان از بیرون استان یزد است لذا آموزش، مهمترین گام پیشگیری از وقوع چنین رخدادهایی در تمامی گروههای جمعیتی، بخصوص گروههای آسیب پذیر که عمدتا در افراد کم بضاعت با سواد سلامت پایین است اتفاق میافتد.
مدیر گروه مدیریت کاهش خطر در حوادث و بلایای دانشگاه اضافه کرد: ضروری است پشتوانه و سازوکار های لازم به منظور آموزش و اطلاع رسانی همگانی از سوی تمامی دستگاههای ذیربط در نظر گرفته شود.
وی در پایان خواستار راهاندازی کمیته راهبری جامعه ایمن به فرماندهی استاندار در سطح استان و در شهرستانها به فرماندهی فرمانداران، صدور ابلاغ برای هر یک از اعضای کمیته، تشکیل کمیته های تخصصی و عضویت عالی ترین مدیران دستگاههای استان و شهرستان در این کمیته های تخصصی به منظور پیشگیری و کاهش موارد سوختگی و سایر بلایای مشابه در راستای وظایف ذاتی خود شد.