در گفت وگو با ایلنا مطرح شد:
بیش از 1000 کودک مشکوک به تنبلی چشم در قزوین شناسایی شدند
معاون پیشگیری اداره بهزیستی استان قزوین گفت: با اجرای طرح غربالگری بینایی برای کودکان، هزار و سی مورد کودک مبتلا به تنبلی چشم امسال در قزوین شناسایی شدند.
زهرا غلامرضایی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: طرح غربالگری بینایی همه ساله در استان همزمان با سراسر کشور با هدف شناسایی کودکان مبتلا به تنبلی چشم (آمبلیوپی) در سنین 3 تا 6 سال اجرا می شود.
معاون پیشگیری اداره بهزیستی استان بیان کرد: امسال در استان قزوین طرح غربالگری بینایی در بعضی از روستاها به دلیل مساعد بودن هوا پیش از موعد در شهریور ماه شروع و تا پایان آبان در سراسر استان انجام شد.
غلامرضایی اعلام کرد: 18 هزار و پانصد و سه کودک 3 تا 6 سال سنجش بینایی شدند که از این تعداد هزار و سی نفر مشکوک به تنبلی چشم شناخته و به سطح دوم غربال (بینایی سنج ها) ارجاع شدند.
وی ادامه داد: در صورت مبتلا بودن کودک به تنبلی چشم تمامی مراحل درمانی تحت پیگیری و پوشش اداره بهزیستی خواهد بود.
این مسئول در خصوص مراحل غربالگری بینایی سنجی توضیح داد: این برنامه در 3 سطح اجرا می شود که سطح اول مربی از طریق چارت E یا دستگاه غربالگر بینایی معاینه را انجام می دهدو در صورت عدم همکاری یا مشکوک بودن به سطح دوم اپتومتریست ارجاع می شود و بعد از مشخص شدن وضعیت کودک پس از معاینه در صورت لزوم جهت معاینات تخصصی تر به سطح سوم پزشک معرفی می شود.
به گفته معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان، کودکانی که در طول طرح تنبلی چشم سنجش بینایی می شوند در صورت نیاز، به کمک هزینه عینک و جراحی چشم از طرف سازمان بهزیستی مورد حمایت قرار می گیرند.
غلامرضایی اضافه کرد: این طرح به مدت دو ماه در سال از ابتدای آبان در پایگاه های معرفی شده از سوی سازمان بهزیستی اجرا میشود و در طول سال نیز پایگاه های دائمی سنجش بیناییی با هدف معاینه کودکان جا مانده از طرح فعال است.
وی عنوان کرد: در سال 97 نیز این طرح در روستاهای شهرستان های قزوین از جمله: الموت، طارم و تاکستان شروع شد و سایر شهرستان ها نیز از مهرماه کار در روستاها را آغاز کردند که از ابتدای آبان در 92 پایگاه با 143 مربی توسط چارت E و 11 دستگاه غربالگر ادامه پیدا کرد.
این مسئول افزود: کودکان مشمول طرح 69000 کودک بودند و 8 موسسه در سطح استان اجرای طرح را به عهده داشتند و 21 بینایی سنج و یک پزشک نیز در طرح همکاری کردند.
غلامرضایی در پایان یادآور شد: در اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم امسال نیز 96 پایگاه بینایی سنجی با 17 بینایی سنج کودکان مشکوک را شناسایی کردند.