دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی:
خانه کارگر تشکل گروه سیاسی خاصی نیست /کارگران با حداقل حقوق به استثمار گرفته میشوند
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی فعالیت خانههای کارگر را فعالیت صنفی دانست و اظهار داشت: این اصطلاح که در عام از خانه کارگر به عنوان تشکلات سیاسی نام میبرند، اینگونه نیست بلکه رسالت و هدف اصلی خانه کارگر پیگیری حقوق حقه کارگران است.
به گزارش خبرنگار ایلنا ، محمد صباغیان با اعلام این مطلب به تاسیس خانه کارگر استان در سال 1383 اشاره کرد و گفت: خانه کارگر بزرگترین تشکل کارگری در بین تشکلات کارگری است که در کنار این هدف اصلی، به دنبال توسعه و ارتقاء مراکز آموزشی، رفاهی، فرهنگی و غیره برای اعضا است.
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی از استقرار دو واحد مشاوره و بیمهای در محل خانه کارگر استان خبر داد و گفت: بعد از پایان ساخت ساختمان خانه کارگر این دو واحد برای ارائه خدمات به کارگران به زودی شروع به کار خواهند کرد.
صباغیان به استراتژیهای خانه کارگر استان در طی برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت اشاره کرده و گفت: در برنامههای کوتاهمدت به دنبال ارتقاء و توسعه شبکه تخفیفات و نحوه اطلاعرسانی به اعضا هستیم.
وی افزود: چراکه قبلا تشکیلات خانه کارگر منوط به شهر بجنورد بود. امروز در صدد هستیم تمام مراکز رفاهی، آموزشی و شبکه تخفیفات را برای تمام اعضا در سراسر استان ارتقاء دهیم.
وی ادامه داد: هماکنون در اقدامات اولیه در شهرهای شیروان، اسفراین و جاجرم جلسات آن در حال پیگیری است تا بتوانیم بعد از بجنورد در این سه شهر افتتاح داشته باشیم.
صباغیان اظهار داشت: متاسفانه در برنامههای میانمدت توجهای به اتحادیهها در اساسنامه خانه کارگر نشده است و این در حالی است که امروزه با توجه به وضعیت معیشتی که دامنگر جامعه شده، آسیبپذیرترین قشر، قشر کارگری است که باید به دنبال احیای این اتحادیهها از جمله اتحادیه مصرف و مسکن باشیم.
وی افزود: چراکه تاکنون انسجامی در بین کانونها در اتحادیهها دیده نشده است و در بحث انجمنهای صنفی اتحادیهای تحت عنوان کانون نداریم.
معشیت خانواده و امنیت شغلی دغدغه کارگران
صباغیان به دو دغدغه کارگران در بحث معیشت خانواده و امنیت شغلی کارگران در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه قدرت خرید کارگران امروز به یکسوم رسیده است و بازنشستگان و کارگران ساختمانی و فصلی از لحاظ معیشتی و اقتصادی در شرایط بسیار نامناسبی قرار دارند.
وی افزود: متاسفانه شرایط اقتصادی خیلی از کارگاهها را به سمت تعطیلی کشانده است و یا کارگران با حداقل حقوق به استثمار گرفته میشوند.
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی همچنین به موضوع خصوصیسازی در کارگاههای کوچک و بزرگ و کارخانهها و مراکز تولیدی اشاره کرد و گفت: ما کارگران با اصل خصوصیسازی و اصل 44 قانون اساسی هیچ مشکلی نداریم اما متاسفانه امروز خصوصیسازی در کشور به شکل دیگری اتفاق میافتد.
وی افزود: در اصل 44 قانون اساسی، مالکیت دارایی در دولت قابل انتقال نیست و مدیریت آن کارگاه و صنایع به بخش خصوصی متصل میشود و داراییها باید همچنان به دولت برسد و آنچه اتفاق افتاده کل مالکیت کارگاهها به بخش خصوصی واگذار میشود که در شرایط غیررقابتی است بنابراین ما خواستار توقف خصوصیسازی در صنایع هستیم.
وی ادامه داد: براساس آمار، ماحصل واگذاریها به صنایع امروز باعث تعطیلی 90 درصد گارگاهها و کارخانجات بزرگ در کشور شده است.