مسمومیت ۵۴ نفر در کرمانشاه با قارچ سمی

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مسمومیت ۵۴ نفر در کرمانشاه به دلیل مصرف با قارچ سمی از ابتدای امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، مسعود قلعهسفیدی، با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۵۴ نفر شامل ۳۰ مرد و ۲۴ زن بر اثر مصرف قارچ در کرمانشاه مسموم شدهاند، گفت: متاسفانه یک نفر هم تاکنون فوت شده و یک نفر نیز تا شب گذشته (۲۹ فروردین) در ICU بستری بود.
وی با بیان اینکه هر سال در فصل بهار و همزمان با رخداد رعد و برق شاهد رویش قارچهای سمی و متاسفانه مصرف آنها توسط افراد هستیم، اظهار کرد: خطر مسمومیت با قارچ سمی تا زمانی که احتمال رعد و برق هست، یعنی تقریبا تا پایان فصل بهار، وجود دارد.
این مسئول گفت :، بیشترین موارد مسمومیت را معمولا در کرمانشاه که جمعیت بیشتری دارد رخ میدهد و پس از آن در مناطق دالاهو و اورامانات بیشتر مسمومیت با قارچ سمی را شاهد هستیم.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه قارچ سمی فقط محدود به طبیعت نیست و گاهی در حیاط خانهها نیز میروید، عنوان کرد: افراد با مصرف این قارچهای سمی دچار مسمومیت میشوند.
قلعهسفیدی حالت تهوع، دل پیچه، استفراغ، سردرد، سرگیجه، قرمز شدن و تغییر حرارت پوست صورت و شکم و تپش قلب را از علائم اولیه مسمومیت با قارچ برشمرد و اظهار کرد: در موارد شدیدتر فرد دچار تشنج، توهم، مشکلات تنفسی، نارسایی کبدی و کلیوی و در نهایت کما و مرگ میشود.
وی اولین کاری که افراد پس از مشاهده علائم مسمومیت با قارچ باید انجام دهند را تماس با اورژانس و یا مراجعه به مراکز درمانی اعلام کرد.
وی تاکید کرد: تشخیص خوراکی بودن و یا نبودن قارچها بسیار دشوار است، زیرا در برخی موارد این دو نوع قارچ در کنار هم رشد میکنند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: قارچهایی که روی زمین میرویند به نسبت قارچهایی که روی تنه درختان رشد میکنند خطرناکتر هستند. قارچهای روییده در جنگل هم به نسبت قارچهایی که در باغچه و حیاط رشد میکنند، خطر بیشتری دارند.
قلعهسفیدی به همه افراد توصیه کرد، قارچهایی که در طبیعت میرویند را سمی در نظر بگیرند و قارچ مورد نیاز خود را از فروشگاههای معتبر تهیه کنند.