مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
اشتغال پایدار مشاغل خانگی در گرو افزایش توانمندسازی زنان است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: انتظار میرود با افزایش توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، اشتغال پایدار در حوزه مشاغل خانگی تحقق یابد و با اتصال به بازارهای محلی و ملی موجب ارتقای سطح معیشت و اقتصاد شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدحسین ریاحی در خصوص الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی که طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار بر اساس آن اجرا میشود اظهار داشت: در الگوی توسعه مشاغل خانگی، شناسایی پتانسیلها و مزیتهای نسبی و رقابتی مورد توجه است.
وی ادامه داد: مشاغل خانگی با توجه به هزینههای پایین راه اندازی و همکاری اعضای خانواده امروزه به یکی از جذاب ترین نوع کسب و کار برای افراد جویای کار تبدیل شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مشاغل خانگی ضمن ایجاد فرصتهای اشتغال برای افراد به ویژه زنان زمینه تجمیع سرمایههای خرد و اندک و عرضه محصولات تولید شده را فراهم میکند اضافه کرد: خوشخبتانه مشاغل خانگی وابستگی زیادی به تسهیلات ندارند و فرد درگیر با مسائل بانکی و تسهیلات اشتغالی به شدتی که سایر مشاغل هستند نخواهد بود.
وی تصریح کرد: در گذشته برای ایجاد شغل نیازمند وام و تسهیلات بانکی بودیم و همین امر به اشتغال لطمه میزد در حالیکه پرداخت تسهیلات به ویژه در حوزه مشاغل خانگی در مرحله آخر کار است و افراد با تلاش خود کار را به سرانجام میرسانند.
ریاحی با اشاره به اینکه 330 رشته مشاغل خانگی توسط دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی احصا شده و میتواند زمینه اشتغال بانوان را فراهم کند بیان داشت: بیشترین فراوانی صدور مجوز مشاغل خانگی در استان را پرورش گوسفند و بز، تولید زعفران، قالیبافی، پرورش مرغ بومی، دوخت لباس، گلیمبافی، پرورش قارچ خوراکی، پرورش زنبور عسل، طراحی پارچه و لباس و پرورش گاو شیری تشکیل میدهد.
وی عنوان کرد: کسب و کارهای خانگی با بهرهبرداری از امتیازاتی چون توسعه دانش و گسترش فناوری ارتباطات و اطلاعات حیطه گستردهای را در اکثر حوزههای اقتصادی به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد خاطرنشان کرد: 21 دستگاه اجرایی در سطح استان مجوز دهنده فعالیتهای کسب و کار در حوزههای مختلف هستند که باید با ایجاد ظرفیت و زیرساختهای مناسب زمینه اشتغال پایدار ویژه بانوان را فراهم سازند.