زیرک تشریح کرد:
نشت فاضلاب بنای مسجد امام اصفهان را تهدید میکند/ نفوذ نم و رطوبت به پایههای مسجد
مسئول مرمت های اداره کل میراث فرهنگی اصفهان ضمن تشریح آخرین وضعیت مرمت گنبد مسجد امام اصفهان گفت: نشت فاضلاب شهری، رطوبت و نم بنای مسجد را تهدید میکند و اقدامات ترمیمی در همین راستا صورت گرفت.
به گزارش ایلنا، منصور زیرک مسئول مرمتهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: مشکل رطوبت ضلع جنوبی گنبد مسجد امام (ره) پس از سالها برطرف شده و همچنین مشکل اختلاف تراز حیاط مسجد با خیابان پشت آن نیز رفع و با پایین آوردن تراز حیاط این دو منطقه همسطح شدند.
زیرک با بیان اینکه جبههای دیگر از مسجد همچنان دچار رطوبت و نم است، گفت: این مشکل ارتباط مستقیمی با نشت فاضلابهای اطراف دارد چرا که لوله های انتقال فاضلاب شهر اصفهان سیمانی هستند و در صورتی که آبی در آن جریان نداشته باشد، گازهای فاضلاب باعث فرسودگی سیمان شده و ریزش فاضلاب آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه برای رفع این مشکل از پلی اکریل کمک گرفته شد، گفت: معمولا در این نوع از کانالها از پلاستیکهای ضخیمی استفاده میشود که ضمن اینکه مانع نفوذ آب به سیمان شده، به گازهای فاضلاب واکنش نشان نمیدهد.
مسئول مرمتهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به لزوم بررسی کفهای آجری مسجد امام (ره) گفت: بندهایی که بین آجرها وجود دارد به دلیل اینکه در معرض سرما و گرمای مستقیم قرار میگیرند از بین میرود و آب به داخل زیرساختهای مسجد نفوذ کرده و باعث فرسودگی پایههای مسجد میشود.
زیرک گفت: این مشکل سالانه بررسی و در صورت لزوم، مرمت می شود.
مسجد امام (ره) مهمترین مسجد تاریخی اصفهان و یکی از مساجد میدان نقش جهان است که در دوران صفوی ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی ایران است.
این بنا شاهکاری جاویدان از معماری، کاشیکاری و نجاری در قرن یازدهم هجری است. مسجد امام در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۰۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.