معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد؛
آموزش ، قربانی سیاست اشتباه افزایش سهمیههای کنکور امسال
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سهمیه بندی در پذیرش دانشگاهها از پایه و اساس اشتباه بوده و با عدالت آموزشی در تضاد کامل است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، محمد اعتضاد رضوی در نشست خبری پیرامون افزایش سهمیهها در کنکور امسال ، گفت: کیفیت آموزشی قربانی سیاست اشتباه افزایش سهمیهها در رشتههای پزشکی است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: اگر قرار است افزایش ظرفیتی صورت گرفته و یا رشته مقاطعی اضافه بشود باید طبق نیاز منطقه آمایشی صورت بگیرد.
وی درباره آمایش سرزمین حوزه سلامت توضیح داد: نیروی انسانی باید متناسب با پتانسیلها، توانمندیها و مبتنی بر نیازها و همراه با توسعه راهبردی بوده و هدفمند باشد.
وی ادامه داد: توسعه غیر هدفمند دیگر در دنیا جایگاهی ندارد و هر دانشگاه باید هدف خاص خود را داشته و طبق آن حرکت کرده و پذیرش دانشجو باید به صورت ماموریت محور و راهبردی انجام شود.
اعتضاد رضوی خاطر نشان کرد: در چند سال آینده ما با یک جامعه پزشک بیکار متوقع از جامعه روبرو هستیم که سطح توقعات بهجا بوده چرا که سطح علمی و انتظارات یک دیپلم بیکار با یک پزشک بیکار بسیار متفاوت است و این اقدام کیفیت آموزشی را زیر سوال برده است.
وی ادامه داد: امسال ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۱۱هزار دانشجو بوده اما وزارت به ما حدود ۲۴۰ هزار دانشجو برای ثبت نام معرفی کرده و این در صورتی است که زیر ساختهای ما پاسخگوی این افزایش ظرفیت نیست.
معاون دانشگاه بیان کرد: امسال مهمترین چالش دانشگاههای ما نبود فضای کافی آموزشی و کمبود اساتید برای تدریس بوده و ما ناچارا به تشکیل کلاس ۷۰ نفره برای بعضی دروس شده که این برای همه روشن و قابل فهم است که کیفیت را قربانی کمیت کردیم.
وی تبیین کرد: افزایش ظرفیت دانشگاه پزشکی که به دنبال افزایش سهمیهها اتفاق افتاده اتفاقی اشتباه بوده که قطعا در آیندهای نه چندان دور تبعاتی را به دنبال دارد.
اعتضاد رضوی افزود: از حدود ۸۵۰ هزار شرکت کننده در کنکور دانشگاهها حدود ۶۵۰ هزار نفر در رشته تجربی هستند در حالی که موضوع سلامت مسئله حاکمیتی است و نباید با هر کیفیتی نیرو تربیت کنیم و سلامت مردم را دست آنها بدهیم.
وی اظهار داشت: کسانی که طرح ۲ برابر شدن پذیرش دانشجو در این رشته ها را به دلایل شخصی، جناحی یا فشارهای اجتماعی پیشنهاد می کنند یا این اطلاعات را نمی دانند یا برایشان اعتباری ندارد در حالی که طبق اسناد آمایش علمی نه تنها نباید به این ظرفیت افزوده شود بلکه باید ۳۰ درصد از ظرفیت موجود نیز کاهش یابد در غیر این صورت در بخش سلامت بحران ایجاد خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دانشگاه آزاد اسلامی هم بدون توجه به اهداف آمایشهای شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیاز سنجی صرفا با هدف کسب درآمد به صورت بی حد و حساب دانشجو می پذیرد. تقاضای افزایش ظرفیت در شرایط موجود خیانت به منافع درازمدت کشور در حوزه سلامت است.
اعتضادرضوی در پایان تاکید کرد: بهتر است نظام مسئول تغییری در این رویه و این سیستم پذیرش داشته باشد چرا که اگر ما زیرساخت آموزشی را گسترش ندهیم پزشکان بیانگیزه و بی سواد تحویل جامعه داده که این خود بحران جدیدی را به همراه میآورد چرا که پزشکان با جان ادمها سرو کار دارند.