در اقدامی کم نظیر؛
یک قلاده پلنگ در خراسان رضوی زنده گیری شد
در اقدامی کم نظیر یک قلاده پلنگ در استان خراسان رضوی زنده گیری شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، تورج همتی در این خصوص گفت: در پی حملات متعدد یک قلاده پلنگ به سگهای گله دامداران در روستای درونگر واقع در حاشیه پارک ملی تندوره، تیم درمانی و نجات برای زنده گیری این پلنگ به منطقه اعزام شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: در این راستا عملیات بیهوشی به کمک بلو پایپ و زنده گیری این پلنگ نر پنج ساله که اقدام کم نظیر در کشور به شمار می رود با موفقیت انجام شد.
وی اظهار داشت: این سومین پلنگی است که طی یک سال گذشته توسط تیم درمانی و نجات حیات وحش استان وارد فرایند درمان می شود.
وی گفت: آثار زخم روی بدن این پلنگ و عفونت محل های فرورفتگی دندان نیش در قسمت هایی از بدن این حیوان گواه نزاع و درگیری آن با گراز بوده و به نظر می رسد پس از مصدومیت ناشی از این نزاع، این پلنگ توان لازم را برای شکار در زیستگاه اصلی نداشته و به ناچار به روستای حاشیه این منطقه پناه آورده است.
همتی با قدردانی از روستائیان و بومیان منطقه که از آسیب رساندن به این گونه ارزشمند خودداری نموده و مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست اطلاع داده اند افزود: این برخورد از سوی اهالی درونگر گواه اثر بخش بودن دوره های آموزشی زیست محیطی جوامع محلی می باشد که اهمیت تنوع زیستی و گونه پلنگ را به آنان یادآور شده است.
وی با اشاره به انتقال این پلنگ از شهرستان درگز به اداره کل حفاظت محیط زیست استان در مشهد برای آغاز مراحل درمانی اظهار داشت: دامپزشک این اداره کل، فرمانده یگان حفاظت و مسئول نظارت بر امور حیات وحش استان با تجهیزات کامل در تیم اعزامی حضور داشتند و پس از پایش منطقه به کمک اهالی روستا، پلنگ را بیهوش و از طریق قفس به مشهد انتقال دادند.
وی گفت: این حیوان که دچار ضعف شدید جسمانی است آماده انتقال به دامپزشکی برای انجام معاینات لازم است و پس از آن برای گذراندن دوران نقاهت به باغ وحش مشهد منتقل خواهد شد.
منطقه تندوره درگز در سال ۱۳۴۷ به عنوان منطقه حفاظت شده قرق شد و در اسفند سال ۱۳۴۸ به پارک وحش تندوره تغییر نام یافت.
از سال ۱۳۵۳ مساحت این پارک تقلیل یافت و در نهایت طی مصوبه شماره ۱۰۱ شورای عالی محیط زیست در مورخ ۲۱ شهریور ماه ۱۳۶۱ به عنوان پارک ملی تندوره معرفی شد.
هم اکنون مساحت پارک ملی تندوره ۳۵ هکتار و ۵۴۰ متر مربع و گستره منطقه حفاظت شده تندوره ۹ هکتار و ۲۵۰ متر مربع است.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده تندوره در شمال خراسان رضوی و نزدیک مرز ترکمنستان در منطقه ای کوهستانی با صخره ها و تپه ماهورهای متعدد و دره های ژرف و پرشیب، پوشیده از گیاهان مختلف قرار دارد و یکی از بهترین زیستگاه های جانوران وحشی بویژه قوچ و میش اوریال است.
پارک ملی تندوره به خاطر تعدد حضور پلنگ در آن به عنوان بهشت پلنگ ایرانی شناخته می شود. حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دوزیست، ۶۸ نوع خزنده و ۲۴ گونه ماهی در استان خراسان رضوی زیست می کنند.