خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان بیمه سلامت مطرح کرد؛

۳۰ درصد نسخ پزشکی بیمه سلامت در کشور الکترونیکی است

۳۰ درصد نسخ پزشکی بیمه سلامت در کشور  الکترونیکی است
کد خبر : ۷۹۰۱۲۰

رئیس سازمان بیمه سلامت گفت: ۱۰ هزار میلیارد ریال از بدهی بیمه سلامت به موسسات طرف قرارداد در کشور در حال پرداخت است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، طاهر موهبتی با اشاره به پرداخت 10هزار میلیارد ریال از بدهی بیمه سلامت به موساات طرف قرارداد گفت: با پرداخت این مبلغ مطالبات سه ماه نخست امسال داروخانه های کشور، ۱۰۰ درصد مطالبات فروردین ماه و ۷۰ درصد مطالبات اردیبهشت ماه امسال مراکز درمانی بخش دولتی و دانشگاهی تسویه می شود.

وی افزود: دو و نیم ماه از بدهی پارسال به داروخانه ها و سه و نیم ماه از بدهی پارسال به بیمارستان ها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور هنوز پرداخت نشده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ۴۴ هزار موسسه نظیر داروخانه ها، بیمارستان ها، مراکز پلی کلینیک، آزمایشگاه ها، مراکز تشخیصی و پزشکان و دندانپزشکان طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت در کشور هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت هم اکنون ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را زیر پوشش دارد گفت: ۸۵ درصد این جمعیت به صورت رایگان بیمه شده اند.

موهبتی افزود: بیمه شدگان سلامت در کشور در قالب پنج صندوق شامل کارکنان دولت، بیمه رایگان سلامت، بیمه ایرانیان، بیمه روستائیان و سایر اقشار خدمات رسانی می شوند.

وی اظهار داشت: در قالب تفاهمنامه منعقد شده با نهادهای ذیربط در سال جاری ۴۵۰ هزار نفر از افراد زیر پوشش کمیته امداد و ۲۰ هزار نفر مجهول الهویه زیر پوشش بهزیستی خدمات بیمه سلامت را دریافت کرده اند.

وی گفت: در سال گذشته ۱۹۵ میلیون بار مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان ها با پوشش بیمه سلامت ثبت شده است.

رئیس سازمان بیمه سلامت کشور افزود: بطور میانگین ۳۰ درصد از نسخه های پزشکی بیمه سلامت در کشور بویژه در شهرها به صورت الکترونیکی ارائه می شود.

موهبتی اظهار داشت: هم اکنون نسخه نویسی الکترونیکی در ۲۲۵ بیمارستان و در ۱۲۷ شهرستان کشور در حال اجراست که تا پایان امسال ۶۰۵ بیمارستان را فرا خواهد گرفت.

وی گفت: تاکنون ۶۷۰ هزار نسخه بیمه سلامت به صورت الکترونیکی پیچیده شده است.

وی افزود: با پیاده سازی کامل طرح نسخ الکترونیکی بیمه سلامت، مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد خارج از سیستم الکترونیکی پرداخت نخواهد شد و با هدف فرهنگ سازی و تشویق پزشکانی که در طرح نسخه نویسی الکترونیکی شرکت کرده اند، مطالبات آنان بدون تاخیر پرداخت می شود.

موهبتی با اشاره به تعیین سقف خدمات و مدیریت منابع اظهار داشت: مدیریت منابع به معنی کاهش خدمت و هزینه های مربوط نیست بلکه در این راستا به دنبال منطقی کردن رفتار مراجعان هستیم.
وی گفت: نباید جای محرومان در سفره ای که به نام آنان پهن شده است خالی باشد.

وی با اشاره به نبود مدیریت منابع در مراکز درمانی کشور افزود: بررسی سه هزار بیمار بستری در یکی از بیمارستان های کشور نشان داده است که ۲۹ درصد آنان نیاز به بستری شدن نداشته اند و از سوی دیگر ۳۱ درصد آنان باید یک روزه مرخص می شده اند که مدت ماندگاری آنها در بیمارستان سه روز بوده است.

موهبتی اظهار داشت: به دنبال پیاده سازی راهنمای بالینی برای ارائه خدمات بیمه سلامت هستیم، به طور مثال تجویز ام.آر.آی یا کلونوسکپی برای بیمار هر ۱۸۰ روز یکبار امکان پذیر است و کمتر از این مدت بیمه سلامت آن را زیر پوشش قرار نمی دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز