خبرگزاری کار ایران

مدیرجهاد کشاورزی بردسکن خبر داد:

بیشترین خسارت سیل در خراسان رضوی به شهرستان بردسکن تعلق گرفت

بیشترین خسارت سیل در خراسان رضوی به شهرستان بردسکن تعلق گرفت
کد خبر : ۷۸۰۴۸۴

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بردسکن گفت: بیشترین خسارات سیل در استان خراسان رضوی به شهرستان بردسکن تعلق گرفت.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، حسین‌محمدی در کار گروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی که با حضور فرماندار و دیگر اعضا و نیز متخصصان و کارشناسان حوزه کشاورزی در محل سالن کنفرانس جهاد کشاورزی شهرستان بردسکن برگزار شد، با اشاره به خسارات وارد شده ناشی از سیل اخیر به کشاورزان افزود: متاسفانه در این سیل حدود یک سوم تولیدات کشاورزی منطقه دچار خسارت شد و بر اساس برآورد کارشناسان مبلغ 117 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارات به استان اعلام شد که به دنبال آن فعلا مبلغ 23 میلیارد تومان بابت خسارات وارد شده به شهرستان بردسکن تعلق گرفته و این رقم بالاترین میزان خسارت در خراسان رضوی است.

مدیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به اینکه قرار است خسارت های وارد شده به صورت انفرادی پرداخت شود نیاز است که کارشناسان ما باغات و مزارع خسارت دیده را مورد به مورد جی. پی. اس بزنند و برآورد خسارت نمایند تا حق و حقوق کشاورزان تضییع نشود.

محمدی بارندگی امسال را بی سابقه دانست و افزود: این بارندگی به هیچ عنوان نشانه ورود ما به تر سالی نیست و چون شرایط آب و هوایی منطقه خشکسالی هست ناگزیریم کشت های گلخانه ای را در دستور کار خود قرار دهیم.

 مدیر جهاد کشاورزی بردسکن تنها راه صرفه اقتصادی صنعت کشاورزی را ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه دانست و افزود: در حال حاضر وجود واسطه ها در کشاورزی و نبود صنایع تبدیلی باعث شده است سود ارزش افزوده در این حوزه به جیب دلالان و واسطه ها برود .

در ادامه مزروعی به عنوان نماینده کشاورزان در نظام صنفی کشاورزی بردسکن با انتقاد از تغییر پیوسته شیوه نامه های استانی گفت: متاسفانه تصمیم گیری های چند گانه مدیران استانی باعث سر در گمی مدیران شهرستان ها شده است.

وی خواستار یک تصمیم گیری واحد و کارشناسی شده در سطح مدیران استانی جهاد کشاورزی شد.

بیشترین خسارت سیل در خراسان رضوی به شهرستان بردسکن تعلق گرفت

مزروعی با اعلام اینکه کشاورزان بردسکن از دانش بومی خوبی برخوردار هستند افزود: بردسکن باغات بسیار خوبی دارد و کشاورزان بردسکنی در حال حاضر به استان های خراسان شمالی، رضوی و بخشی از خراسان جنوبی ، خدمات و تجارب خود را ارئه می دهند.

مجتبی شاکری فرماندار بردسکن نیز گفت: از آنجا که 90 درصد مردم بردسکن بهره بردار بخش کشاورزی هستند و معیشت آنها از طریق کشاورزی است باید توجه ویژه ای به این حوزه داشته باشیم.

فرماندار بردسکن اظهار داشت: متاسفانه با وجود اینکه دولت تسهیلات و خدمات زیادی در سال گذشته به کشاورزان منطقه داشته است اما در بازدید میدانی وقتی پای درد دل کشاورزان می نشینیم همه ناراضی هستند .

وی افزود: این نارضایتی کشاورزان نشان می دهد که در مدیریت امور ضعیف عمل کرده ایم.

شاکری گفت: در این برهه زمانی که کشور با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است ، کشاورزی میتواند باعث نجات کشور شده و بازوی اقتصادی کشور تلقی شود ولی تاکنون خروجی خوبی نداشته ایم.

وی کارشناسان و متخصصان بخش کشاورزی را از بزرگترین سرمایه های منطقه دانست و تاکید کرد باید تمامی تصمیمات در حوزه کشاورزی ، پیوست علمی و تخصصی داشته باشد.

فرماندار بردسکن اظهار داشت : امروز بزرگترین معروف ، رفع مشکلات مردم با اولویت کشاورزی در منطقه است و بزرگترین منکر هم تشدید نارضایتی های مردمی است. اینکه برخی مسئولین و کارشناسان دستگاههای اجرایی به مردم جواب سر بالا می دهند بزرگرین منکر است و  با اینگونه مسائل به شدت بر خورد می کنم.

مجتبی شاکری بر توسعه فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود:خسارت های ناشی از وقوع سیل و زلرله و طوفان همه ساله هست و ما نباید انتظار داشته باشیم که دولت به تنهایی جبران کننده خسارت های ما باشد . در حال حاضر کمک های بلاعوض در توان دولت نیست و تنها پناهگاه و راهکار کشاورزان حرکت به سوی بیمه کشاورزی است. 

شاکری در پایان با اشاره به طرح مثلث اقتصادی مهندس رزم حسینی استاندار خراسان رضوی و امضای 15 تفاهم نامه با معین های اقتصادی در سفر اخیرشان به بردسکن گفت: جهاد کشاورزی باید از فرصت بی بدیل معین های اقتصادی و بخش خصوصی به نحو مطلوب استفاده کرده و نیازهای این حوزه را به منظور رفع مشکلات ، به معین های اقتصادی شهرستان منعکس کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز