خبرگزاری کار ایران

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین خبر داد:

۲/۹۷ درصد مردم استان با پدیده اعتیاد روبرو هستند/ بیش از ۵۰ درصد آسیب‌ها با اعتیاد و مواد مخدر ارتباط دارد

۲/۹۷ درصد مردم استان با پدیده اعتیاد روبرو هستند/ بیش از ۵۰ درصد آسیب‌ها با اعتیاد و مواد مخدر ارتباط دارد
کد خبر : ۷۷۵۱۷۱

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین گفت: بیشتر جرایم ریشه در اعتیاد دارد و بیش از ۵۰ درصد آسیب‌ها با اعتیاد و مواد مخدر ارتباط دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، اردشیر صفاپور در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان که در محل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: باتوجه به قرار گرفتن ایران در همسایگی بزرگترین مرکز تولید مواد مخدر جهان و داشتن ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان، ما با تقدیم ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز عزم جدی خود را در مبارزه با مواد مخدر نشان داده‌ایم اما هنوز شاهد ورود مواد مخدر و پیامدهای ناشی از آن هستیم.

وی بیان کرد: مبارزه قاطع با باندهای مواد مخدر از رویکردهای جدی جمهوری اسلامی بوده و در این مسیر هزینه‌های سنگینی پرداخت شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین یادآور شد: در حال حاضر ۷۰۰ نوع مواد مخدر و روان گردان در جهان تولید و عرضه می‌شود لذا مبارزه با آن سخت و پیچیده است و می‌توان اذعان کرد جمهوری اسلامی در این زمینه در منطقه تنها و مظلوم است.

وی بیان کرد: اعتیاد جنس، سواد و بیکار و شاغل نمی‌شناسد لذا باید مراقب خانواده خود باشیم و فرزند سالم تربیت کنیم تا از آن آسیب نبینیم.

صفاپور تصریح کرد: در کار فرهنگی اندازه گیری سخت است اما توانمند سازی در واحدهای صنعتی، کارگری، مدارس، درمان معتادان و آموزش و مهارت آموزی مورد توجه قرار گرفته است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین افزود: اعتیاد یکی از پنج آسیب اجتماعی در جامعه محسوب می‌شود که مبارزه با آن نیازمند عزم جدی است و باید تمام قد مقابل آن ایستاد تا پیامدهای آن کاهش یابد.

وی در ادامه تصریح کرد: جمعیت فعال استان قزوین حدود ۸۰۰ هزار نفر است که بر اساس ارزیابی انجام شده ۲.۹۷ درصد جمعیت استان با پدیده اعتیاد روبرو هستند که باید برای کاهش آن همت کنیم.

وی گفت: در هفته مبارزه با مواد مخدر از همه دستگاه‌ها استفاده خواهیم کرد تا شعار «یاریگر هم باشیم» را پیاده کنیم و در این راستا از ۲۰ دستگاه اجرایی برنامه خواستیم تا ایده‌های خود در عرصه‌های ورزشی، فرهنگی، هنری، علمی و دینی را ارائه کنند تا بتوانیم هماهنگی بیشتری ایجاد کنیم.

صفاپور افزود: از ۳۱ خرداد تا ۶ تیرماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر تعیین شده و شعار امسال «سلامت، همگام عدالت و عدالت، همگام سلامت» به عنوان یک رابطه دو طرفه است تا جامعه سالم محقق شود.

وی اظهار داشت: برنامه‌های متعددی داریم که در استان اجرایی خواهد شد تا بتوانیم فرهنگ سازی مناسبی در ترویج برنامه‌های مصون سازی جامعه داشته باشیم.

صفاپور اضافه کرد: در استان قزوین با تقدیم ۱۳ شهید و ۴ جانباز رسالت خود را در این عرصه ادا کرده‌ایم و در این هفته با تجلیل از خانواده شهدا تلاش می‌کنیم یاد شهدای مبارزه با مواد مخدر گرامی داشته شود.

وی بیان کرد: برپایی شش نمایشگاه با موضوع مواد مخدر در شهر قزوین، تجلیل از فعالان مبارزه با مواد مخدر و خانواده شهدا، اجرای مسابقات ورزشی، سرود، نمایش و برنامه‌های طنز از دیگر فعالیت‌های پیش بینی شده در هفته مبارزه با مواد مخدر است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین یادآور شد: اجرای برنامه‌های آموزشی ویژه گروه‌های هدف، برگزاری اردو و کارگاه تخصصی، تئاتر خیابانی، مسابقات دو و میدانی و دوچرخه سواری و کوه پیمایی با شعار «نه به اعتیاد» اجرای تبلیغات محیطی گسترده با موضوع اعتیاد، مسابقات نقاشی و هنری، جلسه با استاندار، در این هفته اجرا می‌شود.

وی افزود: در طول ایام سال هم برنامه‌های متعددی داریم که از رسانه‌ها انتظار داریم در اطلاع رسانی همراهی لازم را داشته باشند.

صفاپور در ادامه گفت: در میان ۳۱ استان کشور از نظر فعالیت‌های انجام شده در رتبه‌های میانی قرار داریم و با تشکیل جلسات متعدد و همکاری دستگاه‌های عضو و تشکیل ۵ کمیته تخصصی درمان، پیشگیری، مقابله با عرصه‌های حقوقی و قضائی و سازمان‌های مردم نهاد توانسته‌ایم برنامه ریزی خوبی داشته باشیم و در حال حاضر شورای شهرستان‌ها نیز فعال شده است.

وی بیان کرد: جمع آوری ۲۴۵ معتاد متجاهر با همکاری دستگاه‌های متولی از جمله بهزیستی، شورای شهر، شهرداری، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی، تلاش کرده‌ایم به صورت متوازن کار شود و با امضای تفاهم نامه با آموزش و پرورش، اولیا و مربیان و دانش آموزان نسبت به توانمندسازی و مهارت افزایی گروه‌های هدف برنامه ریزی کرده‌ایم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین تصریح کرد: در حال حاضر ۵۰ سازمان مردم نهاد با ما همکاری می‌کنند که ۲۰ مرکز در حوزه درمان، ۳۰ مرکز در پیشگیری، دو مرکز نگهداری کارتن خواب‌ها، ۱۱۴ مرکز متادون درمانی و دو گرمخانه داریم که خدمات لازم به معتادان داده می‌شود.

صفاپور یادآور شد: توجه به اشتغال بهبود یافتگان برای بازگشت به جامعه، حرفه آموزی افراد ترک اعتیاد کرده و پرداخت تسهیلات کم بهره از کارهای حمایتی است که در اولویت برنامه‌های شورا قرار دارد.

وی بیان کرد: ساماندهی و نگهداری معتادان متجاهر، برخورد با خرده فروشان، پاک سازی نقاط آلوده، شناسایی اموال قاچاقچیان، افزایش قدرت تعاملی و هم افزایی با سایر دستگاه‌ها، تبلیغات و فرهنگ سازی در برنامه‌های اولویت دار این شوراست.

صفاپور گفت: آهنگ حرکت در برخی مسائل تدریجی و کند است که باید شتاب دهیم و همه احساس مسئولیت کنند تا به نتیجه برسیم زیرا بیشتر جرایم ریشه در اعتیاد دارد و بیش از ۵۰ درصد آسیب‌ها با اعتیاد و مواد مخدر ارتباط دارد و اگر در این زمینه موفق عمل کنیم زمینه کاهش سایر مشکلات هم فراهم می‌کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز