خبرگزاری کار ایران

در گفتگو با ایلنا مطرح شد؛

چالش نام‌گذاری مشاهیر و مفاخر در تربت حیدریه

چالش نام‌گذاری مشاهیر و مفاخر در تربت حیدریه
کد خبر : ۷۶۵۵۲۵

رئیس شورای شهر تربت حیدریه از چالش نام گذاری مشاهیر ومفاخر درتربت حیدریه خبر داد.

محمد امانی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در تربت حیدریه در پاسخ به این که چرا تاکنون اقدامی برای نام گذاری معابر شهر به نام مفاخر و مشاهیر صورت نگرفته است اظهارکرد : از دیرباز دغدغه همه برای زنده نگه داشتن نام مفاخر و شخصیت های ارزشمند در حوزه های مختلف تربت حیدریه وجود داشته است اما اصولا نام گذاری میدان ها،خیابان ها و کوچه ها در تربت حیدریه با چالش هایی رو به روست، که یکی از مهم ترین آن ها استقبال نکردن و به اصطلاح جا نیفتادن آن نام جدید بین مردم این شهر است. 

وی تغییر نام محلی را که اکنون بین مردم نام مشخصی دارد کار درستی نمی داند و با اشاره به تغییر نام میدان باغ سلطانی به میدان امام علی(ع) در چند سال پیش افزود : هنوز بعد از چندین سال مردم همان نام قدیمی این میدان را در گفت و گو های بین خود بر زبان می آورند و این موضوع در دیگر نقاط شهر هم صادق است.

محمد امانی از نام گذاری های تکراری هم گله مند است و می گوید: متاسفانه در بعضی نقاط شهر یک نام را برای هم میدان، هم خیابان و هم پارک شهری استفاده کرده ایم و این کار دست شورای نام گذاری اماکن و معابر را برای نام گذاری های جدید محدودتر می کند.

وی با اشاره به شخصیت بسیار ارزشمند محمد قهرمان در زبان و ادبیات پارسی ایران‌زمین، افزود: استاد محمد قهرمان از مفاخر به‌نام نه تنها این شهر بلکه متعلق به کل کشور عزیزمان است و نباید در تربت‌حیدریه، شهری که او به دنیا آمده، کوچه‌ای را به اسم وی نام‌گذاری کرد، چراکه شخصیت و شأن این استاد فرهیخته والاتر از آن است.

وی تاکید کرد : شورای‌شهر به‌عنوان یک عضو از اعضای شورای نام‌گذاری اماکن و معابر تربت حیدریه در تلاش است که یکی از میدان‌ها یا معابر تازه تاسیس شهری را به اسم استاد محمد قهرمان در آینده نام‌گذاری کند.

محمد قهرمان از مفاخر تریت حیدریه در دهمین روز تیرماه سال ۱۳۰۸ در این شهرستان به دنیا آمد. وی پژوهشگر، مصحح و شاعر به‌نام خراسانی بود که علاقه وی در سرودن شعر در غزل و به‌ویژه سبک هندی به اندازه‌ای بود که یکی از شاعران مطرح غزل‌سرا شد.

او زبان بومی تربت حیدریه را به خوبی می‌دانست و بسیاری از اشعار وی که به زبان محلی سروده شده، در ردیف اول شعر بومی قرار دارد.

با گذشت حدود شش سال از درگذشت این شاعر بزرگ درحالی‌که در شهرهای مشهد و تهران خیابان‌هایی را برای پاسداشت به نام او ثبت کرده‌اند اما در زادگاهش تربت حیدریه هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

هرچند دبیر شورای نظارت بر نام گذاری اماکن و معابر تربت‌حیدریه خبر از نام‌گذاری یکی از معابر یا محل زادگاه محمد قهرمان تا کمتر از دو ماه دیگر می‌دهد اما استاد قهرمان در زادگاهش ناشناخته تر از بقیه شهرهاست.

محمد قهرمان در بیست و هشتمین روز از اردیبهشت ۹۲ بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز