در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
پیغمبرکوه آبیک تابآوری فعالیتهای معدنی را ندارد/ارائه اخطارهای لازم به واحد ککپزی
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک با اشاره به نداشتن تابآوری پیغمبرکوه برای فعالیتهای معدنی، توجه به ظرفیت قابل تحمل محیط زیست در این کوه را ضروری بیان کرد.
محمد ایراننژاد در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: با توجه به اشرافیت پیغمبرکوه به شهر آبیک و ازسویی، واقع شدن دشت در جنوب این شهرستان، کانون گرد و غبار مطرح است.
وی افزود: در صورت ازدیاد فعالیت معادن در پیغمبرکوه، گرد و غبار ناشی از فعالیت تشدید یافته و سبب میشود موجبات آلودگی محیط زیست فراهم شود.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک ادامه داد: پیغمبرکوه و ارتفاعات کوهستان امرودک، سائیندره، آقچری، زیاران و سائیندره از تنوع زیستی قابل توجهی برخوردار بوده و زیستگاه چرندگانی همچون کل و بز، گرگ، پلنگ و گزار است.
ایراننژاد اضافه کرد: همچنین مناطق کوهستانی مذکور دارای انواع پرندگان شکاری مانند عقاب طلایی، عقاب شاهی، دلیجه، و پرندگانی نظیر کبک، تیهو، باقرقره و غیره است.
وی خاطرنشان کرد: پیغمبرکوه تنها زیستگاه زادآوری پرنده شکاری بالابان از گونههای در معرض انقراض است.
این مسئول توجه به ظرفیت قابل تحمل محیط زیست در پیغبرکوه را به دلیل نداشتن تابآوری این کوه برای فعالیتهای معدنی را ضروری دانست و تصریح کرد: با رایزنیهای انجام شده با مدیران ارشد استانی پیشنهاد شده در شورای عالی معادن استان این کوه به عنوان منطقه ممنوعه برداشت فعالیتهای معدن اعلام شود.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک افزود: سه معدن در پیغمبرکوه فعال است که یکی ازمعادن برداشت ماسه کوهی را انجام میدهد؛ این معدن به سیستمهای کنترلی و سیستم آنلاین مجهز بوده و انفجارها با تکنولوژی نانو با چاشنی تاخیری (مرحله به مرحله) و کمترین لرزش برای واحدهای مسکونی و واحدهای صنعتی صورت میگیرد.
ایراننژاد ادامه داد: عمده گرد و غبار ناشی از فعالیت معدن، انفجارات و برداشت ماده معدنی است.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک اذعان کرد: با توجه به اینکه پیغمبرکوه زون تفرجگاهی برای گردشگران و دوستداران طبیعت و از قدیمالایام مورد توجه دوستداران محیط زیست بوده باید حفظ و حراست شود.
تعطیلی کورههای ککپزی
ایراننژاد در خصوص فعالیت ککپزی در پیغمبرکوه توضیح داد: در این بخش مواد اولیه ذغالسنگ در سایزهای مختلف دانهبندی میشود که تا اندازهای آلایندگی این واحد رفع شده است.
وی به تعطیلی کورههای پخت در واحد ککپزی در دو سال پیش اشاره کرد و افزود: تمام دستگاههای فرآوری ککپزی باید زیر سوله بورد تا استانداردهای فعالیت این واحد کامل شود این در حالی است که بخشی از فعالیتها زیر سوله انجام میشود.
این مسئول یادآور شد: اخطارهای لازم به واحد ککپزی داده شده که بخشی از سازو کارها رعایت شده است.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک مطرح کرد: به استناد ماده 24 قانون اصلاحی معادن، از سال 90 خارج از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت در راستای فعالیتهای معدنی از این سازمان استعلامی صورت نمیگیرد.
ایراننژاد افزود: پارکهای ملی، پناهگاه حیاتوحش، مناطق حفاظت شده و آثار طبیعی و ملی از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت از محیط زیست محسوب میشوند.