خبرگزاری کار ایران

به مناسبت روز جهانی کوهستان مطرح شد؛

تاکید انجمن حفظ محیط کوهستان بر نقش و اهمیت کوه‌ها

تاکید انجمن حفظ محیط کوهستان بر نقش و اهمیت کوه‌ها
کد خبر : ۷۰۱۹۲۹

مدیر عامل انجمن حفظ محیط کوهستان گفت: شعار اصلی انجمن حفظ محیط کوهستان در سال جاری "کوه‌های مرتفع، سرزمین‌های خشک" در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از انجمن حفظ محیط کوهستان؛ عبداله اشتری به مناسبت روزجهانی کوهستان  گفت:  11  دسامبر، روز جهانی کوهستان از راه رسید و فرصتی دست داد تا بار دیگر بر نقش و اهمیت کوه ها تأکید نماییم.

وی ادامه داد: مکث و اندیشه‌‌ای کوتاه بر شعار پوستر امسال، "کوه‌ها برای زندگی ما حیاتی هستند"، نشان‌ دهنده اهمیت کالاها و خدمات اکوسیستمی کوه‌ها برای میلیاردها انسانی است که در پایین‌ دست به این منابع وابسته بوده و بدون آن امکان ادامه زیست نخواهند داشت.

مدیر عامل انجمن حفظ محیط کوهستان گفت: در سال‌های اخیر، میزان اهمیت استراتژیک کوه ها حتی برای کشورهایی که در مناطق مرطوب و پر باران قرار دارند، افزایش یافته و این کشورها، اقدامات جدی تری را برای محافظت از نواحی کوهستانی در دستور کار خود قرار داده‌اند. اقداماتی که فشارهای وارده به این محیط‌های حساس بویژه تهدیدهای ناشی از گرم شدن زمین را کاهش داده و پایداری منابع کوهستان را تضمین نماید.

اشتری ادامه داد: ساکنین فلات ایران که در کمربند خشک نیم‌کره شمالی قرار دارند، بیشترین اتکا را به کوه‌های مرتفع داشته و شریان‌های حیاتی میلیون‌ها انسان شهرنشین و کوه‌نشین، به کوه‌ها وابسته هستند. دقیقاً به همین علت شعار اصلی انجمن حفظ محیط کوهستان در سال جاری "کوه‌های مرتفع، سرزمین‌های خشک" در نظر گرفته شد تا بار دیگر بر نقش و اهمیت کالاها و خدمات این زیست‌بوم‌‌های زندگی ‌بخش تأکید و لزوم صیانت از آن‌ها برجسته شود.

وی در ادامه گفت: مهم‌ترین موهبت‌‌های کوهستان؛ آب شیرین، آب مصرفی در کشاورزی برای تولید بخش عمده ای از مواد غذایی و همچنین علوفه مورد نیاز میلیون‌‌ها رأس دام برای تولید مواد پروتئینی و لبنی و ... منابعی هستند که کوه‌‌ها نقش اصلی در تأمین و تولید آن‌ها برعهده داشته و دارا بودن همین ویژگی هاست که  بهره‌برداری از این منابع را به شیوه ای پایدار ضرورت می بخشد.

مدیر عامل انجمن حفظ محیط کوهستان در ادامه گفت: انجمن حفظ محیط کوهستان همسو با دیگر سازمان‌های مردمی و دوستداران کوهستان، بیش از دو دهه در راستای ارتقاء آگاهی مردم و مسئولان نسبت به اهمیت کوه‌ها تلاش کرده است، اما کماکان جای مسئولان اصلی یعنی دست‌اندرکاران دولتی در عرصه خالی است تا با برنامه‌ ریزی و اعمال سیاست‌های لازم، اقدامات مؤثری در راستای توسعه پایدار کوه‌‌های کشورمان انجام دهند تا سهم نسل های آینده از این منابع محفوظ بماند.

اشتری در پایان گفت: چه خوب است به این سئوال پاسخ دهیم آیا به راستی حیات ما در این سرزمین خشک بدون وجود کوه‌ها امکان‌پذیر خواهد بود؟!

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز