خبرگزاری کار ایران

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام مطرح کرد:

خدمات متنوع ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در اربعین حسینی

خدمات متنوع ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در اربعین حسینی
کد خبر : ۶۸۷۸۰۱

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) امسال نیز همانند سال‌های گذشته و حتی به شکل گسترده‌تری در برگزاری مراسم اربعین حضور داشت و به زائران حسینی در زمینه‌های مختلف خدمت‌رسانی کرد.

به گفته‌ دکتر محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، این ستاد امسال نیز به مانند سال‌های گذشته، جزو نهادهایی بود که تدارک وسیعی را برای خدمات گسترده و متنوع به زائران اربعین حسینی پیش‌بینی کرده بود. استقرار چندین موکب در مناطق چزابه، شلمچه، مهران، کربلای معلی، نجف اشرف و مسیر بین این دو شهر، حمایت از برپایی 35 موکب مردمی، فراهم کردن امکانات درمانی و دارویی برای 50 هزار بیمار، مساعدت در اعزام 800 زائر اولی و تدارک بزرگ‌ترین پارکینگ‌ توسط این ستاد برای رفاه حال زائران، از جمله‌ی این اقدامات به شمار می‌رود.

وی در مراسم اعزام خادمان موکب‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مسیر راهپیمایی زائران اربعین و عتبات عالیات اظهار داشت: در این سفر هر قدم را به یاد یکی از شهدای دفاع مقدس بردارید. شهیدان دلبسته‌ امام حسین(ع) بودند. حضرت امام(ره) و شهدا را در اعمال و خدمات خود شریک و برای رهبر معظم انقلاب دعا کنید.

مدیرعامل بنیاد اجتماعی برکت احسان نیز در زمینه‌ خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، به بیان جزییات این اقدامات پرداخت.  

دکتر امیرحسین مدنی خدمات درمان و سلامت، اعزام زائر اولی‌ها، استقرار موکب‌های احسان و تولید و توزیع محصولات رسانه‌ای و فرهنگی را از جمله حوزه‌های فعالیت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در اربعین حسینی ذکر کرد و افزود: امسال با راه‌اندازی پویش «روادید بهشت» و در قالب ۱۶ کاروان، ۸۰۰ زائر اولی از مناطق محروم کشور از جمله هیرمند، نیمروز و هامون در استان سیستان و بلوچستان، شاخن در خراسان جنوبی، احمد فداله در خوزستان، بشاگرد در هرمزگان و ... توسط ستاد اجرایی به کربلا اعزام شدند.  

وی اظهار داشت: این زائران تنها هزینه‌ی ویزا را خودشان پرداخت کردند و مابقی مخارج سفر هر زائر معادل ۱۲ میلیون ریال توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تقبل شد.  

مدیرعامل بنیاد برکت احسان وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در خصوص چگونگی انتخاب این ۸۰۰ زائر توضیح داد: این زائران از مناطق محرومی که طرح توسعه‌ی روستایی در آن‌ها اجرایی شده است، انتخاب شدند. جوان بودن، داشتن ۲۰ تا ۴۵ سال سن و زائر اولی بودن از جمله ملاک‌های گزینش این افراد بوده است.  

دکتر مدنی از استقرار سه موکب ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مناطق مرزی مهران، شلمچه و چزابه و هم‌چنین برپایی موکب در کربلا، نجف و مسیر میان این دو شهر خبر داد و گفت: در این موکب‌ها در قالب طرح احسان‌الحسین، روزانه ۲۰ هزار غذا و حجم قابل ملاحظه‌ای آب آشامیدنی میان زائران توزیع شد. هم‌چنین موکب ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) مستقر در کربلا نیز قابلیت اسکان پنج هزار زائر را در شبانه‌روز داشت و به همین تعداد زائر را نیز اطعام می‌کرد.  

وی تولید محصولات رسانه‌ای و فرهنگی و توزیع آن‌ها در پیاده‌روی اربعین را از دیگر فعالیت‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) ذکر کرد و ادامه داد: این محصولات با محوریت تبیین مفاهیم و ابعاد اربعین حسینی و فعالیت‌های ستاد اجرایی در کشور تولید شده بود. هم‌چنین مستندهایی درباره‌ی زائران دیگر کشورها و زائران اولی تولید و توزیع شد.  

مدیرعامل بنیاد برکت احسان وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در ادامه از استقرار کاروان سلامت احسان در مناطق محروم کشور پس از خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی خبر داد و عنوان کرد: کاروان سلامت احسان با دارا بودن ۶۰۰ مترمربع فضا و ۱۴۰ تخت‌خواب با استقرار در مناطق محروم به‌خصوص در هنگام وقوع حوادث و بلایای طبیعی، به ارایه‌ی خدمات درمانی به مردم این مناطق خواهد پرداخت.  

دکتر مدنی با اشاره به تجهیز هر چه بیش‌تر کاروان سلامت احسان خاطرنشان کرد: به زودی خدمات بیش‌تر و تخصصی‌تری هم‌چون دندان‌پزشکی و انجام عمل‌های جراحی نیز به قابلیت‌های کاروان سلامت احسان افزوده می‌شود.  

وی در پایان با اشاره به تأکیدات دکتر محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان‌حضرت امام(ره) مبنی بر استقرار پنج کاروان سلامت احسان در مناطق محروم کشور تصریح کرد: تعداد کاروان‌های سلامت احسان به زودی افزایش می‌یابد و این کاروان‌ها در یک‌هزار روستای کشور به ارایه‌ خدمات درمانی خواهند پرداخت.

ارایه‌ خدمات درمانی به ۵۰ هزار زائر   

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مراسم پیاده‌روی اربعین به ۵۰ هزار نفر از زائران حسینی، خدمات دارویی و درمانی ارایه داد.  

مدیرعامل شرکت برکت‌تل وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با بیان این مطلب اظهار کرد: امسال ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با استقرار چهار ایستگاه در شهرهای نجف و کربلا، عمود ۸۲۸ بین این دو شهر و راه‌اندازی واحد سیار میان مرزهای چزابه و شلمچه بیش از پنج هزار نفر از زائران اربعین حسینی را ویزیت پزشکی کرد.   

دکتر سیدمحمد پورحسینی ادامه داد: ویزیت این زائران به‌طور کامل شامل معاینه توسط پزشک و تجویز و تحویل دارو، کاملاً به شکل رایگان انجام پذیرفت.  

وی از توزیع ۱۳۰ قلم دارو در این ایستگاه‌های سلامت خبر داد و عنوان کرد: ۱۴۰ پزشک، پیراپزشک، پرستار و امداد جهادی در این چهار ایستگاه به شکل داوطلبانه به خدمت‌رسانی مشغول بودند. همچنین ۱۰۰ بهیار و پزشک نیز با تجهیز به کوله‌پشتی‌های حاوی دارو و ادوات اولیه‌ درمانی، در مسیر نجف تا کربلا در تردد بودند و به ۱۲ هزار نیازمند خدمات درمانی ارایه دادند.  

دکتر پورحسینی افزود: هم‌چنین اتومبیل‌های سیار نیز در مسیر عمود ۸۲۸ تا شهر کربلا در تردد بوده و خدمت‌رسانی می‌کردند.  

مدیرعامل شرکت برکت‌تل، اعتبار تخصیص‌یافته برای ارایه‌ی این خدمات را بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: بخش عمده‌ی هزینه‌ها مربوط به تأمین و ارسال دارو به کشور عراق بود.

خدمات قرارگاه جهادی خدمت‌رسانی ستاد اجرایی به زائران   

قرارگاه جهادی خدمت‌رسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز با اعزام نیروهای جهادی شامل پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران در ۱۰ روزه‌ی منتهی به اربعین حسینی به ارایه‌ی خدمات به زائران پرداخت.  

مسئول قرارگاه جهادی خدمت‌رسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با اعلام این خبر تصریح کرد: قرارگاه جهادی امسال هم طبق روال سال‌های گذشته به دنبال این مهم بود که از ظرفیت و توانایی گروه‌های جهادی و مجموعه‌های مردمی برای خدمت‌رسانی به زائران حداکثر استفاده را ببرد و نقشی حمایتی را در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی ایفا کند.  

دکتر محمد ودود حیدری، اقدامات قرارگاه جهادی خدمت‌رسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) را به دو بخش متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم کرد و افزود: امسال تلاش کردیم گروه‌های جهادی فعال در حوزه‌ی سلامت و درمان را سامان‌دهی کنیم‌. در این راستا، یک‌صد و چهل پزشک، پیراپزشک و بهیار با کوله‌پشتی حاوی دارو و در طول مسیر پیاده‌روی میان نجف تا کربلا به ارایه‌ی خدمات درمانی به زائران پرداختند.  

وی اقدامات غیرمتمرکز قرارگاه جهادی خدمت‌رسانی را در قالب حمایت از گروه‌های‌جهادی دارای توانمندی‌های خاص در حوزه‌های مختلف برشمرد و بیان کرد: پیش از ایام اربعین، با اعلام فراخوان و دعوت از گروه‌های جهادی برای ارایه‌ی طرح‌های پیشنهادی، از گروه‌های واجد شرایط پشتیبانی به‌عمل آوردیم. تعدادی از گروه‌های جهادی به شکل خودجوش در مرزها و در طول مسیر پیاده‌روی، خدمات متنوعی در حوزه‌های مختلف مانند درمان و سلامت، تغذیه، راهنمایی و نگه‌داری وسایل زائران ارایه می‌دادند که حمایت‌های لازم از آن‌ها انجام شد.  

به گفته‌ مسئول قرارگاه جهادی خدمت‌رسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، تلاش این قرارگاه متمرکز بر این مهم بوده که حالت مردمی پیاده‌روی اربعین در بخش پشتیبانی هم حفظ شود و در این راستا، از ۴۰ گروه جهادی فعال در عرصه‌های مختلف حمایت شده است.   

دکتر حیدری از بکارگیری گروه‌های جهادی در اعزام زائران اولی به عتبات عالیات خبر داد و گفت: گروه‌های جهادی را مسئول شناسایی و اعزام زائران مناطق محروم کردیم. شناسایی و اعزام این افراد توسط گروه‌های جهادی انجام گرفت و مدیریت کاروان‌ها هم بر عهده‌ی خود آنان بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز