روشن مطرح کرد:
پروژههای شهری در اصفهان باید زیست پذیر باشد/ توسعه فرهنگ سلامت از وظایف مدیریت شهری است
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هر پروژه ای که در شهر میخواهد اجرا شود باید رویکرد زیست پذیری داشته و در جهت سلامت جسمی و روحی شهروندان باشد.
به گزارش ایلنا، فریده روشن با اشاره به لزوم برپایی چنین نمایشگاه هایی و تبریک هفته سلامت، اظهار داشت: زمانی که از یک شهر هوشمند، خلاق و دوستدار کودک و مردمان آن صحبت می کنیم نخستین موضوعی که باید در خصوص آن بحث شود موضوع سلامت است. باید شهروندان را به موضوع سلامت تشویق کرده و مردم نیز نسبت به این موضوع مطلبه گر باشند.
فریده روشن تصریح کرد: زمانی رویکرد شهرداری ها به موضوعات خدماتی محدود می شد اما امروزه رویکرد مدیریت شهری تغییر کرده و رویکرد فرهنگی-اجتماعی نیز به آن اضافه شده است. بنابراین با این تغییر رویکرد انتظار می رود مدیریت شهری به دنبال ترویج و فرهنگسازی در جهت سلامت شهر و شهروندان باشد.
وی ادامه داد: هر پروژه ای که در شهر می خواهد اجرا شود باید با رویکرد زیست پذیری داشته و در جهت سلامت جسمی و روحی شهروندان باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: پیرو این رویکرد یکی از وظایف سنگینی که برعهده مدیریت شهری است، توسعه فرهنگ سلامت است.
وی ضمن انتقاد از برخی از آموزش هایی که در فرهنگسراها در حال انجام است، تاکید کرد: برخی از این آموزش ها مطابق استانداردها نیست و نتایج لازم و مورد انتظار را به دنبال ندارد. در این راستا اگر خواهان یک شهر توسعه یافته هستیم باید آموزش ها استاندارد و بر مبنای اهداف تعیین شده باشد.
روشن ادامه داد: در این زمینه دو هدف کارآفرینی و فرهنگسازی در شورای شهر مدنظر قرار گرفته است. برخی از آموزش هایی که در فرهنگسراها انجام می شود صرف پرکردن اوقات فراغت است که ما در شورای شهر با این رویکرد مخالف هستیم. با توجه به افسردگی که در شهر وجود دارد نیاز است اوقات فراغت با مشارکت خود مردم و سازمان های مردم نهاد به شیوه ای پربار، هدفدار و طبق استاندارد تعیین شود و انتظار داریم شهروندان از چنین فضاهایی استفاده بیشتری ببرند.
تحقق شعار "شهروند سالم، شهر سالم" دغدغه جدی مدیریت شهری
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز در ادامه یکی از دغدغههای جدی مدیریت شهری را تحقق شعار "شهروند سالم، شهر سالم" عنوان کرد و گفت: در این راستا تاکنون ۱۶ خانه سلامت در سطح مناطق ۱۵ گانه شهرداری اصفهان راه اندازی شده است.
مرتضی رشیدی با بیان اینکه پردیس نمایشگاهی سلامت در دو بعد سلامت و فیزیک راه اندازی شده است، تصریح کرد: همچنین در آینده ای نزدیک با انجام اقدامات مطالعاتی، برنامه ای مشترک با سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و سازمان پسماند در فاز سوم این پردیس آغاز می شود تا شاهد احداث فاز سوم این نمایشگاه با رویکرد پسماند و بازیافت و پیوند آن با سلامت شهری و فضاهای زیست محیطی باشیم.
رییس اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان هم با بیان اینکه حوزه اداره سلامت در سه محور فعالیت می کند، اظهار کرد: آموزش شهروندی نخستین محور فعالیت های این اداره است که از طریق مسئولین خانه های سلامت انجام می شود. هر منطقه از شهرداری اصفهان دارای یک خانه سلامت است که مسئول آموزش شهروندان متناسب با نیازسنجی های صورت گرفته در منطقه فعالیت می کند.
فریناز تولاییان محور دوم فعالیت های اداره توسعه فرهنگ سلامت را رویدادهای شهری بنا به مناسبت ها ذکر کرد و افزود: بیشتر این رویدادها با همکاری دستگاه های مرتبط سلامت مانند دانشگاه علوم پزشکی، معاونت بهداشت، بهزیستی و سمن های مرتبط انجام می شود.
وی اضافه کرد: محور سوم فعالیت ها موضوع پردیس های نمایشگاهی است که ساخت پردیس نمایشگاهی سلامت اردیبهشت ماه سال ۹۷ به اتمام رسید، ساخت فاز دوم پردیس نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه فیزیک نیز در اردیبهشت ماه سال ۹۷ پایان یافت.
رییس اداره توسعه فرهنگ سلامت شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: آموزش از طریق بصری تاثیرگذارتر از آموزش های دیگر است. بنابراین با توجه به اینکه مخاطبین ما از مدارس هستند این شیوه نمود بیشتری خواهد داشت.
وی تاکید کرد: زیربنای فاز اول و دوم نمایشگاه شامل نمایشگاه سلامت و نمایشگاه فیزیک یک هزار و 850 متر مربع بوده که با هزینه ای بالغ بر 700 میلیون تومان احداث شده است.
تولاییان گفت: فاز سوم نمایشگاه نیز در حوزه پسماند و با اعتبار یک میلیارد تومان احداث خواهد شد.