رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز خبرداد:
البرز رتبه چهارم تولید تخم مرغ در کشور/ فعالیت 120 واحد مرغداری در استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به کسب رتبه چهارم کشوری در تولید تخم مرغ، گفت: بیش از 97 هزار تن تخم مرغ در سال در استان البرز تولید می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدمجید موسوی در جمع خبرنگاران، گفت: این استان دارای 120 واحد مرغداری مرغ تخمگذار با ظرفیت حدود 9 میلیون قطعه پنجمین استان کشور از نظر ظرفیت و چهارمین استان از نظر تولید تخم مرغ در کشور است.
موسوی اضافه نمود: پتانسیل سالیانه تولید تخم مرغ در استان البرز بیش از 97 هزار تن است که حدود 30 هزار تن از آن نیاز داخلی استان و مابقی یعنی 67 هزار تن آن به سایر نقاط کشور صادر می شود.
وی سرانه تولید تخم مرغ در کشور را 11.5 کیلوگرم عنوان نمود و افزود: این مقدار در استان البرز معادل 35 کیلوگرم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز گفت: ظرفیت واحدهای پرورش پولت مستقل استان حدود 2.7 میلیون قطعه بوده و ما دارای رتبه سوم کشور (ظرفیت پرورش پولت کشور 16.5 میلیون قطعه) می باشیم.
وی یادآور شد: با توجه به حجم جوجه و پولت ریزی در واحدهای مرغداری تخمگذار فعال استان هیچگونه نگرانی در تامین نیاز داخلی و حتی صادرات این محصول وجود ندارد و افزایش میزان تولید در این استان نشان دهنده بالابودن تکنولوژی در سطح واحدهای تولیدی است.
موسوی در خصوص مزایای مصرف تخم مرغ گفت: تخم مرغ یکی از کامل ترین، ارزان ترین و فراوان ترین غذاهای پروتئینی است و با تامین تمامی اسیدهای آمینه ضروری بدن، در تغذیه سالم با ارزشترین و بالاترین کیفیت پروتئین را در مقایسه با گوشت، لبنیات و حبوبات دارد و به تمامی رده های سنی حتی زنان باردار و شیرده، ورزشکاران، اطفال و نوجوانان نیز توصیه شده است.
این مقام مسئول عنوان نمود: متاسفانه در رسانه های ما برای مصرف شیر و تخم مرغ تبلیغات زیادی انجام نمی شود، این در حالی است که مصرف تخم مرغ موجب بالا رفتن چربی خوب خون (HDL) می شود و لازم است تا هر فرد سالم روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کند، اکثر مصرف کنندگان از این حقیقت بی اطلاع هستند که تخم مرغ تقریبا تمامی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مورد نیاز انسان را دارا است میزان پروتئین در سفیده تخم مرغ 60 درصد و زرده تخم مرغ 40 درصد است، علاوه بر مزیت های فراوان ، تخم مرغ یک غذای ارزشمند با قیمت مناسب در یک رژیم غذایی سالم است، تخم مرغ، محصولات لبنی و ماهی بطور غیر مستقیم باعث کاهش مرگ و میر ناشی از حمله قلبی می شوند.
موسوی بیان داشت: برای اصلاح الگوی مصرف تخم مرغ اقداماتی همچون فرهنگ سازی و آموزش جامعه، توصیههای تغذیه ای پزشکی، درج اطلاعات تغذیه ای و بهداشتی بر روی برچسب بسته های تخم مرغ، تبلیغات از طریق رسانه ملی و بهره گیری از همکاری سازمان ها و ارگان های ذیربط در حوزه های تحت پوشش همچون آموزش و پرورش صورت گرفته است و در هر صورت مصرف تخم مرغ از 8 ماهگی در کودکان توصیه می شود و تا یک سالگی یک زرده کامل یک روز در میان و از 2 سالگی به بالا یک تخم مرغ در روز مناسب است.
وی در خصوص سرانه مصرف این ماده پروتئینی گفت : سرانه مصرف تخم مرغ در ایران و استان البرز به تعداد 170 عدد است (11.47 کیلوگرم ) که متوسط جهانی این رقم 180 و در کشورهای پیشرفته بیش از 350 عدد است.
موسوی اظهار داشت: به رغم وجود پتانسیل بسیار بالای تولید تخم مرغ در کشور (دهمین کشور تولیدکننده تخم مرغ جهان) سرانه مصرف آن در ایران نه تنها از متوسط جهانی پایینتر است بلکه مصرف آن هم غالباً به شکل مصرف در فرآورده های غذایی از قبیل سس، کیک، کلوچه، بیسکویت، ماکارونی، فرآورده های گوشتی و شیرینی ها در کارخانجات و قنادی ها و یا برای تهیه انواع کوکو و کتلت در منزل و رستورانها کاربرد دارد و فقط مقدار بسیار اندکی از آن بصورت کامل در خدمت تغذیه مستقیم خانوار بویژه در گروههای هدف همچون زنان باردار و شیرده، کودکان و... قرار می گیرد و جایگاه مناسبی در صبحانه و یا سایر وعده های غذایی ندارد.