با حضور ۲۲ استان کشور برپا شد؛
آغاز جشنواره ملی آش ایرانی در زنجان/ برپایی 9 سیاه چادر در حاشیه جشنواره
سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی با حضور سرآشپزهای ۲۲ استان کشور شب گذشته در درائل داغی زنجان آغاز شد.
به گزارش ایلنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: هدف از برگزاری این جشنواره ترویج غذای سالم و سنتی به مردم است.
رحمتی افزود: روزانه 45 نوع آش دراین جشنواره برای مراجعان و گردشگران پخت خواهد شد .
وی گفت : 31 استان کشور هم صنایع دستی مناطق خود را در نمایشگاه صنایع دستی که در حاشیه جشنواره آش ایرانی برپا شده است، ارائه می کنند.
9 سیاه چادر عشایری به عنوان نمادی از فرهنگ و زندگی عشایر استانهای مختلف هم در این جشنواره اداب و رسوم عشایری را به نمایش می گذارند .
بیش از 140 تور گردشگری هم دراین جشنواره فعال هستند .
مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان زنجان درباره این جشنواره گفت: در این جشنواره پیش بینی می شود هر شب بیش از 120 هزار نفر حضور داشته باشند و روزانه برای 45 هزار نفر آش طبخ شود .
وی گفت: امسال به دنبال ثبت جهانی زنجان شهر ملیله هستیم و با حضور نمایندگان چینی، عمانی و کویتی یونسکو مقدمه این کار آغاز شده است.
شهردار زنجان هم این جشنواره را حضور و رقابت فرهنگی استان ها دانست و گفت: زنجان به عنوان استان پیشرو فرهنگی علاوه براینکه شهر شور و شعور حسینی است، پیشرو در برگزاری جشنواره ها نیز محسوب میشود.
وی افزود: استان زنجان در میان 10 شهر عضو کشور های اکو به عنوان پیشرو در حوزه فرهنگ معرفی شده که این اتفاق مرهون برگزاری جشنواره ها و مردمان این استان است.
سلطانی، معاون عمرانی استانداری زنجان هم هدف این جشنواره را علاوه بر معرفی آش مناطق مختلف کشور روحیه تعامل پذیری زنجانی ها معرفی کرد و آن را نمادی از فرهنگ مردم استان دانست.
جشنواره ملی آش ایرانی تا 26 مرداد درگاوازنگ (ائل داغی زنجان) برگزار می شود .