آیتالله نوری همدانی:
قرآن کریم تنها برای قرائت و تبرک نیست
یکی از مراجع تقلید شیعه در قم، با بیان اینکه قرآن کریم تنها برای قرائت و تبرک نیست بلکه باید در صحنه زندگی عملی شود، تاکید کرد: باید همت کنیم تا تفسیر قرآن کریم، در حوزه علمیه و اجتماع ترویج داده شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، آیتالله حسین نوری همدانی، پنجشنبه شب در مراسم اختتامیه طرح اعزام اساتید تفسیر قرآن در ماه مبارک رمضان که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) قم برگزار شد، با تقدیر از فعالیت اثرگذار اساتید حوزه در راستای تفسیر قرآن و ترویج معارف قرآن گفت: نعمت ترویج قرآن در جامعه بالاترین نعمت الهی است.
وی افزود: توجه به قرآن در حوزه های علمیه بسیار لازم است و باید سعی شود که اساتید حداقل هفته ای یک جلسه تفسیر قرآن داشته باشند.
این استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که علمای بزرگ ما همواره به قرآن و تفسیر قرآن توجه ویژه داشتند، اظهار داشت: گامی که امروز برداشته شده و اساتید برای تفسیر قرآن اهمیت ویژه قائل شدند و به تبلیغ معارف میپردازند، بسیار مبارک است.
نوری همدانی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام(ص) می فرماید که انسان در زمان تاریکی و فتنه ها باید به قرآن تمسک کند تا راه صحیح را پیدا کند؛ همچنین امیرمؤمنان(ع) می فرماید فتنه ها از هوا و هوس سرچشمه می گیرد که با کتاب الهی مخالف است.
وی با بیان اینکه در برابر فتنهها راهی جز پناه بردن به قرآن وجود ندارد، تصریح کرد: افزون بر لزوم توجه بیشتر حوزه به قرآن کریم، در صداوسیما نیز باید فرهنگ قرآنی ترویج داده شده و مباحث قرآنی باید در اوقات مناسب پخش شوند.
وی اضافه کرد: آیتالله جوادی از مفسران بزرگ است که مباحث ایشان باید در اوقات مناسب پخش شود نه این که آن را در زمان های نامناسب قرار دهند.
این مرجع تقلید افزود: باید همت کنیم تا تفسیر در حوزه و اجتماع ترویج داده شود؛ بدانیم قرآن کریم تنها برای قرائت و تبرک نیست بلکه باید در صحنه زندگی عملی شود؛ علما و حوزویان باید قرآن را کاملا به صحنه بیاورند.
نوری همدانی با بیان این که متأسفانه در فقه ما از قرآن زیاد استفاده نشده است، خاطرنشان کرد: در قرآن آیاتی فراوانی دارد که اگر در حوزه مورد توجه باشد و آموزش داده شود بسیار اثرگذار خواهد بود؛ مانند این که می دانیم خداوند متعال سلطه بر مسلمین از سوی کفار را جایز نمیداند و این سلطه در زمینههای گوناگون تعریف میشود و باید در حوزهها مورد بحث قرار گیرد.
وی با بیان اینکه قرائت قرآن مقدمهای برای عمل کردن به مضامین و مفاهیم آن است، ابراز داشت: فقها باید در استنباطها و تألیفات خود به آیات قرآن توجه بیشتری داشته باشند.
این مرجع تقلید با بیان این که تمسک به قرآن کریم اختلاف بین مسلمین را از بین میبرد، عنوان کرد: مرحوم علامه طباطبایی مطالب مورد نیاز جامعه را از قرآن ارائه میکردند.
نوری همدانی با تاکید بر اینکه امام خمینی(ره) نیز با استفاده از قرآن، جهاد در برابر فتنه و فساد، برای ایجاد عدالت ایجاد عدالت و نجات مستصغفین را از قرآن استنباط میکردند، بیان کرد: قرآن باید به عنوان کتابی مرجع در جامعه باشد و باید در حوزها همت کرد تا قرآن نقش بیشتری در صحنه اجتهاد و استنباط داشته باشد.