کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
ایرانیان بیش از 2.5 برابر استاندارد جهانی قند مصرف میکنند/ از هر 9 نفر یک نفر مبتلا به دیابت است
کارشناس واحد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ایرانیان بیش از دو و نیم برابر میزان استاندارد جهانی قند مصرف میکنند.
به گزارش ایلنا، رشیدی با اعلام این خبر اظهار داشت: میزان مصرف مواد قندی در دنیا بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی 25 گرم است در حالی که این میزان به ازای هر نفر در ایران 66 گرم است.
وقتی حرف از مواد قندی است همه ما تلاش میکنیم از مصرف شکلات ، شیرینی و قند و شکر دوری کنیم درحالی که قند در همه مواد مصرفی ما به صورت معمول مثل میوهها، سبزیها، غلات، لبنیات وحتی حبوبات هم وجود دارد.
ایزدی کارشناس تغذیه با بیان اینکه قند حتی در میوههای ترش مثل لیموترش و پرتقال هم وجود دارد، میگوید: قند در میوهها وجود دارد و مردم باید بدانند که اگر حتی میوه را بیش از سه عدد در روز مصرف کنند این میوه در بدن آنها تبدیل به چربی و موجب چاقی آنها میشود.
وی با بیان اینکه مواد قندی برای سوخت و ساز بدن لازم و ضروری است، میافزاید: میزان قند مواد غذایی به صورت معمول قند مورد نیاز بدن را تامین میکند و نیازی به خوردن شیرینیهای مصنوعی نیست.
در حال حاصر از هر 9 ایرانی یک نفر به دیابت مبتلا است و پیشبینی شده اگر میزان مصرف مواد قندی در ایران همچنان ادامه داشته باشد تا 10 سال آینده از هر سه ایرانی یک نفر مبتلا به قند خون میشود؛ بیماری که عوارض بسیاری برای بیماران دارد.
این فوق تخصص غدد عنوان کرد: چاقی و دیابت، سرطان، مشکلات کلیوی در کمین کسانی است که شیوه مصرف صحیح مواد قندی را نمیدانند .
دانایی فر میافزاید: بالارفتن قندخون ، موجب مختل شدن ایمنی بدن میشود، چون در این شرایط گلبولهای سفید حرکتشان کند میشود و نمیتوانند عملیات دفع میکروبها را به خوبی انجام دهند.