خبرگزاری کار ایران

به میزبانی استان البرز؛

دوازدهمین دوره رقابت‌های قرآنی جامعه کار و تلاش کشور آغاز شد

دوازدهمین دوره رقابت‌های قرآنی جامعه کار و تلاش کشور آغاز شد
کد خبر : ۵۶۸۱۳۷

آئین افتتاحیه دوازدهمین دوره از رقابت‌های قرآنی جامعه کار و تلاش کشور به میزبانی استان البرز با حضور قائم مقام وزیر کار، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، استاندار البرز و جمعی از مدیران و قاریان قرآن، برگزار شد.

به گزارش‌خبرنگار ایلنا، صبح امروز اسماعیل خلیلی مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان البرز، گفت: طی سه روز، شرکت کنندگان که منتخبین مسابقات قرآنی استان‌های کشور هستند در رشته‌های قرائت، ترتیل، حفظ و مفاهیم قرآن کریم با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. 

وی افزود: این رقابتها، ویژه جامعه کارگری و خانواده های آنان بوده که با هدف ترویج فرهنگ قرآنی در عرصه های استانی و کشوری و با انگیزه ترویج سبک زندگی قرآنی و همچنین گسترش فعالیت های فرهنگی- قرآنی در جامعه کار و تلاش، برگزار می شود.

 

مفهوم کار شایسته در غرب ناقص است

ابوالحسن فیروزآبادی امروز در این مراسم، گفت: یکی از اسامی قرآن نور است و با تفاسیر بسیار از خدا و پیامبر اسلام در قرآن تعبیر به نور شده لذا لازم می دانم به حافظان و قاریان نور که از سرتاسر استان ها در این جمع حضور دارند، خیر مقدم بگویم و از خادمان نور قدردانی کنم. 

وی همچنین ضمن تشکر از مقامات استانی حاضر در جلسه، گفت: به نمایندگی از وزیر کار در این مراسم حضور دارم و ایشان در مراسم اختتامیه، حضور خواهند داشت.

فیروزآبادی، اظهار داشت: شاید در هیچ کتاب آسمانی به اندازه قرآن کریم در رابطه با کار به خصوص کارِ شایسته، اشاره نشده است. بیش از 150 مورد در قرآن به کارِ شایسته، اشاره شده است و این مفهومی است که هنوز در دنیا به درستی تعریف نشده و مشکلات کار دنیا ناشی از این نقص است.

وی با اشاره به ایمانی که لازمه کار شایسته است، تصریح کرد: در آیات قرآن که به کار اشاره شده بر روی ایمان و اجر کبیر هم تاکید شده و وعده پاداش، بیش از عمل است در حالی که غربی ها هنوز درک روشنی از حیات طیبه ندارند. آنها مبنای اخلاقی را در قرن 20 و با نگاه قراردادی به کار، نگاه می کنند و به دنبال زندگی مکانیکی هستند.

قائم مقام وزیر کار، ادامه داد: مسلمانان سرافرازند که دین اسلام بیش از 1400 سال گذشته به عمل صالح که همراه با ایمان است، تاکید داشته و دارد. کسی که بر اساس تلاش خود، پاداش می گیرد و در مقابل کار، زندگیش را تامین می کند، شناخت بهتری به خدا و جهان پیرامون، خواهد داشت. تقارن ایمان و عمل صالح، حیات پاک و لذت بخش معنوی و مادی را برای انسانها، فراهم می کند.

این مسئول وزارت کار به همت مدیران حوزه رفاه اجتماعی، اشاره کرد و گفت: مسئولین وزارت کار باید همت خود را در سایه قرآن قرار دهند و امیدواریم در مسابقاتی که دوازدهمین دوره اش برگزار می شود، بتوانیم قرآن را با کارگران، بیشتر مانوس کنیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری از جامعه کارگری مبنی بر حضور آنها در شرایط و بحران های کشور از ابتدای انقلاب در شرایط سخت جنگ یا تحریم، رضایت دارند و این نشان دهنده این است که جامعه کار و تلاش به واسطه ایمان و عمل صالح، حضور فعال داشته است.

 

اشتغال 1600 مدیر زن در وزارت کار

ابراهیم صادقی فر، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صادقی فر در رابطه با منع تبعیص در اشتغال و حرفه، گفت: قرآن بر عدالت اجتماعی، تاکید دارد و بدین منظور در وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیش از 1600 مدیر زن مشغول به فعالیت هستند همچنین نیروهایی از اهل تسنن، در این وزارتخانه فعالیت دارند.

سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت کار با اشاره به نیروی کار و کارگر از منظر قرآنی گفت: شاخص های کار شایسته که در قرآن آمده بعد از 1400 سال، وارد بحث های حقوقی جوامع کنونی شده که اجرای آن در این جوامع، لازم الاجراست. قران سرشار از مفاهیم خدمت به خلق و کرامت به انسان است.

صادقی فر با ابراز تاسف از کم شدن قرآن پژوهی، تصریح کرد: انس با قرآن نظم و انضباط شغلی ایجاد می کند. انس با قرآن، انسان را به قناعت وا میدارد لذا نهادینه شدن سخت کوشی با کسانی که با قرآن اجین هستند به وجود می آید.

وی با عنوان اینکه جدیت در کار و پذیرش به همراه وظیفه شناسی در انس با قرآن شکل می گیرد، یادآور شد: در عرصه انقلاب، کارگران پیشرو بودند و به فرماندهان جنگ تبدیل شدند. کارگران کشور سرمایه بزرگ اجتماعی هستند. همچنین در این کتاب آسمانی به مشورت و گفتگو در رفع مشکلات سفارش شده بنابراین  لازم است با احترام به نظرات مقابل، اعتماد به نفس افراد را افزایش داد.

صادقی فر ضمن اشاره به کارگران و منتخبین در دوره دوازدهم رقابت های قرآنی، گفت: در این دوره از مسابقات 350  نفر از منتخبین طی سه روز در اعلاترین کیفیت رقابت می کنند. 

وی با اشاره به اولویت های این دوره، اظهار داشت: با توجه به جامعه کار و تلاش که با قرآن مانوس است، امیدواریم رشد کافی داشته باشیم و طی سالهای آینده این برنامه ها تداوم داشته باشد.

 

قرآن نجات بخش انسان است

محمدعلی نجفی، استاندار البرزضمن خوشامدگویی به منتخبین قرآنی در ارتباط با اهمیت قرآن، گفت: می توان با انس با این کتاب آسمانی شرایطی در ایجاد رفاه و معیشت مردم کشور، فراهم کرد.

وی افزود: قرآن به تعبیر خود، شفای دلهاست و به روایت نهج البلاعه، قرآن پند دهنده ای است که مجالست با آن، بی نیازی به دنبال خواهد داشت. دریایی است که اعماقش درک نمی شود و قرآن منبع عدالت و جاده وسیع صالحان است.

نجفی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری هم اهمیت زیادی برای قرآن قایل هستند چراکه انس  با قرآن و تدبر در آن، معرفت عمومی جامعه را بالا می برد.

استاندار البرز با تاکید بر نجات بخش بودن قرآن، اظهار داشت: این کتاب آسمانی حلال مشکلات زندگی و کاهش آسیب های اجتماعی است.

نجفی ادامه داد: وزارتخانه ای که بیشتر خدماتش، رفاه مردم است باید به قرآن پناه ببرد. همچنین عالمان کتاب بزرگ در شناساندن آن وظیفه بزرگی در اجرای مفاهیم قرآنی، دارند.

 

شایان ذکر است این دوره از مسابقات قرآنی با شرکت برترینهای استانهای سراسر کشور به مدت سه روز از تاریخ 18 الی 20 آذرماه جاری در محل سالن اجتماعات مرکز تربیت مربی و پژوهشهای فنی و حرفه ای کرج، برگزار می شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز