خبرگزاری کار ایران

مدیر زراعت جهاد کشاوری هرمزگان خبرداد:

جایگزینی"کینوآ" بجای برنج ایرانی/ سازگاری گیاه با مناطق شور و بیابانی

جایگزینی"کینوآ" بجای برنج ایرانی/ سازگاری گیاه با مناطق شور و بیابانی
کد خبر : ۵۴۹۷۲۳

مدیر زراعت جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: برای نخستین بار گیاه کینوآ (خاویار گیاهی) در دو هکتار از زمین‌های هرمزگان کشت می‌شود.

به گزارش ایلنا، رضا امیری‌زاد اظهار داشت: این گیاه امسال بصورت آزمایشی در سه نقطه در حاجی‌آباد، میناب و زیارتعلی رودان کاشته می‌شود.

امیری زاد افزود: بذر اصلاح شده کینوآ از مراکز تحقیقات جهاد کشاورزی در یزد و کرج تهیه شده است.

وی گفت: برداشت گیاه کینوا ۳ تا ۵ تن در هکتار بوده، اما برخی ارقام اصلاح شده آن حتی تا ۱۱ تن در هکتار نیز برداشت می‌شود.

سازمان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سال ۲۰۱۳ را سال کینوآ نامگذاری کرده بود و برخی ارقام این گیاه را به هشت کشور از جمله ایران منتقل کرد.

هدف فائو معرفی محصول جایگزین برنج برای مصرف در مناطق کمتر توسعه یافته و فقیر به خصوص کم آب است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان هم گفت: کاشت کینوآ پیش از این در مناطق آب شیرین موفقیت آمیز نبوده است و اکنون کاشت این گیاه در مناطق شور مدنظر است.

ناصر حیدری پوری افزود: محصول گیاه کینوا شبیه برنج سفید است، اما ارزرش غذایی بالاتری از دیگر غلات مانند گندم، برنج سفید دارد.

وی گفت: ارزش اقتصادی برنج کینوا چهار برابر گندم است و مواد پروئینی بیشتری از برنج دارد.

هر کیلو دانه کینوآ بیش از ۴۰ هزار تومان در بازار فروخته می‌شود.

به گفته حیدری پوری گیاه کینوا به علت سازگاری زیادی با مناطق شور و بیابانی مناسب آب و هوای هرمزگان دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی افزود: از برگ و ساقه این گیاه برای خوراک دام و سبزی خوردن استفاده می‌شود.

حیدری خاطرنشان کرد: دانه‌های کینوا منبعی غنی از پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین B۱، B۲، B۶، B۹ پتاسیم، آهن و ... بوده و ۹ آمینو اسید ضروری دارد.

برنج کینوا گیاه بومی آمریکای جنوبی در کشور‌های شیلی، بولیوی و پرو است و در کشور‌های اروپایی، ژاپن و آمریکا مصرف زیادی دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز