خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان امور عشایری کشور خبرداد:

اختصاص 1.5 میلیارد دلار برای اشتغال و توانمندسازی عشایر و روستاها

اختصاص 1.5 میلیارد دلار برای اشتغال و توانمندسازی عشایر و روستاها
کد خبر : ۵۴۸۲۵۶

رئیس سازمان امور عشایری کشور از اختصاص 1.5 میلیارد دلار برای اشتغال و توانمندسازی عشایر و روستاها خبرداد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، قندالی در گردهمایی معاونین توسعه و امور زیربنایی ادارات کل امور عشایر کشور که در بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: با هم‌افزایی و همکاری می‌توانیم از فرصت‌های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه به بهترین نحو استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که تمام ارکان برنامه ششم توسعه را در طول یک سال اجرا کنیم گفت: در حال حاضر نیز ظرفیت خوبی ایجاد شده و پیگیری‌های زیادی نیز در خصوص برنامه ششم توسعه انجام داده‌ایم به طوریکه 17 مرتبه در برنامه ششم توسعه به همراه اسم روستا آمده است یعنی هرجا اسم روستا آمده اسم عشایر هم مطرح شده است که عشایر کشور هم می‌توانند از اعتبارات خوبی استفاده کنند.

قندالی با توجه به اینکه طی دو سال گذشته 250 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به جامعه عشایر کشور اختصاص داده شده، گفت: جامعه عشایری کشور ظرفیت بسیار عظیمی در زمینه‌های گردشگری، صنایع دستی، گیاهان دارویی و معادن و ... دارد.

وی افزود: یک ونیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال و توانمندسازی عشایر و روستا اختصاص یافته که سهم عشایر کشور حدود 1000 میلیارد تومان خواهد بود که رقم بسیار خوبی است.

مدیرکل امور عشایر استان خراسان جنوبی نیز از اختصاص شش میلیارد تومان تسهیلات بین عشایر و تشکل‌های استان خراسان جنوبی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به وجود اعتبارات از محل برنامه ششم توسعه و تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی اقدامات قابل توجهی در سطح مناطق عشایری استان می‌توان انجام داد.

غلامرضا قوسی گفت: 45 درصد مراتع خراسان جنوبی در اختیار عشایر است و 60 درصد از جامعه عشایری استان تحت پوشش کانون‌های حمایتی قرار دارند.

وی به توانمندی‌های جامعه عشایری استان اشاره کرد و گفت: بحث مرزبانی عشایر یکی از توانمندی‌های مهم علاوه بر بسته‌های تولیدی است و 80 درصد عشایر استان در نواحی مرزی زندگی می‌کنند و عشایر استان تولید 25 درصد صنایع دستی را بر عهده دارند.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به انرژی‌های نو، بیان کرد: در استان از انرژی‌های نو برای تلمبه‌های بادی، پکیج تامین برق برای مناطق فاقد برق و توزیع فانوس خورشیدی استفاده می‌کنیم.

قوسی با بیان اینکه سه حلقه چاه سال گذشته برای تامین آب شرب در استان حفر شد، افزود: این چاه‌ها برای تسریع در امر آبرسانی سیار بسیار موثر است و سالانه به طور متوسط 135 هزار مترمکعب آبرسانی سیار داریم و اعتبارات آبرسانی به جامعه عشایری بسیار اندک است.

وی به صندوق اعتبارات خرد زنان عشایر استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته 40 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایر در استان تشکیل شد و امسال مقرر شده است که 25 میلیون تومان تسهیلات بلندمدت در اختیار این صندوق ها قرار بگیرد.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه جامعه عشایری استان با مشکلات بسیاری رو به رو هستند، ادامه داد: یکی از مشکلات خشکسالی 18 ساله است که فقر مراتع و ریزگردها را به دنبال دارد و عشایر اولین قشری هستند که از این موضوع ضربه می‌خورند.

قوسی با توجه به اینکه امسال 6 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح زنجیره گوشت قرمز به استان اختصاص یافته است، اظهار داشت: سالیانه حدود 5 هزار تن گوشت قرمز و 12 هزار تن شیر در استان تولید می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: سال گذشته کل اعتبارات تملک استان بیش از یک میلیارد و 40 میلیون تومان بوده که امسال به 8 میلیارد و 900 میلیون تومان رسیده است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه ۲۵ درصد صادرات فرش کشور مربوط به خراسان جنوبی است،گفت: برای حیات جامعه عشایری استان باید طرح‌های ویژه و اورژانسی را اجرایی کنیم.

نظر افضلی امروز (25 مهر) در گردهمایی معاونین توسعه و امور زیر بنایی ادارات کل امور عشایر اظهار داشت: عشایر در 80 درصد سکونتگاه‌های مرزی استان مستقر هستند و در طول تاریخ حضور پررنگی تحت عنوان مرزبان داشته‌اند.

وی به خشکسالی 18 ساله اشاره کرد و گفت: خشکسالی سال‌های است بر جنوب کشور به خصوص جنوب خراسان حاکم شده است و در راستای این موضوع تولید شیر، کرک و گوشت کاهش یافته است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با توجه به اینکه جامعه عشایری بیشترین ضربه را از خشکسالی دیده‌اند، افزود: برای حیات این جامعه باید طرح‌های ویژه و اورژانسی را اجرایی کنیم.

افضلی با بیان اینکه در راستای برنامه ششم توسعه سال گذشته اقدامات و مصوبات خوبی داشتیم، ادامه داد: در راستای برش استانی برنامه ششم باید 20 درصد از راه‌های روستایی و عشایری در هر سال بهسازی شود.

وی با تاکید بر اینکه گوشت خراسان جنوبی بهترین گوشت دنیا محسوب می‌شود، گفت: کرک یکی از تولیدات مهم در زنجیره عشایر استان است که متاسفانه تولید آن کاهش یافته است.

 نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی بهترین پشم در صنعت قالی بافی را دارد، افزود: 25 درصد صادرات فرش کشور مربوط به خراسان جنوبی است.

افضلی در پایان خاطرنشان کرد: نیروهای عشایری خوبی در مجلس شورای اسلامی وجود دارد و جامعه عشایری باید توانمندسازی شوند چرا که به تعبیر امام خمینی(ره) عشایر ذخایر انقلاب اسلامی هستند.

لازم به ذکر است: محسن مهرور رئیس اداره عشایری طبس نیز در این گردهمایی حضور داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز