خبرگزاری کار ایران

علی اصغر نقی‌ئی:

استان همدان رتبه نخست صنایع تبدیلی در غرب کشور را داراست

استان همدان رتبه نخست صنایع تبدیلی در غرب کشور را داراست
کد خبر : ۵۴۲۴۷۱

مدیر امور سرمایه‌گذاری اداره کل جهاد کشاورزی استان همدان در نشست مطبوعاتی توضیحاتی در زمینه بهره‌وری واحد‌های تولیدی بخش کشاورزی و همچنین صنایع تبدیلی ارائه کرد.

به گزارش ایلنا، علی اصغر نقی‌ئی با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور گفت: اغراق نیست اگر بگوییم حیات تمامی بخش‌های اقتصادی به نوعی وابسته به بخش کشاورزی است و سایر بخش‌های اقتصادی در بلندمدت بدون بخش کشاورزی قادر به ادامه حیات نیستند.

نقی‌ئی بیان کرد: سال جاری بالغ بر ۴و نیم میلیون تن تولیدات کشاورزی در استان تولید شد و همین امر بیانگر اهمیت این بخش در اقتصاد استان همدان است.

وی افزود: ۷۵ الی ۸۰ درصد از تولیدات بخش کشاورزی استان در واحد‌های کوچک روستایی تولید می‌شوند که نیازمند حمایت ویژه‌ای هستند.

نقی‌ئی هدف عالی در بخش کشاورزی را امنیت مواد غذایی جامعه و اقتصادی کردن واحد‌های کوچک روستایی خواند و گفت: باید مواد غذایی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد سالم باشد و در عین حال با حمایت از واحد‌های کوچک روستایی٬ می‌توان شاهد افزایش بهره‌وری در تولیدات بخش کشاورزی بود.

مدیر امور سرمایه‌گذاری اداره کل جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به بحران‌ها و موانع موجود بر سر راه بخش کشاورزی بیان کرد: این بخش با بحران‌هایی مواجه است که اغلب خارج از کنترل انسان است٬ کم‌آبی و شرایط جوی٬ بلایای طبیعی و...از بحران‌های بر سر راه بخش کشاورزی اند که باید با مدیریت صحیح و اصولی آنان را کنترل و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. برای مثال برای جلوگیری از هدررفت آب٬ سال گذشته موفق شدیم حدود ۹هزار هکتار از واحد‌های تولیدی بخش کشاورزی را به سیستم آبیاری تحت فشار تبدیل کنیم.

اصغر نقی‌ئی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری به عنوان یک عامل مهم تولید٬ می‌تواند در بحث تقویت تولید بخش کشاورزی موثر باشد.

او افزود: طبق گزارش‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی٬ سال جاری با پیگیری‌های انجام شده و اضافه کردن واحد‌های جدید تولیدی به واحد‌های  قبلی٬ برای حدود یک‌هزار و ۴۵۰ نفر تا پایان شهریورماه اشتغال جدید فراهم آوردیم.

نقی‌ئی در این راستا از اضافه شدن ۴واحد گلخانه٬ ۱۲واحد دامداری٬ ۴واحد تولیدی مرغ گوشتی٬ ۴۵ واحد زنبورعسل و ۱۵ واحد شیلات و پروش آبزیان به واحد‌های قبلی در ۶ماه ابتدای سال جاری در استان همدان خبر داد.

در ادامه این نشست٬ نسرین بیاناتی مدیر اداره بررسی و نظارت بر طرح‌های صنایع تبدیلی استان همدان٬ توضیحاتی در خصوص وضعیت صنایع تبدیلی در استان همدان ارائه کرد.

بیاناتی گفت: سه هدف عمده جذب ماده خام٬ کاهش ضایعات و بهسازی و نوسازی واحد‌های صنایع تبدیلی پیش‌روی ماست که تلاش کرده‌ایم به درستی این اهداف را محقق کنیم.

وی بیان کرد: برای مثال در مبحث کاهش ضایعات سیب‌زمینی با راه‌اندازی حلقه‌های نگهداری در ۴۲ واحد سردخانه٬ تلاش کردیم میزان ضایعات این محصول را کاهش دهیم و هم‌اکنون استان همدان برای نگهداری از ۲۹۰هزار تن سیب‌زمینی مجهز به سردخانه است.

بیاناتی افزود: همچنین ۲واحد برای فرآوری سیب‌زمینی در رزن و بهار احداث شده‌است.

نسرین بیاناتی با اشاره به اهمیت ارتقا واحد‌های تبدیلی موجود گفت:  ایجاد واحد تبدیلی خارج از حد هدف ما نیست٬ بلکه هدف ما در درجه اول ارتقای واحد‌های موجود در استان و استانداردسازی واحدها است.

مدیر اداره بررسی و نظارت بر طرح‌های صنایع تبدیلی استان گفت: استان همدان در صنایع تبدیلی میان استان‌های غرب کشور رتبه نخست را داراست و همچنین جزو ۱۰ استان برتر در سطح کشور است.

بیاناتی افزود: در استان همدان ۲۵۲ واحد صنایع تبدیلی وجود دارند که در سال جاری ۱میلیون و ۲۰۰هزار تن از ماده خام تولیدی در بخش کشاورزی را جذب کرده‌اند.

نسرین بیاناتی٬ مشکلات آب٬ نبود زیرساخت‌های مناسب٬ قیمت‌ گزاف زمین در شهرک‌های صنعتی و نبود اعتبارات خاص برای صنایع تبدیلی را از مشکلات عمده این بخش خواند و گفت: این مشکلات سراسری هستند و محدود به استان همدان نمی‌شوند و این باعث خشنودی ست که استان همدان با وجود تمام این موانع موفق به کسب رتبه نخست صنایع تبدیلی در غرب کشور شده‌است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز