استاندار کرمانشاه خبرداد:
توسعه پتروشیمی اوره و آمونیاک مهمترین پروژه صنعتی کرمانشاه
استاندار کرمانشاه از موافقت صندوق توسعه ملی با تأمین اعتبارات ارزی پروژه بزرگ توسعه پتروشیمی اوره و آمونیاک کرمانشاه خبر داد.
به گزارش ایلنا، اسدالله رازانی طرح توسعه پتروشیمی اوره و آمونیاک را یکی از مهمترین پروژههای در دست اجرای استان دانست و اظهار داشت: این پروژه با 220 میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی و حدود 430 میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی به صندوق توسعه ملی ارایه شده بود و از حدود سه سال قبل در این صندوق متوقف مانده بود.
رازانی افزود: یکی از مهمترین ایرادات صندوق این بود که ظرفیت تولید اوره و آمونیاک کشور بالاتر از میزان مصرف داخلی است و باید به فکر صادرات این محصول بود. در واقع صندوق هنوز اطمینانی به وجود یک بازار صادراتی مطمئن برای محصولات تولیدی این طرح نداشت.
وی با اشاره به اینکه طی این مدت مراجعات مکرری برای پیگیری این پروژه صورت گرفت، عنوان کرد: هفته قبل نشست دیگری در صندوق توسعه ملی با حضور قائم مقام صندوق و عضو هیئت عامل و هلدینگ نفت و گاز پارسیان که سهامدار اصلی پتروشیمی اوره و آمونیاک است برگزار کردیم و در این نشست پرسشها و مباحث موجود طرح و خوشبختانه مدیران این هلدینگ در پتروشیمی توضیحات کافی و قانع کنندهای را به مدیران صندوق توسعه ملی ارائه کردند.
وی در ادامه به توجیه طرح توسعه پتروشیمی اوره و آمونیاک پرداخت و گفت: آمونیاک تولیدی این شرکت که حدود 400 هزار تن در سال است به عنوان مواد اولیه برای تولید اوره تلقی می شود و قیمت محصول تولیدی را در فاز جدید پایین میآورد.
رازانی عنوان کرد: نکته دیگر اینکه امروز کارخانه پتروشیمی کرمانشاه وارد بازار عراق و ترکیه شده و مشکلی به لحاظ صادرات محصولاتش ندارد و همچنان به افزایش تولید نیاز دارد.
این مقام عالی استان اظهار کرد: خوشبختانه صندوق توسعه ملی پس از شنیدن توجیهات ارایه شده پذیرفت که ارز 220 میلیون یورویی این طرح بزرگ را تأمین کند.
وی تصریح کرد: طرح توسعه این مجموعه توسط سرمایه گذار آغاز شده و تا این مرحله حدود 300 میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده و با حل مشکل تأمین اعتبارات ارزی، روند اجرایی پروژه توسعه پتروشیمی شتاب می گیرد.
استاندار کرمانشاه اظهار کرد: مجموعه پتروشیمی اوره و آمونیاک هم اکنون 700 هزار تن تولید دارد که با اجرای طرح توسعه این میزان به 1400 تن افزایش پیدا میکند و اشتغالزایی مستقیم در کارخانه دو برابر میزان فعلی خواهد شد.
وی عنوان کرد: اتفاق مثبت دیگری نیز در این نشست رقم خورد و صندوق توسعه ملی و سرمایهگذار توافق کردند ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی به عنوان فاز سوم توسعه این طرح در اولویت قرار گیرد و اعتبارات ارزی آن از طریق صندوق تأمین شود و امیدواریم این اتفاق خوب که اشتغالزایی بسیار خوبی را برای جوانان کرمانشاهی در پی دارد، در سال های آینده رخ دهد.