خبرگزاری کار ایران

در سال جاری

43 هکتار از حنگل های کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق شد

  43 هکتار از حنگل های کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق شد
کد خبر : ۵۰۳۵۵۳

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از 43 هکتار از جنگل‌ها و مراتع مناطق حفاظت شده این استان طی سال جاری طعمه حریق شد.

"اسدالله هاشمی " به ایلنا از  یاسوج افزود: طی سال جاری هشت فقره  آتش‌‌سوزی در مناطق حفاظت شده استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داده است.

وی در خصوص میزان خسارت وارده ناشی از این آتش‌ سوزی‌ها بیان کرد: در پی این آتش‌ سوزیها 43 هکتار از مناطق حفاظت شده استان طعمه حریق شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: البته میزان آخرین آتش ‌سوزی منطقه حفاظت شده دنای شرقی هنوز برآورد نشده است.

هاشمی در خصوص اقدامات پیشگیرانه برای کاهش آتش‌ سوزی جنگل‌ها در مناطق حفاظت شده و تحت پوشش محیط زیست استان تصریح کرد: در روزهای گذشته اقداماتی همچون ایجاد "آتش‌بر" برای پیشگیری از آتش‌ سوزی‌ها و کاهش خسارات وارده در مناطقی که احتمال آتش ‌سوزی وجود دارد و پوشش مرتعی پرپشت و غنی دارند،  انجام دادیم.

وی ادامه داد: مراقبت و حساسیت ما برای حفاظت و نگهداری از جنگل‌ها و مراتع در مناطق حفاظت شده بیشتر شده است تا بتوانیم آتش‌ سوزی‌ها را کاهش دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه علت بیشتر آتش‌ سوزی‌ها عامل انسانی است، اظهارداشت: مردم، مسافران و گردشگران هنگامی که برای تفریح به دامان طبیعت می‌ روند و اقدام به روشن کردن آتش می کنند قبل از ترک منطقه از خاموش و سرد شدن آتشی که روشن کرده ‌اند مطمئن شوند تا با توجه به پوشش غنی مرتعی و وزش باد به منابع طبیعی و محیط زیست سرایت نکند.

هاشمی تاکید کرد: هر درخت بلوط سالانه 60 تا 70 تن گرد و غبار موجود در هوا را جذب و ته‌نشین می‌‌کند و آلودگی‌‌های موجود در فضا را نیز می‌گیرد.

وی با بیان اینکه تثبیت خاک، نفوذ باران به خاک از دیگر مزایای درختان بلوط است، گفت: باید همه افراد جامعه، مسئولان، تشکل‌های مردم ‌نهاد و مردم برای حفاظت و نگهداری از محیط زیست و منابع طبیعی حساس باشیم و از مردم تقاضا دارم در مواقع آتش ‌سوزی جنگل‌ها با هرچه در توان دارند، کمک و همکاری کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد افزود: 20 درصد جنگل‌های زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد است که این میزان هشت درصد آب کشور را تامین می‌‌کند.

هاشمی در خصوص پیگیری‌ها برای تجهیزات و امکانات جهت مهار و خاموش کردن به موقع آتش‌‌سوزی ها گفت: با هماهنگی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نامه‌‌ای به خانم ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست کشور و معاون رئیس جمهور برای استقرار یک فروند بالگرد از نوع آب‌پاش در فرودگاه یاسوج نوشته‌ ایم و پیگیر این مسئله هستیم.

وی ادامه داد: 12درصد خاک استان کهگیلویه و بویراحمد تحت پوشش و مدیریت محیط زیست قرار دارد البته بیشتر مساحت استان تحت پوشش منابع طبیعی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: از تشکل‌های زیست محیطی و منابع طبیعی تقاضا دارم در مواقع آتش‌‌سوزی جنگل‌ها بیش از گذشته پای کار بیایند چرا که در مواقع بحرانی باید همه پای کار باشند و فرقی نمی‌‌کند که آتش سوزی در عرصه‌‌های حفاظت شده یا منابع طبیعی باشد بنابراین حفظ محیط زیست و منابع طبیعی وظیفه همگانی است.

استان کهگیلویه و بویراحمد دارای مناطق حفاظت شده، شکار ممنوع و پارک ملی به مساحت 312 هزار هکتار است که دارای گونه های گیاهی و جانوری مختلف هستند و 44 گونه گیاهی اندومیک در این مناطق وجود دارد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز