انعقاد تفاهمنامه همکاری بین شهرداری رشت با آموزش و پرورش گیلان
تفاهمنامه همکاری بین شهرداری با آموزش و پرورش در راستای توسعه نظم و انظباط اجتماعی، آشنایی با حقوق شهروندی، قانون مداری، ارتقای فرهنگ پیشگیری از آسیب اجتماعی و تامین بهداشت روان اقشار مختلف جامعه هدف منعقد شد.
به گزارش ایلنا از رشت، در مراسمی با حضور سیدمحمدعلی ثابتقدم تفاهمنامه همکاری بین شهرداری با آموزش و پرورش، در راستای توسعه نظم و انظباط اجتماعی، آشنایی با حقوق شهروندی، قانونمداری، ارتقای فرهنگ پیشگیری از آسیب اجتماعی و تامین بهداشت روان اقشار مختلف جامعه هدف (مردم شهرستان رشت و حومه) منعقد شد.
سیدمحمدعلی ثابتقدم در نشست با تاکید بر عدم خلاصه کردن موضوع حقوق شهروندی در کلمات و مفاهیم انتزاعی اذعان داشت: آنچه که باتوجه به جزئیات مفاهیم حقوق شهروندی ما را به نقطه مطلوب میرساند، شناسایی و تاثیر این مفاهیم در زندگی روزمره شهروندان و تفویض اختیار و دادن مسئولیت به آنان است.
شهردار رشت با اشاره به نگاه کلان حاکمیتی و با تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری در لزوم مشارکت عمومی در اجرای سیاستهای حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: اگر قرار است مردمی داشته باشیم تا براساس سند بالا دستی و سایر اسناد کوتاهمدت و بلندمدت با سیاستهای شهرداری به عنوان یک نهاد غیردولتی مشارکت داشته باشند، باید چهارچوبهای سیاست استراتژیهای کلان را در موضوعات خود و نیز در بخش تفویض اختیار به مردم لحاظ نماییم.
وی افزود: نگاه پیشگیرانه شهرداری به سمت جلوگیری از تبعات رفتارهای ناهنجار به صورت یک معادله برد برد است و براین اساس شرایط باید به گونهای باشد، تا مردم احساس کنند که نه فقط برای رفع نیاز منافع دیگران بلکه برای انتفاع خود آنان نیز، نیاز به آموزش و مشارکت آنان است.
سیدمحمدعلی ثابت قدم جان باختن شماری از آتشنشانان تهران در مجتمع پلاسکو را تسلیت گفت و افزود: اگر شهروندان میدانستند که وظیفه بیمه و موضوع رعایت ایمنی در یک مجتمع تجاری و صنعتی به چه معناست و چقدر اهمیت دارد، شاید هرگز اتفاقی به این بزرگی رخ نمیداد.
شهردار رشت با اشاره به وجود بیش از ۳۷۰ وظیفه شهرداری رشت، تصریح کرد: امید است با رعایت و اجرای مفاد این تفاهمنامه علاوه بر ارتقای زندگی کیفی شهروندان، موضوعات به گونهای اصلاح شود تا آیندگان به نیکی از ما یاد نمایند.
دانش آموزان سفیران سلامت هستند/ لحاظ کردن آموزشهای حقوق شهروندی در پیک نوروزی
مهدی حاجتی با تقدیر از ابتکار شهرداری در رعایت حقوق شهروندی با انعقاد تفاهمنامههای متعدد اذعان داشت: آنچه که در حوزه آموزش و پرورش مهم به نظر میرسد، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با اشاره به سند تحول بنیادی آموزش و پرورش یادآور شد: این سند به عنوان سند بالادستی در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد که باید از تمامی ظرفیتها برای اجرای این سند بهرهمند شد.
وی مدرسه را کانون استعدادیابی، کشف استعداد و هدایت آن به سمت و سوی مطلوب را خواند و گفت: اجرای نظم و توسعه انضباط اجتماعی و ارتقای و آگاهی از حقوق شهروندی و نهادینه کردن آن در سطح جامعه از تاکیدات ریاست جمهوری است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان اذعان داشت: این اداره با استفاده از ظرفیتهای خود در راستای اجرای طرحهای سازمان آتشنشانی، مدیریت پسماند، مدیریت سلامت و سازمان حمل و نقل و امور زیربنایی در زمینه اجرای حقوق شهروندی گام برخواهد داشت.
مهدی حاجتی دانشآموزان را سفیران سلامت خواند و یادآور شد: دانشآموزان در گام اول، آموختههای خود را ابتدا به منازل و سپس به جامعه منتقل مینمایند.
حاجتی با اشاره به وجود ۳۷۵ هزار دانشآموز در گیلان گفت: ما باید تاثیرات آموزشی را به خوبی در حوزههای شهری ببینیم.
وی لحاظ کردن آموزشهای حقوق شهروندی در پیک نوروزی را یکی از مفاد تفاهمنامه خواند و یادآور شد: اداره کل آموزش و پرورش این آمادگی را دارد تا با تقویت تعاملات خود با شهرداری فصل جدیدی در تعاملات شهرداری و آموزش و پرورش گام بردارد.
در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری شهرداری رشت با آموزش و پرورش به امضای سیدمحدعلی ثابتقدم و شهردار رشت رسید.