در چهار بخش صورت گرفته است؛
سرمایهگذاری77 هزار میلیارد ریالی در گیلان/ حضور 24 شرکت خارجی سرمایهگذار در استان
استاندار گیلان گفت: طی 3 سال اخیر حدود 77 هزار میلیارد ریال در این استان سرمایه گذاری شده است.
به گزارش ایلنا از رشت، محمدعلی نجفی گفت: این میزان سرمایهگذاری طی سال های 92، 93 و 94 فقط در چهار بخش صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری و خدمات انجام شده است.
استاندار گیلان پیش بینی کرد که میزان سرمایه گذاری در چهار بخش یاد شده امسال از 35 هزار میلیارد ریال نیز فراتر رود.
وی یادآور شد: سرمایهگذاریهای دیگری در بخشهای مختلف از جمله بنادر استان در بندر انزلی و کاسپین نیز انجام شده است.
نجفی با اشاره به اینکه بعد از برجام اتفاقات خوبی افتاده، اظهار کرد: طی سال 94، هفت هزار و یکصد میلیارد ریال در بخش صنعت سرمایه گذاری شده بود اما امسال میزان سرمایه گذاری از 10 هزار میلیارد ریال عبور کرده است.
استاندار گیلان گفت: طی یک سال اخیر بیش از 24 شرکت خارجی برای سرمایه گذاری در پروژههای مختلف استان از جمله در حوزه های پسماند، ساماندهی رودخانه ها، صنایع، هتلها، پرورش ماهی در قفس و ماهیان خاویاری، راه و راه آهن، سدها، صنایع کشتی سازی، نیروگاه های بادی و خورشیدی، دامپروری و کشاورزی حضور یافته اند.به گفته نجفی، بخشی از سرمایه گذاری خارجی در بخش های صنعت، انرژی و شیلات ( پرورش ماهی در قفس و ماهیان خاویاری) است.
استاندار گیلان ادامه داد: این شرکت ها که به طور عمده اروپایی هستند، ضمن حضور در استان و مذاکره با مقامات استانی، آمادگی خود را برای سرمایه گذاری با برآورد اولیه 621 میلیون دلار و نیز 500 میلیون یورو اعلام کرده و تا پایان دی ماه جاری، حداقل 16 میلیون دلار نیز در سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران به ثبت رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: با فرصتی که در بخش های بین المللی، بانکی و فاینانس فراهم شده؛ به طور قطع این میزان سرمایه گذاری رو به افزایش خواهد بود.
استاندار گیلان با اشاره به نامگذاری امسال به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: باید فرصت های سرمایه گذاری را در بخش های مختلف در استان احصاء کنیم.
دکتر نجفی گردشگری را یکی از ظرفیت های استان برای سرمایه گذاری و کمک به رونق اقتصادی و اشتغالزایی استان خواند و افزود: با توجه به موهبت های الهی در این خطه، گیلان جزو استان های منحصربفرد در زمینه گردشگری است.
وی با بیان اینکه از حدود 270 کیلومتر سواحل دریای استان، بیش از 220 کیلومتر آن آزاد است، اظهار کرد: اقتصاد دریامحور، یکی از بحث هایی است که در سال های اخیر به آن توجه می شود اگرچه کشور ما از اقتصاد دریامحور بهره لازم را نبرده است.
وی با اشاره به اینکه سهم کشورمان از اقتصاد دنیا در دریا ، دو دهم درصد است ، تصریح کرد: این سهم در مقایسه با مزیت هایی که این صنعت در دیگر کشورها در تولید ناخالص داخلی شان دارد، قابل مقایسه نیست.
نجفی اضافه کرد: سواحل شمال و جنوب کشور توانمندی های بسیاری در بخش اقتصاد دریامحور بویژه به واسطه ارتباط شان با کشورهای حاشیه خزر و خلیج فارس دارند که تاکنون استفاده از این مزیت ها ناچیز بوده است.
وی یادآور شد: سهم دریا در ایران 1404 با تاکیدی که در لایحه برنامه ششم شده، باید به هفت درصد برسد که بزعم کارشناسان راه دشوار و سختی است اما یکی از استان هایی هستیم که برای بهره گیری از این فرصت اهتمام داریم.
وی با بیان اینکه برنامه هایی را امسال در ارتباط با گردشگری خواهیم داشت، گفت: کمیته ای پیش بینی کردیم تا مقامات مسئول امنیتی، اطلاعاتی و قضایی نقش داشته باشند چراکه همه امکانات باید برای استفاده از فرصت دریا فراهم شود.
استاندار گیلان گفت: از یکسو تکلیف مسافر و گردشگر در سواحل باید مشخص و از سوی دیگر سازمان هایی که از نظر تخصصی باید حضور داشته باشند، فعال شوند تا زمینه بهره گیری هرچه بیشتر از سواحل و دریا فراهم آید.
وی تصریح کرد: در بخش مسافربری ، ترانزیت ، کشتیرانی و ارتباط با کشورهای حاشیه خزر همچون جمهوری آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان که از نظر دریایی همسایه هستیم، فرصت های خوبی برای استفاده از دریا و سواحل استان وجود دارد.
نجفی گفت: خوشبختانه بعد از برجام تفاهمات خیلی خوبی با این کشورها داشته ایم که امسال سومین کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان که ارتباط شان بیش از 10 سال قطع شده بود، برگزار شد.
**تا پایان امسال تولید پرورش ماهی درقفس به چهار هزار تن می رسد
استاندار گیلان یکی از فرصت های استفاده از دریا را بحث پرورش ماهی در قفس و تولید ماهیان خاویاری دانست و گفت: پرورش ماهی در قفس را در استان با 500 تن آغاز کردیم که با تمهیدات انجام شده تا پایان امسال به چهار هزار تن افزایش می یابد.
وی افزود: علاوه بر این، تولید ماهیان خاویاری نیز در کنار پرورش ماهی در قفس انجام می شود.
دکتر نجفی تصریح کرد: تفاهمات خوبی با بنیاد مستضعفان و سایر بخش ها بویژه بخش خصوصی انجام شده و با وجود اینکه محدودیت زمین داریم و در سواحل با تنگناهایی روبرو هستیم، بایستی زمینه استفاده از فرصت ها را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه 12 سرمایه گذار در بخش ماهیان خاویاری پای کار هستند، گفت: مرکز تحقیقات ماهیان خاویاری در بخش سنگر رشت است و بایستی امکاناتش را فراهم کنیم تا به سهم 300 تنی که برای تولید خاویار که بهترین و ناب ترین خاویار دنیا در ایران بویژه در گیلان تولید می شود، برسیم.
گیلان آینده درخشانی برای جذب سرمایه گذاری دارد
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت گردشگری این استان گفت: 69 منطقه نمونه گردشگری در گیلان تعریف شده که جذب سرمایه گذار در بخش گردشگری، هتل ها، مسافرکاشانه و ... در حال انجام است که در همین راستا، 14 هتل چهار و پنج ستاره در دست ساخت داریم که یکی از هتل های پنج ستاره، بزودی افتتاح می شود.
وی با بیان اینکه گردشگر محیط زیبا و عاری از زباله را می پسندد، تصریح کرد: باید علاوه بر امکانات گردشگری، زیرساخت ها نیز فراهم باشد و امکانات شهرمان توسعه یابد که این اتفاق در حال انجام است.
دکتر نجفی گیلان را مستعد سرمایه گذاری خارجی دانست و خاطرنشان کرد: گیلان آینده درخشانی برای جذب سرمایه گذاری دارد و این یک شعار نیست، بلکه یک واقعیت است چراکه زیر ساخت های مناسبی فراهم شده و نیز در حال تکمیل است.
وی با اشاره به تولید دو هزار و 800 مگاوات برق در استان گفت: این میزان تولید در حالیست که بالاترین مصرف در زمان پیک ، یک هزار و 400 مگاوات است .
وی تصریح کرد: این میزان تولید همواره بیش از یک و نیم برابر مصرف برق مان محسوب می شود.
استاندار گیلان همچنین به برخوردار بودن تمامی شهرها ، روستاها ، شهر و و شهرک های صنعتی استان از نعمت گاز اشاره و اضافه کرد: بزودی گیلان را استان سبز اعلام می کنیم .
وی با اشاره به هدر رفتن شش و نیم میلیارد مترمکعب آب باران در جلگه گفت: به همین منظور سدهای پایین دستی و لاستیکی در استان در حال احداث است .
به گفته نجفی، صنایعی که نیاز به آب دارند، تمایل زیادی برای سرمایه گذاری در گیلان دارند که از این فرصت استفاده کنند.
وی آبی که هدر می رود، گاز، نیروی کار مناسب، جوان و تحصیل کرده استان را یک فرصت خواند و گفت: در همین راستا، تقویت شرکت های دانش بنیان در دستور کار قرار دارد و امسال صد شرکت دانش بنیان را تعریف کرده ایم.
وی بنادر انزلی و آستارا را از دیگر ظرفیت های گیلان عنوان و بیان کرد: ظرفیت این بنادر تا 17 میلیون تن است که استان با وجود آنها آینده درخشانی در زمینه تجاری، گردشگری و بندری خواهد داشت.
نجفی با یادآوری اینکه بندر کاسپین برنامه ای بود که سال ها متوقف بود و قرار بود 11 سال دیگر به بهره برداری برسد، تصریح کرد: در احداث این بندر که از سال گذشته با حضور رئیس جمهوری آغاز به کار کرد، کار ویژه ای شکل گرفت و دو اسکله آن در حال آماده شدن است تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
وی افزایش ظرفیت بنادر گیلان به میزان 40 میلیون تن را در شمال کشور بی نظیر دانست و گفت: این ظرفیت بندری استان در شمال ایران، بی نظیر و فرصت استثنایی را در حاشیه دریای خزر فراهم آورده است.
به گفته نجفی، بندر بزرگی نیز در همین اندازه در باکو در حال احداث است که می تواند نقش موثری در ارتباطات طرفین داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید از این فرصت ها ، بهره لازم را بگیریم و همه این مزایا، فضای کسب و کار مناسبی را در استان رقم می زند.
وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و رتبه اول گیلان در هفت فصل متوالی در فضای کسب و کار در کشور در دولت تدبیر و امید اظهار کرد: یکی از مولفه های فضای کسب و کار مناسب، استقبال سرمایه گذاری در استان است.
سرمایه گذار برای ملاقات با من، نیاز به وقت گرفتن ندارد
وی با اشاره به برگزاری کارگروه های رفع موانع تولید و ستاد تسهیل برای بخش های تولیدی، تشکیل جلسات منطم و بررسی موانع سرمایه گذاری در استان افزود: اهتمام داریم تا امکانات خوبی برای سرمایه گذاران از جمله فراهم آوردن زمینه استفاده از صندوق توسعه ملی را مهیا سازیم و زمین نیز آماده واگذاری به سرمایه گذاران داریم.
دکتر نجفی راه آهن را یک فرصت برای استان خواند و گفت: در آینده ای نزدیک راه آهن رشت - قزوین به بهره برداری می رسد و در ادامه آن، خط ریلی رشت - انزلی - آستارا تکمیل و پس از این، خط ریلی به جمهوری آذربایجان اتصال خواهد یافت.
استاندار گیلان با بیان اینکه راه آهن آستارا - آستارا تا پایان امسال افتتاح می شود، گفت: 200 کیلومتر راه آهن رشت - آستارا هنوز شکل نگرفته که تا زمان کاملشدن این خط ریلی، ترانزیت میتواند از طریق زمینی و کامیون ها صورت گیرد.
وی با یادآوری اینکه سرمایه گذار برای ملاقات با من نیاز به وقت گرفتن ندارد، افزود: با رفع موردی نواقص و کاستی ها، مشکلات استان برطرف نمی شود و اعتقاد داریم زمینه اشتغالزایی بیکاران را باید فراهم کرد و سرمایه گذاری در استان می تواند نقش مهمی در این امر داشته باشد.