مدیرکل استاندار کردستان:
استان کردستان به لحاظ استاندارد حلال پیشرو است
مدیرکل استاندار کردستان گفت: این استان به لحاظ استاندارد حلال پیشرو بوده و همچنین کشتارگاه طیور استان سطح بالای استاندارد را تجربه کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، منصور لهونیان امروز در جلسه شورای استاندارد که با حضور معاون سازمان ملی استاندارد کشور و مدیران دستگاهها در استانداری برگزار شد، به ارائه گزارشی از عملکرد اداره استاندارد استان پرداخت و افزود: در حاضر 287 واحد فعال تحت پوشش مجوز پروانه استاندارد فعالیت میکنند .
وی بیشترین مجوز پروانه استاندارد را مربوط به شهرستان سقز دانست و عنوان کرد: متاسفانه کم ترین مجوز پروانه استاندارد مربوط به شهرستان های دیواندره و بانه است.
مدیرکل استاندارد کردستان تصریح کرد: تاکنون 149 مورد بازرسیصورت گرفته و 31 پرونده متخلف ابطال شده اند.
لهونیان به برگزاری 64 گشت مشترک در استان با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و افزود: عمده ترین مشکلات در ساختمان سازی وجود دارد و در این رستا 36 مورد گشت و 101 بازرسی به عمل آمده و در حوزه آرد و نان 130 گشت مشترک، 81 مورد نمونه برداری و 15 مورد به تعزیرات ارجاع شده است.
مدیرکل استاندارد کردستان به وضعیت تولید نامناسب قند در سطح استان اشاره و اضافه کرد: حدود 50 درصد تولیدی قند در وضعیت نامناسبی قرار دارد و در این زمینه 17گشت مشترک، 150 مورد بازرسی و 124 مورد نمونه برداری صورت گرفته است و تاکنون 30 تن قند جمع آوری شده است.
وی همچنین به ایمنی و تجهیز شدن مهدکودک ها به حد نصاب استاندارد تاکید و عنوان کرد: در این زمینه هم 7 مورد گشت مشترک و 119 مهدکودک مورد بازرسی قرار گرفتند.
لهونیان یکی از دغدغه های این اداره را بازرسی آسانسور نصب شده در سطح استان دانست و گفت: متاسفانه بازرسی سالیانه در این رابطه صورت نمی گیرد اما با وجود این ضعف مشکل ایمنی 154 مورد آسانسور رفع شده است.
مدیرکل استاندارد خاطر نشان کرد: تاکنون 3 جلسه کارشناسی برای مدیران و اصناف جهت برخورد عادلانه با کسبه برگزار شده است.
وی به بحث آلاینده ها در کشاورزی اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه جلساتی را با مرکز تحقیقات کشاورزی در جهت ارتقای سطح استاندارد محصولاتی نظیر سیب زمینی و قارچ در دست اقدام است.
لهونیان اذعان داشت: استان کردستان به لحاظ استاندارد حلال پیشرو بوده و همچنین کشتارگاه طیور استان سطح بالای استاندارد را نیز تجربه کرده است.
مدیرکل استاندارد اضافه کرد: با توجه به اینکه صادرات و واردات استان در مرز باشماق و سیران بند بانه صورت می گیرد اداره کل استاندارد جهت استاندارد سازی محصولات آزمایشگاه تعین ماهیت را در راستای خدمات بیشتر ایجاد کرد و دراین راستا 7 مورد گواهینامه برای واردات و 100 مورد گواهینامه برای صادرات صادر شده است.
وی بیشترین خدمات آزمایشگاه تعیین ماهیت را به مصالح معدنی و ساختمانی ذکر و خاطر نشان کرد: متاسفانه کم ترین خدمات مربوط به حوزه الکترونیک بوده است.
مدیرکل استاندارد در پایان از همکاری و تعامل دستگاه ها علی الخصوص شهرداری برای ارتباط مستمر با اداره کل استاندارد جهت رفع موانع در پارک ها تاکید کرد.