در جلسه شورای فرهنگی عمومی استان مطرح شد؛
موافقت اولیه با تغییر نام کهگیلویه و بویراحمد/ زاگرس نام پیشنهادی برخی موافقان
شورای فرهنگی عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد در حالی برگزار شد که به اتفاق آرا با تغییر نام استان موافقت کردند و راهکارهایی نیز برای تسریع در این زمینه ارائه دادند تا ظرف ۲۰ روز آینده تکلیف این طرح چند ساله مشخص شود.
به گزارش ایلنا از یاسوج، دبیر شورای فرهنگ عمومی استان ابتدای این نشست، دستور کار جلسه را اعلام و گفت: در مقاطع مختلف بحث تغییر نام استان مطرح شده و موافقان و مخالفان در فضاهای رسانهای در ضرورت و یا عدم ضرورت آن به نقد و بررسی پرداختند.
رضا دهبانیپور افزود: موافقان تغییر نام عدم شمولیت این نام بر کل استان، بد تلفظ شدن نام استان و حفظ هویت استان با توجه به اینکه دو شهرستان به نام کهگیلویه و بویراحمد حذف نمیشوند را دلایل موافقت با تغییر نام استان عنوان میکردند و مخالفان نیز در دفاع از هویت استان ذیل این نام و تاریخی بودن این اسم اصرار بر عدم تغییر نام کهگیلویه و بویراحمد داشتند.
وی ادامه داد: در این جلسه این موضوع را به عنوان دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان مطرح کردیم تا به جمعبندی مناسبی در این زمینه برسیم.
استاندار: با تغییر نام استان موافقم
سید موسی خادمی در این نشست گفت: مدتهاست موضوع تغییر نام مطرح و در این زمینه فعالیتهایی هم صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه این تغییر نام موافقان و مخالفان خاص خود را دارد و اگر قرار است این تغییر نام صورت گیرد، بهتر است انجام دهیم تاکید کرد: از نظر من برای این تغییر نام دیر هم شده است.
خادمی با تاکید بر اینکه تغییر نام در محافل عمومی بیشتر با موضوعات قومیتی مطرح است اما در نظر داشته باشید که تلفظ نام برای خیلیها در استان و همچنین مسئولان کشوری سخت و دشوار است، ادامه داد: مشکل دیگری هم در این میانه وجود دارد و آن شباهت نام استان کهگیلویه و بویراحمد با استان مجاورمان( چهارمحال و بختیاری) است که در بسیاری از نامههای اداری به اشتباه نوشته میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: اگر این تغییر نام اتفاق بیفتد، میتواند باعث بازیابی استان و تغییر و تحول در برخی نگاهها و نگرشها درباره استان شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید مجدد بر اینکه تغییر نام، باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد و با نخبگان علمی، فرهنگی و سیاسی استان به شور گذاشته شود، ادامه داد: اگر مجموع نظرهای ارائه شده این باشد که این تغییر نام به نفع کهگیلویه و بویراحمد نیست که تکلیف همه مشخص است اما در مقابل این دیدگاه، اگر استدلال قوی و محکمی باشد که تغییر نام، تغییر اساسی در هویت، پیشرفت و توسعه استان دارد باید این اتفاق بیفتد و تغییر نام شکل بگیرد.
خادمی با بیان اینکه در این میان برخی مخالفان تغییر نام، باید از استدلالهای ظاهری و بدون پشتوانه پرهیز کنند، نامهنگاری خود با وزیر کشور را یادآور شد و ادامه داد: یکماه پیش نامهای به وزیر کشور نوشتم و بحث تغییر نام استان را که سالها پیش هم مطرح بود، مجددا عنوان کردم. البته در این نامه یادآور شدم این طرح، موافقان و مخالفانی دارد و پیشنهاد دادم کنار صندوقهای انتخابات آینده (ریاستجمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا) صندوقی نیز برای نظرخواهی از مردم کهگیلویه و بویراحمد برای اظهارنظر درباره تغییر نام استان در نظر گرفته شود که اگر نظرخواهی شد و اکثریت مردم بر این تغییر رأی دادند، این تغییر انجام شود.
امام جمعه یاسوج نیز در این نشست با تاکید بر اینکه من صددرصد با تغییر نام استان موافقم و قبلا هم موافقت خود را اعلام کردهام، گفت: این یکی از موضوعهای باسابقهای است که سالهاست در استان مطرح میشود و باید بپذیریم تلفظ این نام برای خیلیها مشکل است.
آیتالله سیدعلی اصغر حسینی با اینکه با وجود موافقتم با تغییر نام استان، اعتقاد دارم باید اسمی انتخاب شود که بحث برانگیز نباشد و همه روی آن تعامل کنند، افزود: این نام باید جامعتر، کاملتر و ملموستر از نام فعلی استان باشد، نه اینکه اسمی انتخاب شود که فردا همین اسم انتخابی هم بحث برانگیز باشد.
وی ادامه داد: البته استدلال موافقان و مخالفان نیز باید شنیده شود و انتخاب آن بهدور از هر گونه حاشیه و جنجال بوده و نامی با مسما، با تلفظ خوب و مورد اقبال و توافق همه باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار نیز ضمن موافقت با این تغییر نام عنوان داشت: چند سال قبل جمعیت هدفی از استان را برای نظرسنجی درباره نام پیشنهادی استان انتخاب کردیم که بیشترین نامهای انتخابی آنها برای استان «بهارستان، زاگرس، پارسیان و کوهستان» بوده است.
گفته میشود پس از بحث و بررسی موضوع مقرر شد کارگروهی با حضور نخبگان، ائمهجمعه هر شهرستان، فرماندار و اعضای شورایشهر در شهرستانها تشکیل و همچنین در استان نیز کارگروهی با حضور این افراد، نماینده ولیفقیه در استان و ۲۰ نفر از نخبگان علمی، فرهنگی و سیاسی به انتخاب امامجمعه یاسوج (رئیس شورای فرهنگ عمومی استان) و استاندار تشکیل و ظرف مدت ۲۰ روز آینده نتیجه این کارگروه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان مطرح شود.
در صورت موافقت در شورای برنامهریزی و توسعه استان نیز «تغییر نام مصوب» و پس از آن اقدامهای لازم برای تغییر نام استان انجام شود.