حیدرعلی حجتی در گفتوگو با ایلنا:
دانشآشتیانی، جایگاه آموزشوپرورش را به عنوان یک نهاد مولد در مسیر توسعه تبیین کند
سخنگوی انجمن اسلامی معلمان استان اصفهان گفت: ایجاد تحول در روشها و برنامههای آموزشی و پرورشی با توجه به رویکردهای دینی و جهانی در تربیت انسان متحول و پویا برای رسیدن به نقطه تأثیرگذاری پرورش دانشآموزان لازم و ضروری است.
حیدرعلی حجتی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در اصفهان ضمن تشکر از رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزیر جدید آموزشوپرورش گفت: خوشبختانه جو کلی مجلس در یک حالت واقعیتگرایی برای حل مشکلات مردم قرارگرفته است و این مسئله بسیار ارزشمند و امیدوارکننده است.
وی با بیان اینکه وزارت آموزشوپرورش با مشکلات ویژهای دستوپنجه نرم میکند، به تشریح اولویتهای پیش روی این وزارت خانه پرداخت و افزود: توجه به رفاه و منزلت معلمین شاغل و بازنشسته برای افزایش سطح رضایتمندی آنها و ایجاد شرایط لازم جهت پرداخت معوقات فرهنگیان و رتبهبندی معلمان از اولویتهای پیش روی این وزارتخانه است.
این فعال سیاسی شفافسازی بحث صندوق ذخیره فرهنگیان را لازم و ضروری دانست و افزود: وزیر محترم باید با ورود به جزئیات این پرونده و با شفافیت و صراحت، به این موضوع ورود پیداکرده و اگر تخلفی صورت گرفته با خاطیان برخورد جدی و شفاف صورت گیرد.
وی توجه و اقدام در حفظ استقلال آموزشوپرورش و جلوگیری از دخالت دیگران در ابعاد مختلف این وزارت خانه را لازم و ضروری دانست و افزود: برخی به دنبال استفاده تبلیغاتی از نظام تعلیم و تربیت هستند که چنین نگاهی، جایگاه این نظام را متزلزل میکند.
حجتی بهضرورت تبیین جایگاه آموزشوپرورش بهعنوان یک نهاد مولد در مسیر توسعه اشاره کرد و گفت: همانگونه که رئیسجمهور در جمع روسای آموزشوپرورش تأکید کردند «باید نظام تعلیم و تربیت در کنار ساختمان و بناهایش بازسازی شود» و جایگاه آموزشوپرورش بهعنوان یک نهاد مهم در روند توسعه کشور تبیین شود.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد تحول در روشها و برنامههای آموزشی و پرورشی با توجه به رویکردهای دینی و جهانی در تربیت انسان متحول و پویا برای رسیدن به نقطه تأثیرگذاری پرورش دانشآموزان لازم و ضروری است که تحقق این مهم نیازمند استفاده از مدیران پویا و تحولخواه در همه سطوح آموزشوپرورش است.
سخنگوی انجمن اسلامی معلمان استان اصفهان بهضرورت تمرکززدایی و تحقق شرایط مطلوب مدرسهمحوری تأکید کرد و گفت: ساختار بزرگ آموزشوپرورش برای اداره مطلوب امور نیازمند سبک جدید مدیریتی بر اساس تمرکززدایی و حرکت به سمت مدرسه محوری است.
وی افزود: در زمینه محتوای آموزشی، خارج ساختن موضوع آموزش از شیوههای کلیشهای و محفوظاتی و اجتناب از انواع روشهای کنکوری و آزمونی و توجه به مقولههای پژوهشی، کارآفرینی، مهارتهای زندگی و... ضروری و جدی است.
حجتی به اهمیت موضوع هدایت تحصیلی در آموزشوپرورش اشاره کرد و گفت: فرآیند هدایت تحصیلی دانشآموزان با فراز و نشیبها و مشکلاتی مواجه است که به نظر میرسد افزایش اثربخشی این فرایند نیازمند فراهم آوردن شرایط برای همراهی سایر دستگاههای ذیربط در این مسیر است.