مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان خبر داد:
اجرای طرح ویژه ملی مبارزه با قاچاق کالا در لرستان
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان لرستان گفت: طرح ملی مبارزه با قاچاق کالا همزمان با سراسر کشور به طور ویژه مهرماه سالجاری در لرستان نیز اجرا می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در خرم آباد، بهرام براری ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به اینکه طرح نظارتی ملی «مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه» در استان اجرا می شود، افزود: زمان اجرای طرح در سه ماهه سوم سال و با نظارت ویژه بر سه اولویت کالاهای لوازم خانگی لوازم، تجهیزات پزشکی و کالاهای بهداشتی و آرایشی خواهد بود.
وی با بیان اینکه بازرسان این سازمان قدم به قدم نظارت در تهیه، عرضه و فروش این کالاها ورود خواهند کرد، اظهار داشت: این طرح با محوریت اداره کل تعزیرات حکومتی لرستان و ادارات تابعه در شهرستان ها اجرا می شود.
وی با بیان اینکه مبنای اجرای این طرح عمل به تکالیف قانونی بوده که به موجب ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق، سیاست های نظام و منویات رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است، تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح پیشگیری و مبارزه قاطع با قاچاق کالا به ویژه در سطح بازار است.
براری با بیان اینکه جامعه صنفی و بازار جامعه ای هدفمند و ارزشی است که همواره حامی دولت و نظام هستند، تصریح کرد: با این وصف ممکن است عده ای قلیل در راستای سود بیشتر یا در آمد غیر حق به وادی تهیه و عرضه کالاهای قاچاق بپردازند و در مرحله اول پیشگیری و بازارندگی و در مرحله دوم مبارزه با کالاهای قاچاق در سطج بازار انجام خواهد شد.
وی از بازاریان و کسبه خواست تحت هر شرایطی از تهیه و عرضه اینگونه کالاها و لوازم خانگی به صورت خاص که سبقه و پیشینه مشخصی به لحاظ شرایط ورود کالا ندارند جدا احراز و پرهیز کنند و به سراغ تهیه و خرید و عرضه کالاهایی بروند که تا جایی که ممکن است مولد و تولید شده داخل باشد و یا اگر کالای خارجی است شناسامه مشخصی به لحاظ ورود و پرداخت مجوزهای قانونی را دارا باشند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان با اشاره به وجود کالاهای خارجی در بازار افزود: این بدین معنی نیست کهتمام کالاهای خارجی قاچاق هستند بلکه کالاهایی که در سطح عرضه و فروش قرار میگیرد بایستی به لحاظ قانونی، تشریفات قانونی را طی کرده باشد و مستنداتی از قبیل پته گمرکی، پروانه الکترونیکی ورود کالا، قبض ترخیص کالا از ادارات کل گمرکات یا ناحیه و... را دارا باشند.
اعمال مجازات ضبط کالا، جریمه نقدی و حبس در طرح ویژه برای متخلفین
براری تاکید کرد: به موجب ماده 18 و 18 مکرر از قانون مبارزه با قاچاق کالا و عرض پیش بینی شده است اینگونه کالاهای قاچاق ضبط کالا و جریمه نقدی را در پی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: البته در مواردی که تخلف قاچاق در حوزه تعزیرات حکومتی در اسنای اجرای این طرح نیز فعل قاچاقی کشف شود که از عناوین 4 گانه قانون 44 مبارزه با کالای قاچاق باشد، یعنی کالای ممنوعه ای مثل مشروبات الکی، وسایل قمار و..یا کالاهایی که بموجب آن مشمول مجازات حبس بشود، یا کالاهایی که به صورت باندها و شبکه های منسجم و منظم در قالب قاچاق شبکه ای عرضه شود، یا کالای قاچاق که منفصل موقت یا دام از مصادیر دولتی باشد به موجب ماده 44 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مراتب به مرجع قضایی ارسال می شود که ممکن است حبس را نیز در پی داشته باشد.
وی از شهروندان و مصرف کنندگان خواست بررسی های لازم را در موقع خرید کالاهای خارجی در نظر داشته باشند و در راستای خرید کالاهای که سابقه مشخصی که ورود قانونی ندارند بپرهیزند.
براری با اشاره به اینکه اولویت ما در اجرای این طرح مبارزه با قاچاق لوازم خانگی است، گفت: بر اساس ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا مجازات ضبط کالا و جریمه نقدی در انتظار افرادی خواهد بود که کالای قاچاق عرضه می کنند.
اجرای گشت مشترک تعزیرات و دیگر نهادها
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان لرستان افزود: در مرکز استان و شهرستان ها به تناسب حجم فعالیت بازار و واحدهای عرضه کننده کالا یک تا سه گشت مشترک به صورت روزانه خواهیم داشت.
براری اظهار داشت: در اجرای گشت مشترک در مرکز استان قاضی تعزیرات، نیروی انتظامی، نماینده دستگاههای کاشف مانند صنعت و معدن و نماینده اصناف ما را پشتیبانی و یاری می کنند.
وی تاکید کرد: در حوزه گشت ویژه تجهیزات و لوازم پزشکی نیز نماینده دانشگاه علوم پزشکی بازرسان تعزیرات حکومتی استان لرستان را همراهی میکند.