سال گذشته صورت گرفت؛
مشارکت 800 روستا در طرح کشوری دوستدار کتاب
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سال گذشته افزون بر 800 روستا در طرح کشوری روستای دوستدار کتاب شرکت کردند، گفت: تقویت این طرح از اولویت های وزارت ارشاد در حوزه برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی است.
به گزارش ایلنا، سیدعلی اصغر سیدآبادی درنشست کمیسیون فرهنگی و اجتماعی استان یزد معرفی پایتخت کتاب، اجرای طرح روستاهای دوستدار کتاب و برگزاری جشنواره تجلیل از مروجان کتاب را از برنامه های در دست اجرای این وزارتخانه برای توسعه فرهنگ عمومی و ارتقای فرهنگ کتابخوانی عنوان کرد.
وی تقویت ظرفیت های فرهنگ کتاب و کتابخوانی را از اهداف طرح پایتخت کتاب عنوان کرد و افزود: دخالت نهادهای دولتی در برنامه ریزی ترویج فرهنگ کتابخوانی ضروری است.
سیدآبادی مشارکت در نظام تصمیم گیری در حوزه کتاب را متوجه همه نهادهای اجرایی و نظارتی کشور دانست و اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صدد راه اندازی رسمی باشگاه های کتابخوانی است؛ البته در برهه کنونی باشگاه کتابخوان به طور غیررسمی در 15 شهر کشور فعال است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبیین جذابیت سرمایه گذاری در حوزه اقتصاد فرهنگی افزود: توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی جزو شاخصترین نمادهای توسعه فرهنگی عمومی محسوب می شود.
سیدآبادی ادامه داد: کتاب به دلیل گستردگی حوزه مخاطبان و آموزش های مختلف، نقش مهمی در توسعه دانش، بهداشت اجتماعی وفرهنگی دارد و ترویج فرهنگ کتابخوانی، از راهکارهای موثر در تقویت یادگیری افراد است.
وی با بیان اینکه فرهنگ محوری ترین عامل پایداری شهرهاست، گفت: بیشترین گردش مالی کشورهای توسعه یافته در برهه کنونی مربوط به حوزه فرهنگی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: ایجاد زمینه های جذب مشارکت عمومی نقش مهمی در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارد.
علی غیاثی ندوشن با تبیین ضرورت حمایت از طرح روستای دوستدار کتاب در استان یزد خاطر نشان کرد: سال گذشته 10 روستای دوستدار کتاب در استان یزد معرفی و تجلیل شدند.