انتقاد استاندار هرمزگان از خالی شدن روستاها و افزایش حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی در شهرها
استاندار هرمزگان از خالی شدن روستاها و افزایش حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی در شهرها انتقاد کرد.
به گزارش ایلنا، جاسم جادری عصر امروز در نشست شورای عشایری استان هرمزگان گفت: جلسات شورا به طور منظم در استان برگزار می شود و توانمندسازی عشایر با ارائه آموزشها و مهارتهای جدید در دستور کار است.
وی تصریحکرد: وضعیت شاخص زندگی عشایری بهبود یافته و متوسط شاخصها در این زمینه به طور میانگین به 50 درصد در پایان سال 93 رسیده است، اما هنوز برخی دستگاهها در ساختار تشکیلاتی خود برنامهای برای عشایر ندارند.
جادری با بیان اینکه 25 درصد اشتغال کشور، 26 درصد تولید ناخالص داخلی و 70 درصد نیاز غذایی کشور توسط روستاییان و عشایر تامین میشود تاکید کرد: تثبیت جمعیت روستایی و ساماندهی و توانمندسازی عشایر برای رسیدن به توسعه پایدار امری ضروری است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به جمعیت روستایی کشور ابراز داشت: براساس سرشماری سال 90 حدود 72 درصد جمعیت کشور در شهرها و 28 درصد ساکن روستاها بودهاند اما در هرمزگان جمعیت شهری 50 درصد و جمعیت روستایی نیز 50 درصد بوده است.
وی با تاکید بر اینکه عدم انجام اقداماتی اساسی،کاهش 25 درصدی جمعیت روستایی را در پی دارد، تصریحکرد: این امر منجر به خالی شدن روستاها از سکنه و افزایش حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی در شهرها میشود.
استاندار هرمزگان با انتقاد از شهر شدن برخی روستاها و ادغام برخی روستاها با شهرها، توسعه پایدار را مستلزم برنامهریزی برای پایداری نظام روستایی و عشایری دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز گفت: عشایر هرمزگان دارای 500 هزار واحد دامی بوده و 10 درصد مواد پروتئینی و صنایع دستی استان را تامین میکنند.
ناصر حیدری پوری جمعیت عشایر استان هرمزگان 20 هزار نفر شامل سه هزار و 483 خانوار عنوان کرد و اظهارداشت: عشایر هرمزگان دارای 500 هزار واحد دامی بوده و 10 درصد مواد پروتئینی و صنایع دستی استان را تامین میکنند.
وی در ادامه با اشاره به مهاجرت جمعیتی از عشایر استانهای کرمان و فارس به صورت کوچ رو به هرمزگان بیانداشت: با توجه به این امر مهم، ضروری است تا در سرشماری آتی برای جامعه عشایری کشور این جمعیت در جمعیت عشایر هرمزگان لحاظ شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، بر بررسی مجددی وضعیت عشایر استان با هدف برخورداری جمعیت ساکن در استان از قابلیتها و امکانات درخور و شایسته تاکیدکرد.
حیدری پوری، بر اقدام و همکاری تمامی دستگاههای اجرایی در تنظیم بودجه و برنامهها برای اختصاص اعتبارات در قبال مناطق عشایری تاکیدکرد و ابرازداشت: به منظور کاهش محرومیت، دستگاهها موظفند به مناطق عشایری در استان خدامت ارائه دهند.
وی در پایان بر کمک به رونق اشتغال و تولید در استان تاکید کرد و رفع دغدغه های عشایر در زمینه آموزش، بهداشت، امنیت و مسکن را از ضروریات این امر برشمرد.