خبرگزاری کار ایران

در نشست توسعه‌سیاسی و انتخابات عنوان شد؛

قهر با انتخابات، ما را به عقب پرتاب می‌کند/ از در بیرون شدیم باید از پنجره وارد شویم

قهر با انتخابات، ما را به عقب  پرتاب می‌کند/ از در بیرون شدیم باید از پنجره وارد شویم
کد خبر : ۳۴۲۰۵۳

نشست توسعه سیاسی و انتخابات به همت سازمان جوانان مجمع نیروهای خط امام(ره) خراسان‌رضوی برگزار شد.

به گزارش ایلنا از مشهد ،غلامرضا خمر در این نشست توسعه سیاسی را بحثی جدید دانست و گفت: این واژه بعد از جنگ جهانی دوم و در پی کمرنگ شدن استعمار و استقلال مستعمرات تحت تاثیر تحولات جهانی پدید آمد.

عضو حزب اعتمادملی خراسان‌رضوی افزود: توسعه سیاسی کلمه‌ای دو وجهی مرکب از توسعه و سیاسی است که توسعه بهبود همه جنبه‌های مادی و معنوی زندگی اجتماعی اعم از آزادی، گشایش اقتصادی و پاسخگویی دولت را به همراه دارد و در حوزه سیاست به تدابیری اتلاق می‌شود که حکومت در عرصه اداره کشور اتخاذ می‌کند.

وی ادامه داد: لوسین بای در باب توسعه‌سیاسی به سه نکته تاکید دارد که اولین نکته برابری است. برابری به این معنا که همه شهروندان شانی برابر داشته باشند و رسیدن افراد به مقامات سیاسی بر اساس شایستگی باشد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خراسان‌رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح شرایط توسعه‌سیاسی پرداخت و تصریح کرد: شرایط توسعه سیاسی چند شرط جدی دارد که مانند علت و معلول به هم پیوسته اند.یکی از شرایط آن انتخابی‌بودن ساختار سیاسی است و در خیلی از کشورها خود دولت به احزاب کوچک کمک می‌کند که ابراز وجود کنند.

خمر ادامه داد:نکته دوم در مورد شرایط توسعه سیاسی به نظارت مردم بر نهادهای سیاسی مربوط می‌شود که نهادها توسط مردم نقد و بازخواست بشوند. نکته سوم چرخش نخبگان است و همچنین در ساختار سیاسی باید شفافیت اطلاعاتی وجود داشته باشد و به آزادی مطبوعات توجه ویژه شود و سانسور و خودسانسوری وجود نداشته باشد .

وی افزود: یکی از تفاوت‌های کشورهای توسعه‌سیاسی و در حال توسعه همین بحث سانسور مطبوعات است که در کشورهای توسعه‌یافته سانسور کمتری بر مطبوعات اعمال می‌شود.

عضو حزب اعتمادملی خراسان‌رضوی تاکید کرد: آزادی احزاب یکی دیگر از شرایط توسعه‌سیاسی است که تحزب نه به عنوان اصلی تعارفی بلکه باید اصلی جدی تلقی شود و احزاب آزادی داشته باشند.

خمر ضمن پرداختن به ارتباط توسعه‌سیاسی و انتخابات تصریح کرد: یکی از موانع توسعه‌سیاسی تمرکز قدرت است و حکومت‌های متمرکز حاضر نیستند بخشی از قدرت خود را به مردم واگذار کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: بحث شوراهای شهر و روستا اگرچه در قانون‌اساسی پیش‌بینی شده بود اما تا قبل از دولت‌اصلاحات اجرایی نشده بود و دولت اصلاحات برای اولین بار چنین بحثی را مطرح کرد.

خمر در بخش دیگری از سخنان با اشاره به 4 تلاش مختلف صورت گرفته در کشور برای رسیدن به  توسعه‌سیاسی افزود: دفعه اول دوران مشروطه بود که سه طیف متشرعان دینی، لائیک‌ها و روشنفکران دینی برابر هم صحنه‌آرایی کردند و تا امروز هم این صحنه‌آرایی ادامه دارد.

وی ادامه داد: دومین مرتبه که ملت ایران برای رسیدن به توسعه‌سیاسی تلاش کردند، نهضت نفت و کوتاه‌کردن دست استعمار انگلیس درپی تلاش‌های دکتر مصدق بود و دولت مصدق آزادی مطبوعات برقرار کرد.

خمر ادامه داد: انقلاب‌اسلامی سومین تلاش‌ ملت ما برای رسیدن به توسعه‌سیاسی و دولت اصلاحات چهارمین تلاش برای رسیدن به این مهم بود.

محمدهادی هادی‌زاده یزدی دیگر سخنران این نشست نیز ضمن اعتراض به رد صلاحیت‌های گسترده کاندیداها در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مسئولان ما را از در بیرون کردند، ما باید از پنجره وارد شویم.

وی افزود: تجربه نشان داده قهر کردن با انتخابات و کمرنگ‌بودن حضور مردم، ما را به چند سال قبل پرتاب می‌کند. ما باید در هر وضعیتی در انتخابات شرکت کنیم و حتی اگر فقط یک فرد شایسته وجود داشته باشد به آن یک نفر رای دهیم.

هادی‌زاده یزدی ادامه داد: ما توسعه‌یافتگی را در برهه‌ای کوتاه تجربه کردیم. اگر به لیست گروه‌هایی که در مجلس‌اول شرکت داشتند توجه کنیم، شاهد حضور همه طیف‌ها هستیم، دوره‌ای که به زعم خیلی‌ها بهترین دوره مجلس بود که البته نظارت استصوابی هم در کار نبوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز