نگاهی به کاندیداهای انتخابات مجلس دهم در اصفهان
بیش از هزار نفر از استاناصفهان برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبتنام کردهاند که در میان آنها چهرههای شاخصی از جناح اصلاحطلب و اصولگرا دیده میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نامنویسی برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی به پایان رسید که چهرههای سرشناس اصلاحطلب و اصولگرا برای این دوره از انتخابات اعلام آمادگی کردند.
در این میان استان اصفهان با بیش از هزار نامزد انتخابات، بعد از تهران، بیشترین تعداد نامزد را در انتخابات پیش رو به خود اختصاص داده است:
اصلاحطلبان حوزه انتخابیه اصفهان
در غیاب احمد خرم و احمد شیرزاد که میتوانستند چهرههای تاثیرگذار در انتخابات اصفهان باشند، مرتضی مبلغ عضو ارشد حزب اتحاد ملت و شورای عالی اصلاحطلبان مهمترین گزینه اصلاحطلبان در انتخابات پیش رو به شمار میرود.
قدرتالله نوروزی فرماندار اصفهان در دولت خاتمی، علی یارمحمدیان بخشدار جلگه در دولت اصلاحات، عباس رضایی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دکتر حیدرعلی داوری معاون سابق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،پرویز سلیمانپور قائم مقام ستاد روحانی در اصفهان، کمال جلال الدینی عضو اتحاد ملت، محمد حججی مدیرکل اسبق اوقاف استان اصفهان، محمد شریف شاهی استاد دانشگاه، دیگر نامزدهای اصلاحطلب مجلس از حوزه اصفهان هستند. از جمله چهرههای مطرح اصلاحطلبان در انتخابات پیش رو هستند.
اکرم مصوریمنش نماینده اصفهان در مجلس ششم بود و نیره اخوان نیز از مجلس هفتم به بعد نقش تنها نماینده اصفهان را بر عهده داشت. در این دوره نیز جز مصوری منش، محبوبه غضنفر پور مدیرکل اسبق اجتماعی استانداری اصفهان، ناهید تاج الدین عضو علی البدل شورای شهر اصفهان، سلطان صحراییان همسر شهید و عضو انجمن اسلامی معلمان، نرگس کشتی آرانی، مینو خالقی پژوهشگر دکترای حقوق عمومی فعال اصلاح طلب در حوزه های حقوق زنان و محیط زیست برای پررنگ کردن نقش زنان در لیست اصلاحطلبان ثبت نام کردهاند.
در سالهای گذشته سازمان عدالت و آزادی به عنوان یک حزب جوان فعالیت گستردهای در اصفهان داشت. علیرضا فرزانه خو از فرماندهان جنگ و نایب رییس شورای شهر اول اصفهان، سعید صفوی دانش آموخته علوم سیاسی و عارف سپهری از جمله اعضای سازمان به شمار میروند که در انتخابات نامزد شدهاند و در کنار امیرحسین رستمی عضو حزب ندا، آرزو فاطمی از اعتمادملی، احسان کیانارثی فرزند حجتالاسلام کیانارثی و فرید صلواتی (هنرمند و روزنامهنگار) جمع جوانان را در انتخابات اصفهان تکمیل میکنند.
سه چهره ورزشی ابرقویینژاد رئیس هیئت فوتبال استان اصفهان و نزدیک به حزب اعتدال و توسعه مهرزاد خلیلیان مدیرعامل سابق تیم فولاد مبارکه سپاهان و نزدیک به کارگزران سازندگی و حسین یارمحمدیان رییس هیات بدنسازی و نزدیک به بنیاد امید ایرانیان در کنار دو چهره مطبوعاتی، مرتضی پدریان، صاحب امتیاز هفته نامه تندر و علی راعی مدیرمسئول صدا نیز در این انتخابات با گرایش اصلاحطلبی نامزد شدهاند.
اصولگرایان حوزه انتخابیه اصفهان
حسن کامران و نیره اخوان زوج پارلمانی اصفهان در دورههای گوناگون مجلس مشهورترین نامزدهای اصولگرا هستند که در این دوره نیز شانس خود را برای انتخابات آزمودهاند اما به خاطر اعتقادات منحصر به فرد، احتمالا در هیچ کدام از لیستهای اصلی اصولگرایی قرار نگیرند.
مجید نادر الاصلی از جمله نیروهای سیاسی اصولگراست که دوره قبل از رسیدن به مقام نمایندگی ناکام ماند. حمیدرضا فولادگر، احمد سالک کاشانی و عباس مقتدایی نمایندگان فعلی مردم اصفهان، سید مجید عاملیان، مدیرکل آموزش و پرورش استان در دولت احمدینژاد، مصطفی طباطبایینژاد و علیرضا پرهام عضو علی البدل شورای شهر اصفهان دیگر چهرههای اصولگرایی هستند که برای رسیدن به صندلی نمایندگی رقابت خواهند کرد.
مریم ملکپور گوینده سابق بخش خبر شبکهاصفهان و پژوهشگر مسائلسیاسی به عنوان نامزد مستقل از جمله افرادی است که شانس بالایی برای نشستن روی صندلی مجلس در اصفهان دارد.
رقابت موافقان و مخالفان ظریف در کاشان!
درحوزه انتخابیه کاشان و آران و بیدگل، محمد حسن قدیری ابیانه از نظریه پردازان منتقد برنامه هستهای روحانی گزینه اول اصولگرایان خواهد بود و عباسعلی منصوری که در مجلس به دفاع از عملکرد دولت مشهور بود در برابر او قرار خواهد گرفت. مهدی ابریشمی، محسن خبیریبیدگلی، محسن کاکلی، غلامحسین صدفیان، علی محمودزاده مرقی، عبدالحمید قایمینژاد، عباس انصاریتبار، عباس کفاشی راوندی، عباس سقایینوش ابادی، سید حسین پایاب، سید مهدی موسوی و سید جواد ساداتینژاد دیگر نامزدهای انتخابات کاشان به شمار میروند.
حضور بزرگان در سیاسیترین شهر ایران!
در سیاسی بودن نجفآباد همین بس که چهار وزیر کابینه خاتمی از این شهر بودند. آیتالله دری نجف آبادی و از مصطفی معین و عبدالله نوری و محمود حجتی وزیران نجفآبادی خاتمی بودند. همین حجم بالای مدیران باعث شد تا این بار نیز چهره مشهوری همچون فتح الله معین استاندار سابق خوزستان سودای نمایندگی این شهر را داشته باشد.
مصطفی مختاری از اعتماد ملی و مهدی حری فرماندار اسبق این شهرستان در کنار ابوالفضل ابوترابی نماینده فعلی و اصولگرای نجفآباد، ناصر اکرامیان، صادق شهریاری، عیدی محمد طرقی، فتح الله غیور، محمد فتحی، هادی گودرزی و ندا یعقوبیان از دیگر شاخص ترین افرادی هستند که جهت حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابی نجف آباد ثبت نام کردند.
خمینیشهر و دوگانه اصولگرایی!
محمدجواد ابطحی نماینده سابق خمینیشهر و نزدیک به جبهه پایداری در این دوره رقابت نزدیکی با محسن صرامی نماینده اصولگرای نزدیک به جبهه پیروان خواهد داشت. اصلاحطلبان خمینیشهر نیز امید زیادی دارند که از میان مهدی فخاری، حسین قوچانی و ناصر شیروی، یک نفر را راهی رقابتهای انتخاباتی کنند.
فشردهترین رقابت در نظنز!
کاشان پرجمعیتترین حوزه انتخابیه استان اصفهان است اما بیشترین نامزد از حوزه انتخابیه نطنز و بادرود ثبت نام کردهاند که مشهورترین چهره سیاسی آن محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دادگستری و عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی است. مهدی افضلی، مرتضی صفاری، محمود رضا فقیهی، محمود صفاری، محمد علی فردوسی، محمد ابراهیم محمدی مسعودی، محمد رضا ناری ابیانه، محمد رضا عبدلی، محمد فیروزی، ماشاالله خشنود، لیلا زینالی و قاسم کوهستان نژاد دیگر نامزدهای مشهور انتخابات از حوزه نطنز به شمار میروند.
در غیاب آقای نماینده
عوض حیدرپور نماینده شهرضا این بار راهی تهران شده است و گرچه تا روز آخر این فرصت هست تا وی حوزه انتخابیه خود را تغییر دهد اما غیبت نماینده مشهور شهر فرصت را برای دیگران فراهم کرده تا در رقابتی فشرده شرکت کنند. شهریار قرمزی فرماندار اسبق و از نیروهای اصلاح طلب، عبدالله تیموریان دبیر حزب مردم سالاری شهرضا ، حسین کرمان پور مدیر اورژانس بیمارستان سینا تهران از چهرههای اصلاحطلب شهرضا هستند که باید با داریوش هاشمی، محمدرضا آقایی، علی شمسبگی، نعمتالله صفاهانی و شهریار خاناحمدی و بسیاری چهرههای گمنام دیگر رقابت کنند.
زرین شهر/ فولادشهر یا اصلاحطلب/اصولگرا
رقابت دوره قبل انتخابات در لنجان به رقابت محلی بین ساکنان فولادشهر و زرین شهر بدل شد. در این دوره نیز علی محمد نمازی عضو ارشد کارگزاران و محسن کوهکن عضو ارشد شورای هماهنگی اصولگرایان از این حوزه نامزد انتخابات شدهاند و البته حسین رجایی نیز که دوره قبل از سوی جبهه پایداری نامزد انتخابات شده بود، این بار نیز در انتخابات حضور دارد.
از میان اهالی فولادشهر نیز منصوری نماینده فعلی در کنار کیانی عضو مستعفی شورای شهر فولادشهر در انتخابات حضور دارند. ابدال خسروی از قم ثبت نام کرده است اما امکان تغییر حوزه وی وجود دارد. علی پارسا استاد دانشگاه و امرالله معین از جمله دیگر نامزدهای مطرح انتخابات زرین شهر هستنند.
غیر فشردهترین رقابت در نائین!
فاصله نطنز و نائین فاصله بیشترین و کمترین تعداد نامزدهای مطرح در انتخابات است. احمد شریعتی نائب رئیس شورای شهر اصفهان/ نیز نامزد انتخابات از حوزه انتخابیه نائین شده است.
در ادامه نامزدهای مشهور انتخابات را در حوزههای دیگر استان اصفهان مشاهده میکنید
حوزه انتخابیه برخوار، میمه و شاهین شهر
حسینعلی حاجی/ نماینده فعلی/ اصولگرا
علیرضا نصر اصفهانی/ عضو شورای اسلامی شهر اصفهان /اصلاح طلب
رفیع منزلت/ اصلاح طلب
محمودیان / اصلاح طلب
فروزنده / اصلاح طلب
ندا واشیانیپور / عضو شورای اسلامی شهر اصفهان/ مستقل
دی احمدی
مختار استکی
امین امیرتیمور
احمد امین
لیلا جاویدپرور
فردین حقانی
حوزه انتخابیه اردستان
محمد رضوانی/فرماندار اردستان /اصلاح طلب
صادق طباطبایی نژاد /فرزند آیت الله طباطبایی نژاد/ مستقل
حوزه انتخابیه فلاورجان
مهندس حبیب اله اسماعیل زاده نماینده اسبق/ اصلاح طلب
حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر موسوی لارگانی/ نماینده کنونی مجلس نهم/ اصولگرا/ پایداری
حوزه انتخابیه سمیرم
جعفری/ نماینده مجلس هشتم/
سکینه عمرانی نماینده فعلی/ اصولگرا
افشاری/ اصلاح طلب
عطازاده/ نماینده مجلس پنجم/
محمود آقایی
خسرو آقایی
علی عسکر موسوی
مسعود نیکبخت
طغرایی
سامی
خانم منصورزاده
حوزه انتخابیه شهرضا و دهاقان
شهریار قرمزی/ اصلاح طلب
مهدی میرزایی
علی اکبر طاهری
زهره براتی
بهروز تاکی
حسن رمضانیان پور
احمدرضا انصاری
سید رضا حجازی
علی شجاعی
یدالله انصاری
زهرا شهری
عبدالله تیموریان
حمید عبدالهی علیآبادی
مرتضی قربانی
شهرزاد نصرآزادانی
پرویز فاتحی
ولیالله باباییراد
سمیه محمودی
سید مهرداد چاوشی
اردشیر شیران رئیس تامیناجتماعی برخوار (نامزد مستقل)