خبرگزاری کار ایران

حاشیه‌نگاری بازدید رئیس‌جمهور از شیشه‌سازی مینا؛

عزتمندی تولید ملی در اربعین حسینی

عزتمندی تولید ملی در اربعین حسینی
کد خبر : ۳۲۸۳۱۵

رئیس جمهور و وزیر کار روز اربعین حسینی را در در کنار کارگران کارخانه شیشه سازی مینا گذراندند و همراه کارگران به عزاداری و سوگواری ابا عبدالله پرداختند. حاشیه های این مراسم را می‌خوانید.

به گزارش ایلنا، صبح یک روز تعطیل آن هم اربعین حسینی؛ بسیاری از مردم ایران در مراسم عزاداری یا حداقل در خانه های خود هستند. محوطه داخلی بزرگ کارخانه هم زیر باران تند پاییزی در حال شسته شدن است و اثری از رفت و آمد در آن نیست.

ناظر بیرونی حتما گمان می کند این کارخانه بزرگ تولیدی غرب تهران هم در تعطیلی به سر می برد اما در پس هر سوله ای که در آن خط تولید یا بخش های مختلف کارخانه قرار دارد ، ده ها کارگر ، چراغ تولید را روشن نگه داشته اند.

«تولید و اربعین»، ترکیبی است که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روی آن دست می گذارد و به محض پیاده شدن از ماشین می گوید: « روز عزاداری است و کارگران از متدین ترین اقشار جامعه هستند. اما آنها می دانند یکی از پیام های عاشورا، عزتمندی است و عزت در جهان امروز با تولید ملی به دست می‌آید».

ربیعی درست می گفت؛ بسیاری از کارگران شال سیاه بر گردن داشتند. آنها پس از آغاز مراسم عزاداری، با شال عزا وارد مسجد کارخانه شیشه سازی مینا شدند و در کنار رییس جمهور، رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و وزیر کار و مسئولان این وزارتخانه در به اقامه عزای حسینی پرداختند.

9 صبح، شیشه سازی مینا

در خیابان های تهران اثری از ازدحام همیشگی خودروها نیست. در برخی مسیر ها، مردم دسته دسته به سمت مبادی اجتماع بزرگ حسینی برای حرکت به سمت حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی رهسپار هستند. با رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سوی محلی می رویم که قرار است بخشی از سرمایه انسانی تولید گر کشور، میزبان مسئولان دولتی باشند که تلاش دارد با تدبیر و امید و تکیه بر نیروی کار توانمند و خستگی ناپذیر ایران، چرخ های اقتصاد کشور و معیشت کارگران را به گردش درآورد. روز قبل از این برنامه، به وبسایت شرکت شیشه سازی مینا http://minaglass.com/Product.html سر زدم تا اطلاعاتی درباره این بازدید به دست بیاورم. شرکتی چهل ساله که در آن برای نیازهای بخش های مختلف کشور و البته صادرات، کارهای قابل توجهی صورت گرفته است و سایت قابل قبولی هم برای معرفی آن طراحی شده است. منتظر می مانیم تا وزیر کار و همراهان هم برسند و دقایقی بعد علی ربیعی به اتفاق فیروزآبادی قائم مقام وزیر و محود اسلامیان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری وارد محوطه می شوند. آنها می خواهند روز اربعین خود را در کنار کارگران بگذرانند و مراسم سوگواری سیدالشهدا(ع) را با کارکنان شیشه سازی مینا برپا کنند. مدیران شرکت از قسمت اداری بیرون می آیند تا به استقبال وزیر بیایند. اما چهره آشنای دیگری هم در کنار وزیر ایستاده است. محمد سعیدی کیا که مدتی است با حکم مقام معظم رهبری، ریاست بنیاد مستضعفان را بر عهده گرفته نیز همراه آنهاست. با هم وارد اتاق کنفرانس می شویم و پس از احوالپرسی های مرسوم، مسئولان کارخانه گزارش کار خود به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را آغاز می کنند. بخش اعظم سهام شرکت، متعلق به بنیاد مستضعفان و بخشی هم متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری است که زیر مجموعه وزارت رفاه قرار دارد. مدیران شرکت، ربیعی را از گذشته های دور می شناسند. وزیری که خودش کارگری کرده، سالها در تشکل های کارگری و روزنامه آنها فعالیت کرده و بارها با افتخار، از کارگر بودن خود یاد کرده است. یکی از مدیران درباره اهمیت تولیدات شیشه در کشورهای جهان و از پروژه جدیدی می گوید که بطری های سبک اما مقاوم 138 گرمی تولید می کند. همچنین درباره خطرات و مضرات بطری های پلاستیکی که ایرانیان بر اساس عادت غلط، آبغوره و آبلیمو در آن می ریزند و پشت پنجره خانه های خود می گذارند و در اثر تابش نور خورشید، استالدهید که ماده ای سرطان زاست تولید می کند و مستقیما، سلامت آنان را هدف می گیرد، توضیحاتی ارائه می شود.

محمود اسلامیان مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری از کشورهایی که صاحب این صنعت هستند می پرسد و مدیر پاسخ می دهد: امریکا، فرانسه و آلمان از دارندگان این صنعت هستند. مهندس سعیدی کیا هم از سرمایه گذاری 20 میلیون یورویی برای سه برابر کردن ظرفیت تولید شرکت می گوید. ربیعی اینجا هم دغدغه نیروی کار را دارد. می پرسد این خط جدید که قرار نیست اشتغال را کاهش دهد؟ و پاسخ می شوند که اتفاقا امکان جذب بیشتر نیروی کار متخصص را فراهم می آورد. یکی از مدیران شرکت، سرانه مصرف بطری های شیشه ای در ایران را 200 گرم و در آمریکا 45 کیلوگرم عنوان کرد. همه از این میزان اختلاف مصرف، متعجب می شود. مدیر می گوید اکثر کشورها به سمت حذف بطری های پلاستیکی و قوطی های فلزی رفته و شیشه به علت بی ضرر بودن برای سلامت انسان، جایگزین شده است.

ربیعی درباره تعداد پرسنل شرکت هم سئوالاتی را پرسید. بحث به طرح تفکیک زباله از مبدا هم کشید که اگر این پروژه جدی گرفته می شد، بازیافت شیشه های مصرف شده برای شرکت شیشه سازی مینا بسیار راحت تر خواهد شد.

وزیر، مالیات حقوق کارگران را ثابت کرد

بازدید از خط تولید، برنامه دیگری بود که دنبال شد. با ورود ربیعی به سالن تولید، اثری از تعطیلی روز چهارشنبه 11 آذر به چشم نمی خورد. کارگران مشغول تولید بودند و بطری های شیشه ای در خطوط مختلف، روی تسمه ماشین آلات در حال حرکت بود. ربیعی با همه آنها خوش و بش کرد. از یکی از کارگران جوان پرسید، پسرم اهل کجا هستی و او گفت ارومیه. ربیعی به زبان آذری، درباره وضعیت کار و زندگی این کارگر جوان با او صحبت کرد. یکی از کارگران هم به کنار وزیر و آمد و گفت، تا سال گذشته، مالیات بر اساس حقوق دریافت می شد و وقتی با اضافه کار و قبول کردن شیفت، حقوق ما کمی بالا می‌رفت، مالیات هم تصاعدی افزایش می یافت اما با دستور شما، این رقم ثابت شد و حالا ما دریافتی بیشتری داریم. ربیعی به او و کارگرانی که دور وزیر خود حلقه زده بودند قول داد همه تلاش خود را برای بهبود معیشت و مسائل رفاهی و درمانی آنها انجام دهد.

روحانی در کنار کارگران

رییس جمهور هم دقایقی بعد وارد بخش تولید شد و مورد استقبال ربیعی، سایر مسئولان و کارگران قرار گرفت. روحانی از ربیعی و سعیدی کیا درباره وضعیت کارخانه پرسید و آنان هم با توضیحات خود، رییس جمهور را در جریان مسائل کارگران ، آمار تولید و اشتغال و ... قرار دادند. عراق، آسیای میانه و افغانستان، از مقصد های صادراتی تولیدات شرکت شیشه مینا هستند و رییس جمهور از آنها خواست خود را برای پس از اجرایی شدن برجام، ارتقاء فناوری و رشد تولید و صادرات آماده کنند. سپس همگی به نمازخانه شرکت رفتند تا مراسم عزای حسینی را برپا کنند. رییس جمهور، وزیر کار و رفاه و همه مسئولان در کنار کارگران در فضایی معنوی و صمیمی، برای مظلومیت اهل بیت پیامبر پس از واقعه عاشورا و در راس آنها حضرت امام سجاد (ع) و حضرت زینب کبری (س) اشک ریختند و به سینه زدند. با وجود آنکه برنامه سخنرانی برای این دیدار پیش بینی نشده بود اما رییس جمهور وقتی با اصرار کارگران و کارکنان این مجموعه تولیدی که دور او جمع شده بودند مواجه شد، ضمن تسلیت ایام عزای حسینی و تحسین راه پیمایی میلیونی عاشقان اهل بیت (ع) سخنان کوتاهی بیان کرد:« عاشورا روز شور بزرگ حسینی و اربعین روز سوز حسینی است. کسب روزی حلال، تلاش برای رفع نیازمندی های جامعه و مردم و کار و کوشش برای توسعه و آبادانی و رساندن کشور به قله های علم و پیشرفت، از اولویت های ایران اسلامی است.امروز مبارزه با استکبار و دشمنان با کار، جهاد اقتصادی و تلاش و نه با شعار ممکن است و هرچه در مسیر پیشرفت، توسعه و آبادانی ایران اسلامی بیشتر تلاش کنیم دشمنان مایوس تر خواهند شد. عزاداری با شما در اربعین حسینی، نشان دهنده جایگاه ویژه کار و تولید است. این عزاداران هم نشانه ای از تلاش برای پیشرفت کشور هستند و هم عزاداری‌شان نشان از آمیختگی زندگی آنان به عشق اهل بیت(ع) دارد.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز