دولت بر اجرای قوانین آلایندههای محیط زیست تاکید دارد
یکصدو دومین کارگروه کاهش آلودگی هوای کلان شهر اراک از ابتدای اجرا در سال 86 تا کنون ، امروز سه شنبه 3آذرماه با حاشیه های بسیار با حضور استاندار و اعضای کارگروه رسمیت یافته ودر استانداری مرکزی تشکیل شد .
صدو دومین کارگروه کاهش آلودگی هوای کلان شهر اراک از ابتدای اجرا در سال ۸۶ تاکنون، امروز سه شنبه ۳آذرماه با حاشیههای بسیار با حضور استاندار و اعضای کارگروه رسمیت یافته ودر استانداری مرکزی تشکیل شد.
به گزارش ایلنا، دراین کارگروه که پس از سه ماه تاخیر با دستورکار ارائه گزارش شرکت ایرالکودرخصوص خروج دو خط آلاینده با فرصت تعیین شده یکساله که طبق مصوبه سال قبل ۲۰آذرماه ۹۴ معین شده بود در حالی تشکیل شد که مدیران جدید ایرالکو در این جلسه تازه از آمادگی خروج خط ۳ فاز قدیم آلاینده این شرکت سخن به میان آورده و زمان خروج دو دیگ ۴و۵را که در مصوبه سال ۹۳فرصت زمانی یکساله تا آذر ۹۴داشت را به بعد موکول کردند.
براساس این گزارش این جلسه که با تنش بسیار بین مدیران جدید ایرالکو با مسئولان محیط زیست، سمنها و کارشناسان علمی دانشگاه اراک آغاز شد با تذکر استاندار مرکزی مبنی بر رعایت چارچوب مقررات جلسات همراه شد و زمانی قمی، استاندار مرکزی، ضمن انتقاد از بحثهای دو طرفه، استانداری و دولت را مدافع اجرای قوانین به خصوص در مسائل زیست محیطی برشمرد.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه استانداری و دولت کاملا به اجرای قوانین معتقد و تاکید دارد متذکر شد: چند مطلب در رابطه با موضوع کاهش آلودگی است که باید حل شود مثل مصوبه فضای سبز و صنوف مزاحم، نیروگاه، تالاب میقان و شرکت املاح و ایرالکو در اراک و بحث آبگرم محلات.
زمانی قمی با بیان اینکه مصوبه فضای سبز و خروج صنوف مزاحم مراحل خوبی را طی کرده و در جریان است افزود: در فصل سرما بحث نیروگاه و استفاده مجدد از سوخت مازوت باردیگر مطرح شد که ما به جد در مقابل آن ایستادیم و براستمرار استفاده از سوخت گاز که در دوران استاندار قبل مصوبه وزارت نیرو شد تاکید کردیم و در ملاقاتی که با وزیر نیرو داشتم تاکید کردم که در رابطه با احتمال تغییر سوخت من حتی تا پای تعطیلی نیروگاه هم میایستم و اجازه نمیدهیم سوخت به بهانه سرما تغییر کند.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو باید به تعهدش عمل کند تا دوباره ما مشکل آلودگی نیروگاه را که در این شهر حل شده نداشته باشیم.
استاندار مرکزی با بیان اینکه همه ما به دنبال کاهش آلودگی در هوا و آب و خاک استان هستیم در رابطه با بحث تالاب میقان گفت: هیچکس در استان به اندازه مدیریت استان در پی حفظ اشتغال و صیانت از منابع آب و خاک و تامین شرایط برای سلامت مردم نیست. من نمیتوانم روی نابودی یکی از باارزشترین تالابهای ایران چشم ببندم و شاهد تکرار فاجعه ارومیه در این استان باشم. در خصوص تالاب و اینکه آیا شرکت املاح به تالاب آسیب میزند یا نه کارهایی انجام شده و تمدید پروانه کارتا زمانی که این موضوع مشخص نشود انجام نمیشود. در صورتی که اثر مخرب شرکت مشخص شود از فعالیت آن جلوگیری میشود. باید علمی و با استناد به مدارک همه چیز مسجل شود و ما در هرصورت تابع قانون هستیم. بحث پیگیری هم با دستگاه قضا در این رابطه است.
زمانی قمی در ادامه به تعطیلی سه معدن بالادست آبگرم محلات که به این منبع غنی اقتصادی منطقه آسیب فراوانی وارد میکردند اشاره کرد و خاطرنشان کرد: من در رابطه با آبگرم محلات برای مدیران صنعت و معدن شرط گذاشتم که زمانی این اداره میتواند از استان نمره قبولی کسب کند که همه معادن اطراف آبگرم تعطیل شود. ما به این کاری نداریم که در محلات چه کسانی این کار را خوب یا بد میدانند. حفظ آبگرم شرط اصلی ماست.
وی بحث ایرالکو را در شرایطی که هیات مدیره جدید دو سه ماهی است شرکت را تحویل گرفته نیازمند فرصت دهی به مدیران جدید دانست و بر حمایت تیم جدید که از همراهان دولت است تاکید کرد و گفت: ما به دنبال اجرای قوانین و مصوبات کارگروه هستیم. مدیران جدید باید تعهدات مدیرقبل را انجام دهند ولی ما هم باید مشکلات آنها را ببینیم و اگر مشکلی هست کمک کنیم.
استاندار مرکزی برای بررسی مصوبات مرتبط با ایرالکو که انجام نشده و در این جلسه مورد اعتراض و انتقاد قرار گرفت دستور تشکیل یک کمیته ویژه به ریاست معاون عمرانی استانداری متشکل ازفرماندار اراک، مدیرکل محیط زیست استان، رئیس شورای شهر اراک، سمنها، و مدیران ایرالکو را را صادر کرد تا در یک بررسی و نشست پیشرفت کار در آندسازی و خروج دیگهای فاز یک را مورد بازبینی قرار داده و گزارش آن را به استاندار بدهند تا تصمیم گیری در رابطه با ایرالکو در جلسه بعد انجام شود. وی همچنین برتشکیل جلسات کارگروه به صورت حداقل ماهانه تاکید کرد.
به گزارش ایلنا این جلسه که با حاشیههای تند آغاز شده بود با گفتگو و شور تعدادی از اعضای کارگروه پس از پایان جلسه نیز ادامه یافت. اتهام زنی برخی از مدیران ایرالکو به منتقدان و معترضان عملکرد ضعیف ایرالکو و مدیران فعلی مبنی بر تلاش بر تیتر زنی مطبوعاتی و شعارهای تبلیغاتی در آستانه انتخابات، تذکر سمنها به ادامه اعتراض خاموش مردمی در میدان شهدای اراک به آلودگی هوا که سال گذشته به دعوت خانم ابتکار پایان یافته بود در صورت عدم تعهد ایرالکو به مصوبه سال قبل و خارج نکردن دیگهای ۴و۵ از مدار از مهمترین حاشیههای شروع جلسه بود و درخواست دانشگاه علوم پزشکی اراک از هواشناسی و محیط زیست برای ارائه گزارش روزانه شرایط هوا برای بررسی تاثیرات عوامل آلایندگی بر شیوع بیماریهایی که به گفته رئیس مرکز بهداشت استان انواع بیماریهای شایع در اراک در جلسات منظم دانشگاه علوم پزشکی بررسی و شناخته شده است در پایان جلسه و وقت اضافی پس از ترک استاندار با حضور معاون عمرانی استاندارمرکزی ادامه یافت. سمنها نیز شرط خود بر همراهی با درخواست استاندار را با ایرالکو اجرای تعهد این شرکت بر خروج دیگها از مدار تا ۲۰آذر ماه اعلام کرده و متذکر شدند اگر این اتفاق نیفتاد براساس وظیفه مدنی و حقوق قانونی سمنها از مردم برای تجمع در میدان شهدای اراک در اعتراض به آلودگی هوا دعوت خواهند کرد.