بانوان ۶۰ درصد صندلیهای دانشگاهها را به خود اختصاص دادهاند
رییس کانون زنان بازرگان ایران گفت: ۶۰ درصد صندلیهای دانشگاهها به بانوان اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از بهشهر، سیده فاطمه مقیمی در همایش نقش زنان در توسعهٔ پایدار که شامگاه پنجشنبه در تالار وحدت شهرستان بهشهر برگزار شد اظهار کرد: با وجود اینکه زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند و دو سوم مسئولیتهای کاری را انجام میدهند اما تنها یک دهم در آمد و یک صدم دارایی دنیا را در اختیار دارند چراکه حقوق و دستمزد کمتری برای آنها در نظر گرفته میشود.
سید فاطمه مقیمی با اشاره به اینکه در دنیا یکی از مهمترین معیارها و شاخصهای توسعه یافتگی کشور میزان مشارکت زنان در بحثهای اقتصادی و سیاسی است اضافه کرد: توسعهٔ پایدار، یک پارادایم در ادبیات توسعه است و سرمایهٔ انسانی بزرگترین عامل توسعه در جهان است.
وی ادامه داد: مردان و زنان به عنوان سرمایههای انسانی در جامعه مطرح هستند که هیچ گروهی فراتر از دیگری نیست و تنها شایسته سالاری میتواند در انتخاب مسئولیت افراد تعیین کننده باشد.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه توسعهٔ جامعه در گرو توسعه کارآفرینیست خاطرنشان کرد: زنان منبع تولید و تکثیر انواع تفکرهای درست اقتصادی در درون جامعه است و کارآفرینی نیز تفکر خلاق، ایدههای نو، حضور در بازارهای جدید، عرصهٔ محصولات رقابتی با کیفیت بهتر با حداقل هزینه و بیشترین بازار صرفهٔ اقتصادی و با بیشترین مشتری را شامل میشود.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی به بند ۸ و ۱۴ و ۱۵ از اصل سوم قانون اساسی اشاره کرد و افزود: مشارکت عامه در تعیین سرنوشت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، تساوی حقوق زن و مرد، توسعه و تحکیم برادری اسلامی و تعاون میان همهٔ احاد جامعه در قانون به صراحت مشخص شد که بر این اساس تفکیک جنسیتی معنا ندارد.
مقیمی گفت: دولت باید به حضور زنان به عنوان یک عامل موثر در توسعه نگاه کارشناسی داشته باشد چرا که توجه به این گروه، روند رسیدن به توسعه یافتگی را سرعت میبخشد و برهمین اساس به مدیران و مسئولانی نیاز داریم تا زنان را در عرصهٔ تصمیم گیری و تصمیم سازی دخالت دهند.
شایان ذکر است در این همایش پیام شهیندخت مولاوردی معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده دولت تدبیر و امید و پیام زهرا شجاعی معاون ریاست جمهوری دورهٔ اصلاحات و رییس مجمع زنان اصلاح طلب که با موضوع محوری نقش زنان در توسعهٔ پایدار بود قرائت شد.