دو مجموعه از اشعار شیون منتشر شد
«از تو برای تو» و «رودخانه در بهار» دو کتاب شعر فارسی اثر شاعر معاصر زنده یاد «شیون فومنی» به تازگی همزمان با هفدهمین سال حیات آسمانی این شاعر به کوشش فرزندش از سوی نشر ثالث منتشر شد.
به گزارش ایلنا، حامد فومنی فرزند و متولی آثار ادبی و هنری شیون، اظهار کرد: کتاب «از تو برای تو» حاوی ۵۴ غزل، ۱۶ رباعی، ۱۲ دوبیتی و ۲ مثنوی از سرودههای اواخر دههٔ شصت و اوایل دهه هفتاد پدرم بوده است.
وی افزود: کتاب «از تو برای تو» اثر «شیونِ غزل امروز» در سه سطح زبانی، ادبی و اندیشه نشان دهندهٔ پیوند خجسته «نوآوری» و «سنت» است که در این پیوند خجسته، تلفیق زبان جدید با دغدغهها و تجربههای نو، نوآوری در بیان مضامین، تعابیر، تصویرسازی و ترکیب سازی تازه، به همراه رنگ و صبغهٔ اقلیمی و بومی شمال، شیون فومنی را به عنوان شاعر «غزل نو سرا» و نوآور در غزل» معرفی میکند.
فومنی ادامه داد: کتاب «از تو برای تو» در ۱۷۹ صفحه همراه با سالشمار زندگی «شیون فومنی» است.
وی در ادامه دربارهٔ کتاب دیگر شیون فومنی با عنوان «رودخانه در بهار» بیان نمود: «رودخانه در بهار» رودی از شعرهای سپید و کوتاه و اوایل دههٔ هفتاد شاعری است که با سوز جهانی در روستای آدمی همواره عاشق لحظههای نیامده است و زیباترین و ماندگارترین شعرش را شعرهای نسروده شدهاش میداند.
متولی آثار ادبی و هنری شیون با بیان اینکه «رودخانه در بهار» در ۱۹۵ صفحه و ۱۲۹ شعر همراه با سالشمار زندگی شیون فومنی تهیه شده است، افزود:، مقدمهای از شاعر با عنوان «حسب حالی ننوشتیم و شد ایامی چند» حاوی دیدگاههای ادبی شیون فومنی درباره شعر و ادبیات نیز در این کتاب گنجانده شده است.
گفتنیست؛ «شیون فومنی» از مفاخر و مشاهیر سواحل صبوری خزر است که به گواهی آثارش به عنوان شاعر موفق دو زبانهٔ مردمی در ادبیات معاصر رخ کرده است.
او در شعر گیلکی با نوارهای کاست صوتی «گیله اوخان» (پژواک گیلان) در سینههای مردم عاشقزاده شد و امروز شعرش در اقصی نقاط کشور و جهان، رهسپار خانههای مردمی است که ستایشگر زبان، فرهنگ و ادب سرزمینشان هستند و از دیگر سوی در شعر فارسی، شاعری است که از دههٔ چهل تا روزگار حیات زمینیاش – اواخر دههٔ هفتاد – لحظههای ناب شعریاش را در قالبهای متنوع ادب فارسی از غزل تا نیمایی، آزاد و... به یادگار نهاده است.
شیون فومنی در ۳ دی ماه ۱۳۲۵ در فومنزاده شد و در ۲۳ شهریور ۱۳۷۷ جامعه شعر و ادبیات معاصر را به سوگ نشاند.